Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej I kolejne kłamstwo, które jak ostatni idiota wkleiłeś w dolny screen:
punkty B i A pokazują cypel Selina w Sonorze, Meksyku, który ma długość 13 km.
Shark Island, czyli Isla Tiburon jest oddalona od Seliny ponad 215 km., i żeby z czubka Seliny patrzeć w kierunku W. Rekinów trzeba patrzeć prawie dokładnie WZDŁUŻ cypla a linia wzroku przebiega NAD lądem.Ty naprawdę jesteś zakłamanym, podłym, zwyrodniałym kundlem, Maciuś.
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Co ty nie powiesz?
Tylko, że ten fragment jest nieistotny dla kwestii.Podobnie jak całe twoje pierd...e nie na temat.
Poza tym, co już pisałem, ale uprzedzająco powtórzę:
Wciąż jest widoczność plaży "od lewej do prawej".Nie wiadomo czy to na pewno plaża. Ale nawet jeśli to jest tak jak pisałem. Srasz się z centymetrami a brakuje ci KILOMETRÓW do twoich bredni.
Generalnie matole chodzi o to: patrząc na świat widzisz to co chcesz widzieć, co potwierdza twoje.
Chcesz CZUBKU powiedzieć że aparat też pokazuje to co chcę? Leki weź, jak najszybciej!!
Gdybym ja tam wtedy, w ten dzień był, to zmusiłbym was do obserwacji bardziej na lewo i używając przybliżenia (NIkonP900) z całą pewnością zobaczylibyście to co z waszym się nie zgadza.
Ale CZUBKU NIE BYŁEŚ, więc anegdoty opowiadaj gdzie indziej.
A stąd: bo mam doświadczenie w tego typu obserwacjach i po twoim zdjęciu, które zamieściłeś (które jest marnym zbliżeniem) wiem, że wtedy były takie warunki widoczności, że na pewno udowodniłbym ci twoją ślepotę na to co niezgodne z twoim urojeniem ("kulki ziemskiej")
Ale nie byłeś. Więc kolejna ANEGDOTA.
Pamiętam. I tak nie mówił. Nie mówił, że "wie jak działa słońce". Mówił, że "atmosfera jest odpowiedzialna za zachód słońca".
Oglądałem z tłumaczeniem, przetłumaczyli "chyba wiem co się dzieje ze słońcem przy zachodzie" lub coś podobnego.
Natomiast demonstracja Skiby jest bardzo dobra, bo pozwala idiotom pokazać, że widok (obraz/efekt) taki sam jak przy zachodzie słońca da się uzyskiwać wykorzystując optykę, efekty optyczne nad płaskim.
Kolejna anegdota.
Pokazują horyzont oceanu. Ale nawet tylko strzałki żółte i czerwone pokazują na to co na globusie ziemskim niemożliwe do oglądania.
O ile pamiętam to było jak najbardziej możliwe,więc anegdota.
Inne ujęcie z horyzontem oceanu. Ale już tylko woda za Shark Island jest niemożliwa do zobaczenia na "globusie ziemskim"
gcFISGVMożesz powtarzać to KŁAMSTWO, nie stanie się prawdą.
-
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ty naprawdę jesteś zakłamanym, podłym, zwyrodniałym kundlem, Maciuś.
Sto procent.
-
@Tomasz-Middle Z każdym kolejnym jego postem jestem coraz bardziej przekonany, że ta menda kłamie całkowicie świadomie.
-
@Maciej I kolejne kłamstwo, które jak ostatni idiota wkleiłeś w dolny screen:
punkty B i A pokazują cypel Selina w Sonorze, Meksyku, który ma długość 13 km.
Shark Island, czyli Isla Tiburon jest oddalona od Seliny ponad 215 km., i żeby z czubka Seliny patrzeć w kierunku W. Rekinów trzeba patrzeć prawie dokładnie WZDŁUŻ cypla a linia wzroku przebiega NAD lądem.Ty naprawdę jesteś zakłamanym, podłym, zwyrodniałym kundlem, Maciuś.
Po pierwsze zwyrodnialcu obejrzyj film Tolana. Trasa przelotu samolotem jest podana. Punkty gdzie mniej więcej mógł być JTolan ustalił Fizyk.
Po drugie kanalio już ci pisałem, kierunki w rzeczywistym świecie nie zgadzają się z kierunkami z globusa. Zapomniałeś mendo o widoku Hawajów znad Nevady?
Przy okazji jeszcze raz gorąco ci polecam ten dla ciebie "gorący kartofel", który omijasz jak "śmierdzące g..."
https://www.youtube.com/watch?v=6_D6uIgv144&t=371s
Widać na nim jasno: a) że widać za daleko jak na "globus" i że b) kierunki nie zgadzają się z globusem.
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Chcesz CZUBKU powiedzieć że aparat też pokazuje to co chcę? Leki weź, jak najszybciej!!
Chcę powiedzieć, żeś zwyrodnialec i gnida: zatem widzisz to co chcesz widzieć.
Np. tam gdzie widać ląd, wodę za lądem, potem znów ląd ty jako kanalia idąca w zaparte "widzisz chmury". Brniesz w zaparte, niezdolny przyznać się do błędu i kłamstwa.Najlepiej w ruchu oglądać, od 5:30 do ok. 6:40
https://www.youtube.com/watch?v=Xji2YK5sEto&t=351sSTylegG.pngTo właśnie chcę powiedzieć, podobnie jak Kmicic do Kuklinowskiego:
jesteś szelma, zdrajca, łotr, rakarz i arcypies! Masz dosyć, czyli mam ci jeszcze w oczy plunąć?
Tym jesteś, co poznaje się po twej złej woli. Że idziesz w zaparte i udajesz głupiego.
Gdybym ja tam wtedy, w ten dzień był, to zmusiłbym was do obserwacji bardziej na lewo i używając przybliżenia (NIkonP900) z całą pewnością zobaczylibyście to co z waszym się nie zgadza.
Ale CZUBKU NIE BYŁEŚ, więc anegdoty opowiadaj gdzie indziej.
Ale sam pokazałeś zdjęcie, które obnaża twoje bredzenie, że "zawsze widać tak samo". Nawet tak słabe zdjęcie (małe zbliżenie i za mało na lewo skierowane) ale widać co trzeba.
Inne ujęcie z horyzontem oceanu. Ale już tylko woda za Shark Island jest niemożliwa do zobaczenia na "globusie ziemskim"
gcFISGVMożesz powtarzać to KŁAMSTWO, nie stanie się prawdą.
Masz psie dosyć, czyli chcesz, bym ci w oczy plunął?
Brzydzę się jawnym kłamcą.
-
Po pierwsze zwyrodnialcu obejrzyj film Tolana. Trasa przelotu samolotem jest podana. Punkty gdzie mniej więcej mógł być JTolan ustalił Fizyk.
Po pierwsze, zakłamany, podły, zwyrodniały kundlu , oglądałem już wiele razy.
Ale rozumiem - z każdym kolejnym resetem coraz głupszy się robisz i coraz bardziej się gubisz we własnych kłamstwach.
Z radością przypominam:
ten filmik twojego bałwana (w znaczeniu: idola, bożka) oszusta tolanka - na twoją własną prośbę! - został przez Fizyka zanalizowany:
https://www.youtube.com/watch?v=IRxw2P_BS10
i drobiazgowo omówiony we własnym wątku na tym forum:
https://forumplaskaziemia.pl/topic/173/wyzwanie-macieja-analiza-obserwacji-zatoki-kalifornijskiej-autorstwa-jtolanaTak więc twoje kłamstwo nr. 1 w tym poście:
Fizyk bardzo dokładnie ustalił nie tylko "gdzie mniej więcej mógł być" twój oszust tolanek, ale również CO DOKŁADNIE WIDZIAŁ:
czyli rzeczony cypel Salina w Sonorze, zakłamana gnido.
Twoje kłamstwo nr.2:Po drugie kanalio już ci pisałem, kierunki w rzeczywistym świecie nie zgadzają się z kierunkami z globusa.
Tak, ten screen jest z odwzorowania globusa - jedynego typu odwzorowania rzeczywistego świata który prawidłowo i jednocześnie przedstawia odległości i kierunki pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na Ziemi.
Ten screen jest z projekcji Gleasona z punktem centralnym na biegunie północnymA ten screen jest z projekcji Gleasona z punktem centralnym w bezpośrednim sąsiedztwie cyplu Salina w Sonorze, Meksyku.
A jak już od dłuższego czasu dobrze wiesz, tego odwzorowania globu - tylko z punktem centralnym dla indywidualnej lokalizacji używają wszyscy krótkofalowcy na planecie, żeby móc prawidłowo określać odległości, kierunki i moc sygnału radiowego:"Gorącym kartoflem" - czyli kolejnym kłamstwem oszusta tolanka nie próbuj zmieniać NA RAZIE tematu bo się za szybko PONOWNIE udławisz, kłamco.
Wracając do tematu: bez względu jakiej projekcji użyjesz to żeby patrzeć z Saliny w stronę W. Rekinów musisz patrzeć WZŁUŻ linii brzegowej NAD lądem a nie pod kątem ok. 45 st. na prawo od linii brzegu. Poza tym, W. Rekinów jest OWALNA w takim ułożeniu względem Saliny i twojego bałwana tolanka, że dzięki perspektywie z tej wysokości wydawałaby się prawie okrągła - w żaden sposób nie przypominałaby jelita, które zgubiłeś srając, szczając i rzygając na swój rozum, gnido.
Tak więc ponownie dziękuję, że w tak oczywisty sposób znowu udowodniłeś, że jesteś jedynie zakłamanym, podłym, zwyrodniałym kundlem, Maciuś .
-
Po drugie kanalio już ci pisałem, kierunki w rzeczywistym świecie nie zgadzają się z kierunkami z globusa.
Jak ty jesteś przekonany, że "bóg ci coś objawił", to nie dziwne, że może ci się nie zgadzać dosłownie wszystko
-
ten filmik twojego bałwana (w znaczeniu: idola, bożka) oszusta tolanka - na twoją własną prośbę! - został przez Fizyka zanalizowany:
https://www.youtube.com/watch?v=IRxw2P_BS10Twój bożek (Fizyk) "zanalizował" w ten sposób:
Skupił się na fragmencie filmu, który po zmanipulowaniu da się w miarę dopasować do globusa. Zmanipulowanie: bo a)podniósł sobie wysokość obserwacji do 12 km, mimo iż autor podaje 30 tys stóp. (Bez podniesienia- nie da rady osiągnąć efektu nawet na tym fragmencie, który Fizyk wybrał) b) "podciągał i przestawiał obraz" (co widać na jego własnym filmiku) aby "dopasować do globusa"
- zakończył "analizę" tam gdzie zaczyna się najciekawsze, tam gdzie jak to stwierdził (w filmiku) "już nic nie widać" (niedosłowny cytat, z pamięci, ale bez istotnego zmieniania sensu) Tam zakończył, gdzie ja zacząłem , gdzie widać to co najciekawsze. Czyli tam gdzie widać to przed czym "chroni was" tylko pójście w zaparte i udawanie głupiego, że "chmury widać/odbicia chmur"
Musisz zrozumieć: to, że Twój bożek odniósł się do czegoś ("zanalizował") to jeszcze nie znaczy, że "obalił, pokonał".
Tak więc twoje kłamstwo nr. 1 w tym poście:
Fizyk bardzo dokładnie ustalił nie tylko "gdzie mniej więcej mógł być" twój oszust tolanek, ale również CO DOKŁADNIE WIDZIAŁ:I z tego co wypluł symulator widoków Fizyka wynika, że nie powinno być widać tak jak widać, czyli tak jak pokazuje film J Tolana.
[Przyjmując założenie, że "ustalenie pozycji przez Fizyka i tego co widać jest poprawne". Z czym ja się nie zgadzam,, ale to bez znaczenia: mogę nawet przyjąć to co ustalił Fizyk, bo to niczego nie zmienia, nie ratuje modelu "kuli ziemskiej"]
https://www.forumplaskaziemia.pl/assets/uploads/files/1701580776466-zrzut-ekranu-1058.pngTylko, że:
- To jest inny fragment filmu J Tolana, nie ten o który chodzi.
- w tym o który chodzi widać rzeczy na globusie niemożliwe (i nawet przy zaklinaniu się na refrakcję wedle waszych urojeń o refrakcji), co potwierdził także i symulator Fizyka.
Jeszcze raz zwyrodniała kanalio:
https://i.imgur.com/STylegG.pngDobrze wiecie, że tego co zaznaczono nie może być widać na globusie. Dowód, że wiecie: bo idziecie w zaparte, że "to chmury, to odbicia chmur". Tylko tyle wam zostało.
Tak, ten screen jest z odwzorowania globusa - jedynego typu odwzorowania rzeczywistego świata który prawidłowo i jednocześnie przedstawia odległości i kierunki pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na Ziemi.
Bożek "Święty Globus" jest fałszywym totemem, nie pokazuje prawdziwej ziemi. Ani co do odległości, ani co do kierunków (względnego ułożenia punktów).
O czym każdy może się przekonać samodzielnie obserwując rzeczywisty świat, dokonując obserwacji powierzchni ziemi.
"Gorącym kartoflem" - czyli kolejnym kłamstwem oszusta tolanka nie próbuj zmieniać NA RAZIE tematu bo się za szybko PONOWNIE udławisz, kłamco.
Jakim "kłamstwem" pusty bezmyślny garnku?
Są na tym filmiku obrazy i widoki.https://www.youtube.com/watch?v=6_D6uIgv144&t=372s
I widać co widać: że ziemia nie jest "globusem ziemskim".
I cóż nieszczęśnicy możecie wypierdzieć na ten temat?Albo w tej kwestii:
https://www.youtube.com/watch?v=axupr4h-vF8&t=1728s
Cóż zdołacie wypierdzieć?
Po tym poznaje się waszą złą wolę.
Wyobraźmy sobie bowiem taką historię: do pewnego człowieka dobrej woli przychodził inny człowiek, który zwracał temu pierwszemu uwagę, że myli się (ten pierwszy) w pewnej kwestii. Przychodził przez 99 dni i za każdym razem pokazywał "dowody" na to, że ten (pierwszy człowiek) się myli. Ale to nie były dowody, tylko "dowody". Ponieważ ten pierwszy człowiek słusznie wykazywał braki w tych "dowodach". Trwał więc ten pierwszy człowiek przy swoim błędzie, bo nie pokazano mu niczego co by demaskowało jego błąd.
Setnego dnia przyszedł jednak ten drugi człowiek ponownie i w setnym dniu pokazał prawdziwy dowód na to, że ten pierwszy człowiek się mylił. Pierwszy człowiek obejrzał to, co przyniósł ten drugi i poznał, że to jest prawdziwe, że nie może tego obalić, że jest to prawdziwy dowód na to, że on się mylił.
A ponieważ ten pierwszy człowiek był człowiekiem dobrej woli, to natychmiast przyznał się do błędu i odwołał to w co błędnie wierzył. I powiedział tak: " przez 99 dni przynoszono mi fałszywe dowody na mój błąd, ponieważ jednak w setnym dniu przyniesiono mi prawdziwy dowód na mój błąd to czuję się zmuszony przez prawdę zmienić moje myślenie".
Tak powiedział, bo był dobrej woli. Bo rozumiał, że jest bez znaczenia to, że 99 razy pokazano mu fałszywe dowody, ale znaczenie ma to, że jeden raz pokazano mu prawdziwy dowód.
Tak właśnie zachowa się człowiek dobrej woli.A jak zachowa się kanalia mająca złą wolę?
Ano tak jak wy się zachowujecie. Wy bowiem z lubością wywlekacie jeden raz, w którym JTolan się pomylił, a ignorujecie i przemilczacie to inne, które on pokazuje, a które obala wasze rojenia.
Po tym właśnie poznaje się człowieka złej woli: że takiemu nie zależy na prawdzie, ale bardziej na tym, żeby jego było na wierzchu. Dlatego taki nie walczy uczciwie, ale jak podła kanalia, jak zwyrodnialec, jak tchórz. Czyli tak: to co jest przeciw niemu i jest słuszne- to ukrywa, przemilcza, ignoruje. Potknięcia przeciwnika- nagłaśnia.
Bo jest kanalią i nie zależy mu na prawdzie, by prawda zwyciężyła, ale na tym mu zależy "by jego było na wierzchu". Bardziej zależy mu na "swoim" niż na prawdzie.Ten zaś który ma dobrą wolę: na odwrót się zachowa. Taki będzie pomijał potknięcia przeciwnika, a nagłaśniał będzie to co prawdziwe, nawet jeśli to jest przeciw niemu samemu i przeciw jego słowom. Bo jest dobrej woli i bardziej zależy mu na prawdzie. Bardziej niż na swoim.
Wy jednak jesteście ie kanaliami. I głupcami.
Bo nie rozumiecie tego:Nie wtedy wzrastacie i zwyciężacie, gdy piętnujecie błędy waszych przeciwników, ale wtedy gdy piętnujecie własne błędy, a potknięcia przeciwnika pomijacie i przemilczacie.
Kiedy wytykasz błędy przeciwnika- wtedy nie zwyciężasz.
Bo to, że wytknąłeś błąd przeciwnikowi- to żadna twoja zasługa, jedynie Pan Bóg pozwolił ci wytknąć.[Gdyby Pan Bóg dopuścił, aby diabeł poraził twój rozum, to choćbyś się zesrał z wielkiej chęci wykazania komuś błędu- nie wykażesz. Albo gdybyś urodził się imbecylem, czy dałbyś radę "dodać sobie inteligencji"?]
Lecz wtedy gdy przyznajesz się do własnego błędu i wyrzekasz się kłamstwa w którym tkwiłeś- wtedy zwyciężasz i wzrastasz w oczach Boga.
A Bóg pomnaża ci wtedy rozum i oczyszcza go z błędów.
Wy jednak macie złą wolę, co wielokrotnie udowodniliście i wciąż udowadniacie.
-
Lecz wtedy gdy przyznajesz się do własnego błędu i wyrzekasz się kłamstwa w którym tkwiłeś- wtedy zwyciężasz i wzrastasz w oczach Boga.
No to czekamy Macieju! Szczerze Ci życzę, by ten dzień jak najszybciej dla Ciebie nastał.
-
Poza tym, W. Rekinów jest OWALNA w takim ułożeniu względem Saliny i twojego bałwana tolanka, że dzięki perspektywie z tej wysokości wydawałaby się prawie okrągła - w żaden sposób nie przypominałaby jelita, które zgubiłeś srając, szczając i rzygając na swój rozum, gnido.
Jesteś imbecylem.
"Owalna" z takiej odległości (oglądana pod takim kątem jak w filmiku) musi wyglądać właśnie "jak jelito".
46wv6dVTelefon jest jak prostokąt.
3V4mI61A tutaj ten sam telefon "jak jelito".
Jesteś imbecylem.
Widok rzeczywisty. Wyspa "jak jelito". Tak właśnie musi wyglądać z uwagi na perspektywę.
A to widok, który (według symulatora Fizyka) "powinien być na globusie" (zakładając owe nieprawdziwe 12 km wysokości obserwacji i że Fizyk poprawnie ustalił miejsce i kierunek)
https://i.imgur.com/HSdTsYz.pngGdzie woda za Shark Island?
Gdzie Półwysep Kalifornijski?
Gdzie horyzont Oceanu Spokojnego? -
@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:
No to czekamy Macieju! Szczerze Ci życzę, by ten dzień jak najszybciej dla Ciebie nastał.
Ja potrafię przyznać się do błędu i przeprosić.
To wy nie potraficie. -
Ja potrafię przyznać się do błędu i przeprosić.
Tak, tak Macieju. Oczywiście. Szczerze wierzę, że w to właśnie wierzysz.
-
Chcę powiedzieć, żeś zwyrodnialec i gnida: zatem widzisz to co chcesz widzieć.
Np. tam gdzie widać ląd, wodę za lądem, potem znów ląd ty jako kanalia idąca w zaparte "widzisz chmury". Brniesz w zaparte, niezdolny przyznać się do błędu i kłamstwa.Tylko ty (głupie bydlę) to "widzi". Co widać na filmie zostało jasno zdefiniowane. Nie widać Półwyspu Kalifornijskiego a wyspę Aniołów. Za wyspą Aniołów, ze względu na płaski kąt nie powinno być widać "wody w niebie" jak ty to KRETYNIE pokazujesz, a powinno być widać Półwysep Kalifornijski którego NIE WIDAĆ. Więc skoro tak, to to co pokazujesz to nie może być "horyzont wody". Jest to zapewne zamglenie atmosfery (raczej nie chmury).
Ale sam pokazałeś zdjęcie, które obnaża twoje bredzenie, że "zawsze widać tak samo". Nawet tak słabe zdjęcie (małe zbliżenie i za mało na lewo skierowane) ale widać co trzeba.
Ty jesteś głupie bydlę i manipulator, bo to zdjęcie NIC TAKIEGO NIE POKAZUJE, to po pierwsze.
Po drugie, mówiłem o azymucie, że wyznaczając kierunek pomiędzy wieżami kościołów, gdzieś tam ZAWSZE urywa nam się widok lądu. Nieważne czy stopień w prawo lub stopień w lewo, Zależy to od warunków (oczywiście). Natomiast na twoim naleśniku BŁAŹNIE powinniśmy obserwować ZUPEŁNIE CO INNEGO Z ZASADY. To twoje 'zasada" że powinno być widać "dwa razy dalej".
I gówno mnie obchodzi że widać plażę raz więcej raz mniej. NIC TO NIE ZMIENIA. Dotarło do pustego łba?@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
To właśnie chcę powiedzieć, podobnie jak Kmicic do Kuklinowskiego:
jesteś szelma, zdrajca, łotr, rakarz i arcypies! Masz dosyć, czyli mam ci jeszcze w oczy plunąć?Za to "kocham" katoli, za ich "miłość" bliźniego. Dzięki takim bydlakom jak ty porządni ludzie odwracają się od Boga.
I nasze ewentualne spotkanie nie wyglądało by tak jak sobie miękka pochwo wyobrażasz, że "plunął byś mi w twarz". Naprawdę. -
Tylko ty (głupie bydlę) to "widzi". Co widać na filmie zostało jasno zdefiniowane. Nie widać Półwyspu Kalifornijskiego a wyspę Aniołów.
Oczywiście, że widać Półwysep Kalifornijski.
STylegG.png@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Za wyspą Aniołów, ze względu na płaski kąt nie powinno być widać "wody w niebie" jak ty to KRETYNIE pokazujesz, a powinno być widać Półwysep Kalifornijski którego NIE WIDAĆ. Więc skoro tak, to to co pokazujesz to nie może być "horyzont wody". Jest to zapewne zamglenie atmosfery (raczej nie chmury).
Zamglenie jest. Dlatego horyzont Oceanu lepiej widać przy patrzeniu "w lewo" , czyli na południe. Jest to też nic dziwnego. Na południu jest cieplej i bardziej sucho. Mniejsze zamglenie (z reguły)
https://i.imgur.com/lWLhof4.png
Szersze spojrzenie. Im bardziej na lewo (na południe) tym horyzont oceanu lepiej widoczny (mniejsze zamglenie).
Najlepiej oglądać w ruchu
https://www.youtube.com/watch?v=Xji2YK5sEto
Od 5:30 do 6:40.
Tylko człowiek złej woli będzie mówił "chmury, nie widać wody za wyspą..."
Węższe spojrzenie.
Ty jesteś głupie bydlę i manipulator, bo to zdjęcie NIC TAKIEGO NIE POKAZUJE, to po pierwsze.
Wręcz przeciwnie. Pokazuje.
Po drugie, mówiłem o azymucie, że wyznaczając kierunek pomiędzy wieżami kościołów, gdzieś tam ZAWSZE urywa nam się widok lądu.
To jasne, że zawsze gdzieś się urywa. W realnym świecie (nad najpewniej płaską ziemia, na pewno nie nad "kulą ziemską") oraz w powietrzu nie da się widzieć w nieskończoność, bo: przezierność powietrza oraz refrakcja promienia w górę.
Natomiast na twoim naleśniku BŁAŹNIE powinniśmy obserwować ZUPEŁNIE CO INNEGO Z ZASADY.
I tak jest.
o twoje 'zasada" że powinno być widać "dwa razy dalej".
I z zasady tak jest. Tylko, że ty nigdyś odległości do bardzo odległych obiektów które widać nie oceniał. To znaczy: szacowałeś je w oparciu o urojenie globusowe.
gówno mnie obchodzi że widać plażę raz więcej raz mniej. NIC TO NIE ZMIENIA. Dotarło do pustego łba?
Dotarło do mnie: że gówno cię obchodzi (prawda)
To właśnie chcę powiedzieć, podobnie jak Kmicic do Kuklinowskiego:
jesteś szelma, zdrajca, łotr, rakarz i arcypies! Masz dosyć, czyli mam ci jeszcze w oczy plunąć?Za to "kocham" katoli,
Kmicic był katolikiem. W odróżnieniu od Kuklinowskiego, który poszedł paktować z heretykami. To zupełnie podobnie jak ty. Ty też do heretyków, do sekty mrocznej.
za ich "miłość" bliźniego.
Miłość nakazuje mówić prawdę. Większość woli jednak "słodkie kłamstwa", niż prawdę o sobie. Dlatego Lucyfer jest Księciem tego świata i ma takie wpływy: bo schlebia każdemu (do czasu zanim go zniewoli nieodwracalnie).
Katolik: jest od walenia pałką Prawdy po bezmyślnym i zakutym łbie.
Heretycy: od słodkich kłamstewek, bo są od Lucyfera.
Dlatego katolik jest z zasady znienawidzony przez większość świata. Jak Pan Jezus: większość krzyczała za Barabaszem.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Dzięki takim bydlakom jak ty porządni ludzie odwracają się od Boga.
Wręcz przeciwnie. Dzięki takim jak ja nawracają się. Natomiast zwyrodnialcy mający złą wolę (jak ty) przy takich jak ja zatwardzają się w nienawiści i w swoim poplątaniu.
nasze ewentualne spotkanie nie wyglądało by tak jak sobie miękka pochwo wyobrażasz, że "plunął byś mi w twarz". Naprawdę.
Niech Bóg mnie broni bym miał się kiedyś z tobą spotkać.
-
Natomiast na twoim naleśniku BŁAŹNIE powinniśmy obserwować ZUPEŁNIE CO INNEGO Z ZASADY.
I tak jest.
Jesteś debilem? Jak to "tak jest" skoro POKAZAŁEM że nie jest?
Twoja "zasada" (głupi bydlaku) jest taka że "widzimy dwa razy dalej". Więc skoro na globusie horyzont jest na około 34 kilometrach to na naleśniku na około 70. Tymczasem, ze strzeleckiego, nie tylko że nie widać NIGDY horyzontu na 70 kilometrach, to NIGDY nie widać LĄDU w tej odległości. To byłby azymut mniej więcej na wschód, czyli kilkanaście stopni bardziej w lewo niż widać.
Więc twoja szurska zasada NIE DZIAŁA. Dotarło do pustego,katolskiego, łba? -
Niech Bóg mnie broni bym miał się kiedyś z tobą spotkać.
Mogę ci zagwarantować żeby cię nie obronił.
-
Ten zaś który ma dobrą wolę: na odwrót się zachowa. Taki będzie pomijał potknięcia przeciwnika, a nagłaśniał będzie to co prawdziwe, nawet jeśli to jest przeciw niemu samemu i przeciw jego słowom. Bo jest dobrej woli i bardziej zależy mu na prawdzie. Bardziej niż na swoim.
Czekam zatem na ten dzień, kiedy opłyniecie ziemię wzdłuż równoleżników na południe od równika, aby pokazać prawdę XD
-
@Maciej
Zahibernowałeś się, czy Szatan nie chce ciebie wypuścić?
Już 3 tygodnie minęły... -
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Zahibernowałeś się, czy Szatan nie chce ciebie wypuścić?
Już 3 tygodnie minęły..Tęsknisz za mną?
[Jeśli tak, to powiedz to Tomaszowi Middle, który domaga się wyrzucenia mnie, czyli pozbawienia Cię szansy na zaspokojenie swoich tęsknot.]Polecam o tzw. "lądowaniu człowieka na księżycu".
https://www.youtube.com/watch?v=QyfpDuO1xQA&t=736s
Ko(s)miczna historia.
Polecam też gorąco nowy film JTolana.