Mózg płaski czy krągły
-
@Highlander Faktycznie, zgadzam się jak najbardziej.
-
Będziecie się smarzyć w piekle, nie może inaczej być.
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Będziecie się smarzyć w piekle, nie może inaczej być.
A wcześniej będziemy defekować ze strachu XD
-
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
Najpóźniej przejrzysz w chwili śmierci, ale jeśli dopiero wtedy, to może być za późno.
Czy kiedykolwiek ktoś się przeląkł twojego straszenia?
Nie odbieraj Maciejowi marzeń

-
I ta "zależność miejsca na ziemi" to 1 stopień co 111 kilometrów? Tak dziwnym "trafem"?
No I co?
To co wy przypisujecie "krzywiźnie ziemi" to wynika z działania nieba.
-
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Nie tylko stworzenia, ale kamery, aparaty, smartfony też.
Pomyśl ile się musiał Bóg narobić, żeby dostosować kopułę/soczewki/ optykę nieba do wszystkich kamer..Nie jest "dostosowana do kamer" tylko do miejsca. Promienie ogniskują się niezależnie czy w danym miejscu jest obserwator, czy nie ma.
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Działanie nieba jakoś pasuje do modelu kulistego a do płaskiego nie.
Także to nie mój problem a twój.
Soczewka już odpadła

-
Działanie nieba jakoś pasuje do modelu kulistego a do płaskiego nie.
Nie pasuje, bo powierzchnia ziemi nie wykazuje istnienia krzywizny zgodnej z kulą o promieniu "kuli ziemskiej".
Poza tym: nie ma żadnego "płaskiego modelu"
Także to nie mój problem a twój.
Twoim problemem jest to, że ignorujesz obserwacje powierzchni ziemi
Soczewka już odpadła

Odpadła na pewno "kula ziemska".
-
Nie pasuje, bo powierzchnia ziemi nie wykazuje istnienia krzywizny zgodnej z kulą o promieniu "kuli ziemskiej".
Nawet jeśli by nie wykazywała, to co z tego?
Nadal będą pasować do modelu kulistego.
Ale oczywiście wykazuje. -
Poza tym: nie ma żadnego "płaskiego modelu"
Wiem. Nie ma i nie będzie. Obaj wiemy dlaczego. Bo nic się z tym "modelem" nie będzie zgadzać.
-
Twoim problemem jest to, że ignorujesz obserwacje powierzchni ziemi
Ty ignorujedz WSZYSTKO co ci nie pasuje.
-
O ile pamiętam to ostatnie wpisy były o słońcu. Więc nie odpadła, bo obserwacje pasują. Prawda?

-
Tak?
Byłeś "blisko słońca"? Znasz kogoś kto był?
W "kosmosie" byłeś?
Znasz kogoś kto był?Już zadawałem Ci takie pytania ty diabelskie nasienie w sprawie kopuły. Powtórzę bo jesteś obłąkany: Byłeś blisko "kopuły" widziałeś, dotknąłeś kopułę? Nawet nie będę pytał czy znasz kogoś kto był blisko. Jesteś żałosnym hipokrytą.
-
A to musiałbym wiedzieć jak jest niebo zbudowane.
A skoro nie wiesz, to nie zmyślaj mówiąc innym że ty znasz prawdę a im diabeł zdefekował do mózgu.
Poprostu zamknij mordę i nie bluźnij.
-
@Tomasz-Middle
Już to pisałem wcześniej. Ta kopuła bardzo dobrze symuluje, własne nieistnienie. To taka Boska tajemnica. W końcu jest Wszechmocny to i kopułę bezobjawową zrobił. -
Promienie ogniskują się niezależnie czy w danym miejscu jest obserwator, czy nie ma.
A wcześniej pisałeś coś o tym ze to od obserwatora wychodzi promień ktory coś rysuje.
Obraz (widziany przez oko obserwatora, np. na ziemi, np. patrzącego w górę na niebo) rysuje się promieniem światła) "pixel po pixelu". Gdzie "pixel" to elementarny kąt bryłowy (dS) o danym kierunku odpowiadającym każdemu kierunkowi ze środka sfery (w której znajduje się obserwator), czyli dowolnemu promieniowi takiej sfery.
Ty pogadaj z tym swoim diabłem który cie opętał, niech zacznie coś brać na pamięć. Bo potem jego wysrywy ty przepisujesz i nie wiesz nawet, że to jest sprzeczne z tym co pisałeś przed chwilą. No ale skoro nie masz mózgu. To cie nie winię. Jesteś pustą skorupą bez duszy.
-
Przed śmiercią oczy Ci sie otworzą i zobaczysz prawdę. I umrzesz na kulistej Ziemi.
-
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
Promienie ogniskują się niezależnie czy w danym miejscu jest obserwator, czy nie ma.
A wcześniej pisałeś coś o tym ze to od obserwatora wychodzi promień ktory coś rysuje.
Obraz (widziany przez oko obserwatora, np. na ziemi, np. patrzącego w górę na niebo) rysuje się promieniem światła) "pixel po pixelu". Gdzie "pixel" to elementarny kąt bryłowy (dS) o danym kierunku odpowiadającym każdemu kierunkowi ze środka sfery (w której znajduje się obserwator), czyli dowolnemu promieniowi takiej sfery.
Ty pogadaj z tym swoim diabłem który cie opętał, niech zacznie coś brać na pamięć. Bo potem jego wysrywy ty przepisujesz i nie wiesz nawet, że to jest sprzeczne z tym co pisałeś przed chwilą. No ale skoro nie masz mózgu. To cie nie winię. Jesteś pustą skorupą bez duszy.
Jesteś idiotą.
Po prostu idiotą, skoro w odpowiedzi napisałeś coś takiego.Nic tu sprzeczne nie jest, a Ty jesteś idiotą.
-
@Tomasz-Middle
Już to pisałem wcześniej. Ta kopuła bardzo dobrze symuluje, własne nieistnienie.Dokładnie odwrotnie.
Transmisja radiowa z Europy do Ameryki była już za czasów Marconiego.Bez odbicia od „czegoś” u góry taka transmisja jest niemożliwa nawet na płaskiej ziemi.
Jeszcze bardziej niemożliwa na płaskiej ziemi bez odbicia od czegoś u góry jest transmisja między Europą a Ameryką Płd.
Na „kulistej” wymagałaby zaś ta ostatnia przenikania fali przez kilkanaście tys km ziemi (przez tak grubą warstwę ziemi) lub wielokrotnego i to precyzyjnego odbijania od czegoś u góry.
Pierwsze (przenikanie przez tak grubą warstwę ziemi) jest nonsensem: wystarczy wejść pod ziemię na głębokość liczoną w metrach by zauważyć, że radia nie słychać ( oczywiście antena też ma być pod ziemią).
Drugie (wielokrotne precyzyjne odbicie) jest nieprawdopodobne.Transmisje radiowe tego typu dowodzą nie tylko tego że ziemia nie jest kulą, ale i tego że u góry jest coś co odbija falę.
-
A to musiałbym wiedzieć jak jest niebo zbudowane.
A skoro nie wiesz,
Nie znam w szczegółach czyli tak jak wy się domagacie: bym wam przedstawił „model budowy nieba”, które daje takie efekty jak daje, nad realną czyli najpewniej (na pewno nie nad „kulą ziemską” o jakiej uczą) płaską ziemią.
Natomiast pewne ogólne rzeczy znam. Np to że obraz słońca musi powstawać na zasadzie opisanego wyżej „ogniskowania”
By znać w szczegółach- musiałbym być w niebie lub Bóg musiałby mi objawić.
By znać ogólnie- wystarczy rozum.to nie zmyślaj mówiąc innym że ty znasz prawdę a im diabeł zdefekował do mózgu.
Tak diabeł szczy wam , wymiotuje, pluje i defekuje wam do rozumów.
Poprostu zamknij mordę i nie bluźnij.
To wy bluźnicie Bogu.