Mózg płaski czy krągły
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Sam się zabijesz i sam potępisz, „empatyczny człowieku”.
„Obiektywny sędzio samego siebie”A to nie ty napisałeś niedawno że jesteś ludziem dobrej woli???
Dobra wola polega na przyjmowaniu prawdy i nie zaprzeczaniu prawdzie.
Prawda jest taka: Nie da się być kanalią i nigdy nie znienawidzić samego siebie. Kanalia wie, że jest kanalią, kłamca że jest kłamcą
Inni mogą nie wiedzieć, nabierać się na maskę. Kanalia wie.
Kiedyś nie wytrzymasz swego widoku w lustrze.
Już Ci to zreszta pisałem: wielokrotnie bluźniłeś przeciw Duchowi Św. Grzech przeciw Duchowi Świętemu nie będzie nigdy odpuszczony.
-
@Maciej ale to przecież ty łzesz.
Ostatnie trzy tematy:
Prędkość Katharsis.
Podróż Cooka.
Pakt Antarktyczny
Łgarstwo za łgarstwem.
Sam siebie osądzasz. -
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Nie tylko, że "nigdzie" ale reglamentują w wielu miejscach.
Na przykład:
https://www.washingtonpost.com/politics/obama-to-create-the-largest-protected-place-on-the-planet-off-hawaii/2016/08/25/54ecb632-6aec-11e6-99bf-f0cf3a6449a6_story.html
1.5 mln km kwadratowych "rezerwatu". Ciekawe co tam się znajduje?Pewnie statki podwodne obcych, dlatego to ukrywają...
Niedaleko rejonów gdzie w dziwny (połamany) sposób przebiega "linia zmiany daty".
Czy ty masz w głowie jakiś generator idiotyzmów?
Niedaleko, czyli jakieś 2000km, jak z Warszawy do Barcelony w prostej linii...
Pod warunkiem, że miałeś na myśli Kiribati.
A dlaczego tam jest tak dziwnie przesunięta linia zmiany daty? Po prostu Kiribati ma też wyspy na zachód od południka 180 i chcieli mieć w swoim państwie te samą datę na każdej wyspie.
No ale to nie może być prawda, na pewno to spiseg NASA...Tak, ten „rezerwat” na pewno ma inne cele niż „ochrona przyrody”.
To oczywistość dla zdrowego rozumu.
W propagandowe zasłony („walka z ociepleniem klimaty, ekologia”) wierzą durnie, czyli np. Ty.Słyszałem, że rząd USA inwestuje miliardy dolarów w małą wyspę ( lub wysepki?, nie pamietam) na Pacyfiku ponieważ prawdopodobnie tam jest ważny przystanek w drodze „poza ziemię”, czyli do przejścia przez Antarktydę do dalszego świata (poza Antarktydą).
Nie zdziwiłbym się, gdyby robili to po to, żeby uprzedzić Chiny (które to np budują sztuczne wyspy na morzu południowochińskim).
Sam slogan „extraterrestial” oznacza najpewniej „ekstra terytorium, ekstra tereny” czyli te już znane władcom świata, ale ukrywane przed ludźmi.
XD
-
Nie tylko, że "nigdzie" ale reglamentują w wielu miejscach.
Na przykład:
https://www.washingtonpost.com/politics/obama-to-create-the-largest-protected-place-on-the-planet-off-hawaii/2016/08/25/54ecb632-6aec-11e6-99bf-f0cf3a6449a6_story.html
1.5 mln km kwadratowych "rezerwatu". Ciekawe co tam się znajduje?Pewnie statki podwodne obcych, dlatego to ukrywają...
Niedaleko rejonów gdzie w dziwny (połamany) sposób przebiega "linia zmiany daty".
Czy ty masz w głowie jakiś generator idiotyzmów?
Niedaleko, czyli jakieś 2000km, jak z Warszawy do Barcelony w prostej linii...
Pod warunkiem, że miałeś na myśli Kiribati.
A dlaczego tam jest tak dziwnie przesunięta linia zmiany daty? Po prostu Kiribati ma też wyspy na zachód od południka 180 i chcieli mieć w swoim państwie te samą datę na każdej wyspie.
No ale to nie może być prawda, na pewno to spiseg NASA...Tak, ten „rezerwat” na pewno ma inne cele niż „ochrona przyrody”.
To oczywistość dla zdrowego rozumu.
W propagandowe zasłony („walka z ociepleniem klimaty, ekologia”) wierzą durnie, czyli np. Ty.Słyszałem, że rząd USA inwestuje miliardy dolarów w małą wyspę ( lub wysepki?, nie pamietam) na Pacyfiku ponieważ prawdopodobnie tam jest ważny przystanek w drodze „poza ziemię”, czyli do przejścia przez Antarktydę do dalszego świata (poza Antarktydą).
Nie zdziwiłbym się, gdyby robili to po to, żeby uprzedzić Chiny (które to np budują sztuczne wyspy na morzu południowochińskim).
Jest to możliwe.
Sam slogan „extraterrestial” oznacza najpewniej „ekstra terytorium, ekstra tereny” czyli te już znane władcom świata, ale ukrywane przed ludźmi.
XD
To też jest możliwe.
Możliwe są oba powody jednocześnie.
Najciekawsze jest zawsze to co jest ukryte, czego nie znamy.
-
Już Ci to zreszta pisałem: wielokrotnie bluźniłeś przeciw Duchowi Św. Grzech przeciw Duchowi Świętemu nie będzie nigdy odpuszczony.
E tam, ja wierzę że Bóg powie, że żartował i nie ma żadnego sądu Bożego

-

Pan Jezus „dla żartu, dla jaj” cierpiał na krzyżu?
Zobaczymy czy Ci będzie „do śmiechu” jak będziesz umierał, z trudem łapał powietrze.
Kto nie wierzy w Sprawiedliwość, ten wierzy w niesprawiedliwość. Zobaczymy którym Bóg przyzna rację.
-

- nie wiem, czy istniał
- nie wiem, czy naprawdę umarł na krzyżu
- nie wiem, czy cierpiał, bo niby był Bogiem
(tzn. ktoś tam kiedyś umarł na krzyżu, może nawet miał na imię Jezus, ale czy to był zbawiciel, nie wiadomo)
Zobaczymy czy Ci będzie „do śmiechu” jak będziesz umierał, z trudem łapał powietrze.
Ty sobie to jakoś wizualizujesz, że ja będę "z trudem łapał powietrze na łożu śmierci"?
Jesteś psycholem, niestety.
A może umrę spokojnie we śnie?Kto nie wierzy w Sprawiedliwość, ten wierzy w niesprawiedliwość. Zobaczymy którym Bóg przyzna rację.
A może Bóg (jeśli istnieje), ma poczucie humoru (na pewno, w końcu najpotężniejsza, najwspanialsza istota musi mieć najlepsze poczucie humoru) , w przeciwieństwie do takich z kijem w dupie jak ty?
-
Słyszałem, że rząd USA inwestuje miliardy dolarów w małą wyspę ( lub wysepki?, nie pamietam) na Pacyfiku ponieważ prawdopodobnie tam jest ważny przystanek w drodze „poza ziemię”, czyli do przejścia przez Antarktydę do dalszego świata (poza Antarktydą).
Sam slogan „extraterrestial” oznacza najpewniej „ekstra terytorium, ekstra tereny” czyli te już znane władcom świata, ale ukrywane przed ludźmi.Czyli znowu, "ludzie tak mówili " a ty im wierzysz!
Nie powinno być tak, że masz wierzyć tylko w słowo Boże? Bezbożny baranie! -

- nie wiem, czy istniał
- nie wiem, czy naprawdę umarł na krzyżu
- nie wiem, czy cierpiał, bo niby był Bogiem
(tzn. ktoś tam kiedyś umarł na krzyżu, może nawet miał na imię Jezus, ale czy to był zbawiciel, nie wiadomo)
Nie jest ważne co się „wie”.
Ważne w co się wierzyć.
To wiara określa duszę człowieka, jego największe pragnienia.
Uwierzyć można bowiem tylko w to w co się chce (uwierzyć).
A „wiedzieć” można wszystko, nawet to czego się nie chce.
To wiara definiuje człowieka, nie „wiedza”.
A poza tym co to w ogóle znaczy „wiedzieć” i jak „wiedzieć” należy?Zobaczymy czy Ci będzie „do śmiechu” jak będziesz umierał, z trudem łapał powietrze.
Ty sobie to jakoś wizualizujesz, że ja będę "z trudem łapał powietrze na łożu śmierci"?
Tak będzie.
Jesteś psycholem, niestety.
Jestem „psycholem”, bo piszę prawdę o śmierci?
A może umrę spokojnie we śnie?
Nie istnieje „spokojna i dobra śmierć”.
Śmierć jest największym cierpieniem i największym przerażeniem.Kto nie wierzy w Sprawiedliwość, ten wierzy w niesprawiedliwość. Zobaczymy którym Bóg przyzna rację.
A może Bóg (jeśli istnieje), ma poczucie humoru (na pewno, w końcu najpotężniejsza, najwspanialsza istota musi mieć najlepsze poczucie humoru) , w przeciwieństwie do takich z kijem w dupie jak ty?
„Poczucie humoru” ma Książę tego świata.
Jest w Biblii coś o tym by Bóg „miał poczucie humoru”?Głupcy bardzo sobie cenią (głupi) śmiech. Uznają, że „poczucie humoru to objaw inteligencji”.
Największe tzw „IQ” ma Lucyfer. -
Ważne w co się wierzyć.
To wiara definiuje człowieka, nie „wiedza”.Krótko mówiąc, wiara to wyparcie tego, co nam się w rzeczywistości nie podoba i wymyślenie tego, co byśmy chcieli, żeby było. To co prawda jest oszukiwanie siebie, ale jeśli Ci się z tym lepiej żyje, jakiś tam sens to ma. Tylko nie wymagaj od innych, żeby też się oszukiwali.
Śmierć jest największym cierpieniem i największym przerażeniem.Chyba dla tych, którzy spodziewają się po niej czegoś nieprzyjemnego, np. wiecznego smażenia w piekle. Tak sobie wymyśliliście, to się teraz bójcie.
-
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ważne w co się wierzyć.
To wiara definiuje człowieka, nie „wiedza”.Krótko mówiąc, wiara to wyparcie tego, co nam się w rzeczywistości nie podoba i wymyślenie tego, co byśmy chcieli, żeby było.
Dokładnie tak.
Dlatego to wiara definiuje człowieka, określa to co ważne dla duszy.
(Oczywiście „wyparcie” NIE w tym sensie, że neguję prawdę, czyli to co istnieje. Tylko w tym, że chcę aby to co złe, ale niestety istniejące w świecie- nie istniało)To co prawda jest oszukiwanie siebie,
„Oszukiwanie”?
Bo….?ale jeśli Ci się z tym lepiej żyje, jakiś tam sens to ma. >Tylko nie wymagaj od innych, żeby też się oszukiwali.
Oszukiwanie polega na tym gdy się okłamuje samego siebie( jak np wy okłamujecie samych siebie że „w kuli ziemskiej wszystko wam gra”), a nie na tym że się w coś wierzy.
Śmierć jest największym cierpieniem i największym przerażeniem.Chyba dla tych, którzy spodziewają się po niej czegoś nieprzyjemnego, np. wiecznego smażenia w piekle. Tak sobie wymyśliliście, to się teraz bójcie.
Nie mówię o tym co „po”, tylko o samej śmierci.
Ta jest straszna i przerażająca.
To co „po” jest zaś różne.
Jest utrwaleniem w wiecznym umieraniu, czyli wiecznym przerażeniem. Tak dzieje się niewierzącym Bogu.
Lub wyzwoleniem się z cierpienia, zbawieniem. Tak mają wierzący Bogu. -
Ważne w co się wierzyć.
To wiara określa duszę człowieka, jego największe pragnienia.Czy chciałeś napisać "ważne w co się chce wierzyć"?
Bo jeśli tak, to wiele wyjaśnia, ty chcesz wierzyć , że Bóg będzie mnie smagał rózgą żelazną i będę potępiony na wieki w piekle, choćby za taką wg mnie bzdurę, jak brak wiary.
To są Twoje pragnienia, jak modlitwa z "Dnia Świra":
https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4A ja chcę wierzyć, że Bóg - jeśli istnieje - będzie miał to gdzieś czy ja w niego wierzyłem.
Można być dobrym (starać się nie czynić zła innym) i bez religii. -
Ważne w co się wierzyć.
To wiara określa duszę człowieka, jego największe pragnienia.Czy chciałeś napisać "ważne w co się chce wierzyć"?
Nie, chciałem napisać „ważne w co się wierzy”.
(Telefon jakoś czasem z automatu podpowiada i zmienia)Bo jeśli tak, to wiele wyjaśnia, ty chcesz wierzyć , że Bóg będzie mnie smagał rózgą żelazną i
Nie Bóg.
Diabeł, ten którego wybrałeś, któremu uwierzyłeś ( np w to że „piekła nie ma, diabła nie ma, nieważne w co uwierzysz”)będę potępiony na wieki w piekle, choćby za taką wg mnie bzdurę, jak brak wiary.
Właśnie dlatego będziesz potępiony. Że uwierzyłeś diabłu, który podpowiada Ci „niewiara w Boga nie będzie mieć znaczenia dla Boga”.
Masz dwa sprzeczne natchnienia, które pojawiają się w Tobie, myśli które „przychodzą Ci do głowy”.
Od Anioła Stróża „nawróć się, uwierz w Boga, co zrobisz jeśli jest piekło, jeśli jest tak jak mówią ci wg Ciebie ‚głupi’ katolicy?”
Od szatana „eee, to bzdury, Bóg nie jest taki małostkowy, ma poczucie humoru”.
Wyboru KOGO słuchać dokonujesz Ty.
Własnym „chcę”.
„Chcę słuchać tego, tamtego nie”.
Kogo ostatecznie wybierzesz tego będziesz miał za towarzysza NA ZAWSZE.
Twoja wola.
Uwierzysz temu komu CHCESZ UWIERZYĆ.
Dlatego to wiara jest ważna i tylko wiara, a nie „wiedza”.
Bo wiara odsłania „chcę”, tj pragnienia człowieka.
Czyje pragnienia są sprzeczne z prawdą, czyli z tym JAK JEST- to taki ktoś będzie cierpiał.
Kto umie pragnąć zgodnie z prawdą, ten nie będzie rozczarowany.
Zresztą co to w ogóle jest „wiedza” i co to znaczy „wiedzieć”?To są Twoje pragnienia, jak modlitwa z "Dnia Świra":
https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4Nie. To szatańska parodia wiary i modlitwy do Boga.
A ja chcę wierzyć, że Bóg - jeśli istnieje - będzie miał to gdzieś czy ja w niego wierzyłem.
To fałszywa wiara.
Czyli wierzysz w niesprawiedliwość: „każdy powinien mieć to samo, niezależnie od wyboru”.Można być dobrym (starać się nie czynić zła innym) i bez religii.
Nie można zrobić ani jednej dobrej rzeczy bez Boga.
Nie krzywdzenie innych to za mało by być szczęśliwym. -
Ważne w co się wierzyć.
Nie, chciałem napisać „ważne w co się wierzy”.
(Telefon jakoś czasem z automatu podpowiada i zmienia)Bo jeśli tak, to wiele wyjaśnia, ty chcesz wierzyć , że Bóg będzie mnie smagał rózgą żelazną i
Nie Bóg.
Diabeł, ten którego wybrałeś, któremu uwierzyłeś ( np w to że „piekła nie ma, diabła nie ma, nieważne w co uwierzysz”)Tak, ten wymyślony zły duch, opisany w księgach, w którego trzeba wierzyć, bo tak napisano w tychże księgach

Nie wybierałem żadnego diabła, ciężko wybrać coś co NAJPEWNIEJ (HEHE) nie istnieje.będę potępiony na wieki w piekle, choćby za taką wg mnie bzdurę, jak brak wiary.
Właśnie dlatego będziesz potępiony. Że uwierzyłeś diabłu, który podpowiada Ci „niewiara w Boga nie będzie mieć znaczenia dla Boga”.
Jak wyżej.
Masz dwa sprzeczne natchnienia, które pojawiają się w Tobie, myśli które „przychodzą Ci do głowy”.
Od Anioła Stróża „nawróć się, uwierz w Boga, co zrobisz jeśli jest piekło, jeśli jest tak jak mówią ci wg Ciebie ‚głupi’ katolicy?”
Od szatana „eee, to bzdury, Bóg nie jest taki małostkowy, ma poczucie humoru”.Może ty masz tak wdrukowane przez indoktrynację religijną, ja już jestem od tego wolny.
Nie muszę zastanawiać się, czy lepiej być dobrym czy złym, mając z tyłu głowy anioła czy szatana.
Po prostu wiem, że lepiej być dobrym i nie potrzebuję do tego religii.
Oczywiście nie zawsze mi to wychodzi, jestem tylko zwykłym człowiekiem z wieloma wadami.Wyboru KOGO słuchać dokonujesz Ty.
Własnym „chcę”.
„Chcę słuchać tego, tamtego nie”.
Kogo ostatecznie wybierzesz tego będziesz miał za towarzysza NA ZAWSZE.Nie wierzę w Boga-psychopatę.
A ja chcę wierzyć, że Bóg - jeśli istnieje - będzie miał to gdzieś czy ja w niego wierzyłem.
To fałszywa wiara.
Bo tak powiedział Nadpapież Maciej.
Czyli wierzysz w niesprawiedliwość: „każdy powinien mieć to samo, niezależnie od wyboru”.
No aż tak to nie, ale nie mogę mieć wiecznego potępienia za brak wiary, to przecież drobiazg w porównaniu do grzechów morderców czy zbrodniarzy.
Może Bóg da mi karę pół roku prac polowych czy sprzątania chodnika i wystarczy xDMożna być dobrym (starać się nie czynić zła innym) i bez religii.
W twoim świecie może nie.
W moim można. -
Ważne w co się wierzyć.
Tak, ten wymyślony zły duch,
Dlatego będziesz potępiony. Grzech przeciw Duchowi Świętemu nigdy odpuszczonym nie będzie. Nazywasz Boga „złym duchem”.
opisany w księgach, w którego trzeba wierzyć, bo tak napisano w tychże księgach

Właśnie nie. W księgach nie napisano „trzeba wierzyć”. Nie ma przymusu wiary w Boga.
Większość w Boga nie wierzy i nie uwierzy. Taki wybór większości.
Każdy ma wolną wolę, przymusu nie ma.Nie wybierałem żadnego diabła, ciężko wybrać coś co NAJPEWNIEJ (HEHE) nie istnieje.
Kto nie wybiera Boga , ten wybiera diabła. Trzeciego nie ma. Ale diabeł jest kłamcą. A kłamstwo może być dowolne. Np takie , że „diabła nie ma”.
będę potępiony na wieki w piekle, choćby za taką wg mnie bzdurę, jak brak wiary.
Brak wiary w Boga to największy grzech, większego nie ma. Tak, za to będziesz potępiony. Za to że to co najważniejsze uznałeś za „bzdurę”. Za to że masz odwrócone w głowie będziesz potępiony. Jeśli kto najważniejsze nazywa „bzdurą”- ma odwrócone w głowie. To proste. Prawda jest prosta (i piękna).
Od szatana „eee, to bzdury, Bóg nie jest taki małostkowy, ma poczucie humoru”.Może ty masz tak wdrukowane przez indoktrynację religijną, ja już jestem od tego wolny.
Dlatego właśnie będziesz potępiony. Bo jesteś kłamcą. Bo masz w sobie tak jak Ci powiedziałem, ale kłamiesz „wcale tak nie mam”.
Nie muszę zastanawiać się, czy lepiej być dobrym czy złym, mając z tyłu głowy anioła czy szatana.
Nie „z tylu głowy”.
Ale w głowie.
Tak dzieje się każdemu człowiekowi.
W sobie tak masz, a nie poza sobą.Po prostu wiem, że lepiej być dobrym i nie potrzebuję do tego religii.
Po co być dobrym jeśli „po śmierci nic nie ma”?
I co to w ogóle wg Ciebie jest „być dobrym”? Co to znaczy bez Boga ?Nie wierzę w Boga-psychopatę.
A na czym polega „psychopatia Boga”?
Czyli chcesz boga któremu nie zależy na wyborze człowieka.
Boga który człowieka nie kocha.To fałszywa wiara.
Bo tak powiedział Nadpapież Maciej.
Bo jest wewnętrznie sprzeczna, nielogiczna.
Czyli wierzysz w niesprawiedliwość: „każdy powinien mieć to samo, niezależnie od wyboru”.
No aż tak to nie, ale nie mogę mieć wiecznego potępienia za brak wiary, to przecież drobiazg w porównaniu do grzechów morderców czy zbrodniarzy.
Każdy grzech jest mniejszy od grzechu przeciw Duchowi Świętemu.
Morderstwo jest mniejszym grzechem niż niewiara w Boga.Potępisz się sam. To nie ta krzywda potępia, którą wyrządziłeś innym, ale ta którą wyrządziłeś samemu sobie, własnej duszy.
Jeśli wypaczyłeś swą duszę aż do tego stopnia, że nie wierzysz w Boga- nie możesz być zbawiony.
Jeślibyś nawet cały świat wymordował- wszyscy wymordowani przez Ciebie i tak będą na końcu wskrzeszeni (przez Boga).A jeśli wypaczyłeś własną duszę- nikt Cię nie uratuje, nawet Bóg. Bo On nie będzie działał w Tobie wbrew Twojej woli.
Rozumiesz?
Najgorsze jest to złe które czynisz WŁASNEJ DUSZY.
Najgorsza jest niewiara w Boga.Może Bóg da mi karę pół roku prac polowych czy sprzątania chodnika i wystarczy xD
Będziesz potępiony.
Można być dobrym (starać się nie czynić zła innym) i bez religii.
W twoim świecie może nie.
W moim można.Jest tylko jeden świat, jedna Prawda.
Szczęśliwym może być tylko ten kto wierzy zgodnie z Prawdą. -
Dla przyjemności. Bycie dobrym jest fajne. Spróbuj kiedyś.
-
Dlatego będziesz potępiony. Grzech przeciw Duchowi Świętemu nigdy odpuszczonym nie będzie. Nazywasz Boga „złym duchem”.
Nie musi czytać, jak mu się nie podoba.
Tak nauczasz na forum. -
Dla przyjemności. Bycie dobrym jest fajne. Spróbuj kiedyś.
A Ty zapewne "jesteś dobry", więc teraz jeszcze mi "dobry człowieku" odpowiedz na drugie pytanie, które zadałem: co to znaczy "być dobrym, bez Boga"?
-
A Ty zapewne "jesteś dobry", więc teraz jeszcze mi "dobry człowieku" odpowiedz na drugie pytanie, które zadałem: co to znaczy "być dobrym, bez Boga"?
To samo, co być dobrym bez Gandalfa, albo bez Papy Smerfa, albo bez Supermana, albo bez jakiejkolwiek innej fikcyjnej postaci.
-
To samo, co być dobrym bez Gandalfa, albo bez Papy Smerfa, albo bez Supermana, albo bez jakiejkolwiek innej fikcyjnej postaci.
Czyli co ?
Co to znaczy "być dobrym" wg niewierzącego w Boga, "dobrego człowieka"?