Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Mózg płaski czy krągły

Wszystko o kształcie Ziemi
    16
    2025
    501305
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • J
      jakubcjusz @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:

Będziesz miał na Sądzie Bożym.

Ale ja chcę teraz, łgarzu.

Mars jest światłem na niebie. Tkwisz w obłędzie.

Mars jest planetą. Diabeł Cię zwiódł.

To czy zarzut jest oszczerstwem czy nie zależy od tego czy jest prawdziwy, czy fałszywy, a nie czy udowodniony czy nieudowodniony.

Ok. Czyli Twój zarzut jest nieprawdziwy. Koniec tematu.

"Nieudowodnione" nie oznacza "fałszywe".

"Nieudowodnione" nie oznacza prawdziwe.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • J
        jakubcjusz @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:

A słońce wstanie na zachodzie a zajdzie na wschodzie. Baba z babą spać będzie a chłop z chłopem. Bieda będzie taka, że nawet tęcza będzie czarno biała, bo słońce świecić się będzie ale kolory się nie wzbudzą.
        A czarownice latać będą na miotłach bez siodełek.

Human sacrifice, dogs and cats living together... MASS HYSTERIA!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M N
          M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

Mars jest światłem na niebie.

Oj, ty się chyba jeszcze za życia chcesz do szatana zgłosić, zakłamana gnido 😂 .
          Mars przez Nikon P1000, debilu:

https://www.youtube.com/watch?v=tct5opOj9_w

Inne planety, też przez P1000, zwyrodniała kanalio:

https://www.youtube.com/watch?v=onIfMW3SOrA
          https://www.youtube.com/watch?v=QlEH8AESacU

P.S. Jak gnido szacujesz, kiedy oszust tolanek skieruje swoje teleskopy na montażach paralaktycznych (pamiętasz? to te, co z racji konstrukcji i zasady działania, prawidłowo działać mogą TYLKO NA KULI 🤣) w stronę Marsa i na nim też odkryje życie biologiczne 🤣?
          Jeszcze w tym roku? W przyszłym?
          A czapki lodowe na Marsie widać nawet przez P1000 🤣🤣.
          A gdzie woda...

• M
            Maciej @M N ostatnio edytowany przez Maciej

@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:

Mars jest światłem na niebie.

Oj, ty się chyba jeszcze za życia chcesz do szatana zgłosić, zakłamana gnido .
            Mars przez Nikon P1000, debilu:
            https://www.youtube.com/watch?v=tct5opOj9_w

A to jest waleń.
            Wyskakuje z podłogi.
            Uważaj imbecylu, żeby cię nie zmiażdżył i nie pochlapał wodą.

Jak bardzo zdurniałym głąbem kapuścianym trzeba być aby nie rozumieć, że tylko widzieć (i to tylko z daleka i to tylko z jednego lokalnego grajdołka) to zbyt mało by wiedzieć, że to co się widzi jest materialne?
            Jak jest możliwy taki imbecylizm i taka tępota? Zechcesz mi objaśnić?

Pantofelkowi rozumowemu możesz powtarzać przez kilka lat (że tylko widzieć to zbyt mało by wiedzieć, że materialne), tak jak ja wam powtarzam.
            A pantofelek rozumowy nadal będzie swoje powtarzał.

Gdybym zwykłemu pantofelkowi powtarzał, to kto wie? Może by zrozumiał, może zaskoczył?
            Ludzki pantofelek rozumowy nie rozumie.

Jak gnido szacujesz, kiedy oszust tolanek skieruje swoje teleskopy na montażach paralaktycznych (pamiętasz? to te, co z racji konstrukcji i zasady działania, prawidłowo działać mogą TYLKO NA KULI ) w stronę Marsa i na nim też odkryje życie biologiczne ?

A ty, imbecylu? Kiedy staniesz przed ścianą i wykonując gwałtowny ruch swoją kapustą (którą masz na szyi) w stronę ściany, uderzając tą kapustą mocno w ścianę zresetujesz się i zaskoczysz i przemienisz kapustę w głowę (taka magia, taka przemiana)?

to te, co z racji konstrukcji i zasady działania, prawidłowo działać mogą TYLKO NA KULI

Udowodnij imbecylu, że "tylko na kuli"!
            Natychmiast !

Oczywiście nigdy, bo fałszu nie da się udowodnić.

http://walter.bislins.ch/bloge/index.asp?page=Flat+Earth+Dome+Model&state=--660.150754-1~60-11.61051-1~40.61875-119.774322-21055.9112-11.8911223-117661.281-20-10-41-10-31.080402-3

Gdyby świat wyglądał tak jak w symulatorze Waltera Bislina (tak działające niebo nad taką płaską ziemią), to w takim świecie "montaż paralaktyczny" też działałby poprawnie.

Montaż paralaktyczny może działać nad dowolnie wieloma powierzchniami, czyli w dowolnie wielu światach (jak to wy mówicie "nieskończenie wielu", przy "nieskończenie wielu kształtach (geometriach)" powierzchni ziemi.

Oczywistość.
            Ale nie dla imbecyla.

Imbecyl nie opanował bowiem elementarza myślenia.
            Dla imbecyla podanie jednej możliwości ("kula ziemska + wielki próżny kosmos") w której montaż paralaktyczny działa oznacza, że "w takim razie świat jest taki jak w podanej możliwości".

Imbecylizm w najczystszej postaci !

Jeżeli zachodzi "A => B", to z tego wcale jeszcze nie wynika, że zachodzi "B=>A".
            Elementarz myślenia.
            Ale dla imbecyla wynika.

A czapki lodowe na Marsie widać nawet przez P1000 .

A płetwy walenia wyskakującego z podłogi widać nawet gołym okiem, bez Nikona P1000. Nawet dzieci widzą!

https://www.youtube.com/watch?v=uKnHek04Ouw

M N Tomasz Middle 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • M
              Maciej @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:

Będziesz miał na Sądzie Bożym.

Ale ja chcę teraz, łgarzu.

A syn diabelski zawsze chce "zaraz, teraz, natychmiast".
              Bo nie ma cierpliwości.
              Bo świadom, że mało ma czasu.

Tylko Bóg może uczynić tak, aby wyszły na jaw zamysły serc.
              I to stanie się na Końcu. A potem już się nie "odstanie"!

W Wieczności zamysły serc będą jawne dla wszystkich, intencje będą odsłonięte. I nie będzie nic tajnego.

W doczesności maskują się kłamstwem. W Wieczności, czyli na Końcu, to jest w ostatnim dniu doczesności, a pierwszym Wieczności już nie będą mogli. I przez całą Wieczność już nie będą mogli. Zawsze, bez końca!

Diabeł kombinuje: w nieskończoność będę się maskował kłamstwem. Na razie mu się udaje. I będzie się udawać aż do Końca. Ale tylko do Końca!
              Diabeł jest durniem. Choć ma najwyższe tzw. "IQ".

Nie mogę ci udowodnić tego co powiedziałem o psychiatrach i psychologach. Bo nie mam takiej mocy by odsłonić wszystkim zamysły serc, to co najgłębiej ukryte.
              Ale napisałem Prawdę.
              A dowód poznasz na Końcu.
              Bóg ci pokaże. Pokaże wszystkim.
              Twoje ohydne wnętrze będzie wystawione na widok publiczny.
              I bardzo dobrze!
              Abyś defekował i szczał pod siebie ze strachu i wstydu i żebyś chciał ukryć się w piekle.

To czy zarzut jest oszczerstwem czy nie zależy od tego czy jest prawdziwy, czy fałszywy, a nie czy udowodniony czy nieudowodniony.

Ok. Czyli Twój zarzut jest nieprawdziwy. Koniec tematu.

Jesteś imbecylem.
              [Bo uważasz, że "z mojego zdania wynika twój wniosek"]

"Nieudowodnione" nie oznacza prawdziwe.

Tak
              Oraz:
              "Nieudowodnione" nie oznacza "fałszywe".

Nie lubisz "oraz"?
              Nie lubisz koniunkcji?

J 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • M N

Co tam, gnido, nie chcesz już szukać kłamliwych usprawiedliwień dla oszusta tolanka? Wolisz znowu uciekać z podkulonym ogonkiem, zmieniając temat 😂 ?

A płetwy walenia wyskakującego z podłogi widać nawet gołym okiem, bez Nikona P1000. Nawet dzieci widzą!

Jak typowa zakłamana gnida, znalazłeś coś co ci pasuje i wystarczyło. Wolałeś nie robić dalej własnego risercza - no bo wiadomo, wiedza jak to było zrobione obala twoje kłamstwa o "światełkach na niebie" 😂 .
                To tu masz oryginał w 2x lepszej rozdzielczości przy okazji, debilu 😂 . Z pełnym wytłumaczeniem w tytule, opisie i komentach.
                Waleń został dodany w post produkcji, dzieci żadnego walenia nie widziały; żadne nawet nie drgnęło w obawie przed wodą, a filmik to reklama technologii VR (do której - OBECNIE - musisz mieć odpowiednie okulary 3D połaczone z kompem). Ale, że jak wiadomo, jesteś zakłamanym idiotą to łykasz każdą głupotę.

Zakłamany debilu: od Marsa radar się odbija (opóźnienie powrotnego impulsu pozwala obliczyć odległość 😂 ), od hologramu nie.

Gdyby świat wyglądał tak jak w symulatorze Waltera Bislina (tak działające niebo nad taką płaską ziemią), to w takim świecie "montaż paralaktyczny" też działałby poprawnie.

Jednak świat nie działa tak jak ty chcesz.
                Kształt Ziemi zmierzony, potwierdzony praktycznie - wystarczy wzór na ortodromę + R=6371 km. i znasz odległość pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na kuli ziemskiej o znanych współrzędnych geograficznych,
                A światło ugina się w kierunku gęstszej warstwy atmosfery, czyli w dół:
                https://www.youtube.com/watch?v=Dktw9ncLuhg
                https://www.youtube.com/watch?v=m-xXhrTG3Sk

Montaż paralaktyczny może działać nad dowolnie wieloma powierzchniami, czyli w dowolnie wielu światach (jak to wy mówicie "nieskończenie wielu", przy "nieskończenie wielu kształtach (geometriach)" powierzchni ziemi.

Ale tylko na obracającej się raz na dobę kuli,

#thanksBob: https://www.youtube.com/watch?v=SrGgxAK9Z5A
                #thanksJeran: https://www.youtube.com/watch?v=EBtx1MDi5tY

i światłem poruszającym się po prostej (z leciutkim ugięciem w dół w atmosferze) wystarczy główną oś obrotu montażu zablokować w kierunku na biegun niebieski (np. obok Australis Polaris), żeby teleskopy tolanka mogły bez żadnych kłopotów śledzić gwiazdy.

A żeby wizualnie udowodnić jaką zakłamaną gnidą jesteś, to w symulatorze Bislina - który został stworzony by wykazywać bezsens magicznego naleśnika - wystarczy zaznaczyć kwadracik Dome Rays i wybrać współrzędne geogr. (polarnego systemu wpółrzędnych - dwa przeciwległe bieguny zbiegających się w nich południków i równoleżniki prostopadłe do nich - właściwego tylko i wyłącznie dla kuli) dowolnego punktu daleko na południe od równika. Wiesz o tym od dawna ale wolisz ciągle kłamać:

Zrzut ekranu (1124).png

Oto płaska magia dla zakłamanych idiotów 😂 .

• Tomasz Middle
                  Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Nie, żadne dzieci nic tam nie "widzą". Waleń został dodany w postprodukcji. Nikt tam nic nie widzi, reakcje widzów są fałszywe.
                  Był to tylko jakiś materiał promocyjno reklamowy.
                  Ale takim dwulicowym ścierwom i patologicznym kłamcom, to nie przeszkadza.

• M
                    Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:

Nie, żadne dzieci nic tam nie "widzą". Waleń został dodany w postprodukcji.

Być może. No i co z tego?
                    Nawet jeśliby w tym konkretnym przykładzie było jak piszesz, to co z tego?

Czy wierzysz w istnienie obrazów holograficznych?
                    Czy wierzysz w istnienie pokazów holograficznych?

Czy tylko widzieć „jest wystarczające do poznania że to co się widzi jest materią”?

Odpowiadaj, szmato moralna.

Wytłumacz mi śmieciu moralny: jak można tak zdurnieć by uwierzyć, że „tylko widzieć znaczy wiedzieć”?

Tomasz Middle M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • Tomasz Middle
                      Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Bo wy, dwulicowe, kłamliwe ścierwa, pokazujecie to jako "dowód".
                      Przecież sam napisałeś: "Nawet dzieci widziały!".
                      Czyli świadomie łżesz. Jak zawsze.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                      • M N
                        M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej

• M
                          Maciej @M N ostatnio edytowany przez Maciej

@Maciej

Odpowiedź szmato na pytania które zadałem Tomaszowi.

Tak, jest to dowód.
                          Pokaz/obraz holograficzny to dowód (przez przykład), że tylko widzieć , nawet trójwymiarowe („coś”) nie znaczy „wiedzieć że to coś jest materialne”.

Nawet gdybym przypadkowo pokazał nietrafiony, zmontowany materiał to niczego to nie zmienia.
                          Bo można znaleźć niezmontowany, bo można obejrzeć samemu na żywo ( sam byłem na takim pokazie holograficznym w Las Vegas)

Wyjątkową kanalia z Ciebie. Bo wiesz o co chodzi, ale „czepiasz się słówek”

Nic dziwnego, bo to obnaża twoje zdurnienie.

To bowiem że trzeba ci pokazywać przykłady tego typu abyś zrozumiał oczywistość (że tylko widzieć nie znaczy wiedzieć) to świadczy o twoim imbecyliźmie.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                          • M N
                            M N @Maciej ostatnio edytowany przez

Nawet gdybym przypadkowo pokazał nietrafiony, zmontowany materiał to niczego to nie zmienia.

1. Przypadkowo - sam sobie już nie wierzysz, zakłamana kanalio 😂
                            2. Szczególnie faktu, że nie pokazałeś żadnego dowodu na swoje kłamstwa. I nigdy nie pokażesz bo sam wiesz, że jedyne co możesz robić to kłamać. Z pełną premedytacją, gnido 😂 .
                            • Highlander
                              Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:

Tylko za to, że się myliłem w jakiejś sprawie? Bzdura.

Już teraz nie jesteś zdolny przyznać się do błędu. Z powodu miłości własnej.

Jak definiujesz tę "miłość własną"?

W pewnych egzorcyzmach kapłan rozmawiał z diabłem, który bardzo bał się powrotu do piekła, jak boi się każdy diabeł wyrzucany z opętanego. Diabeł skarżył się, że "piekło jest straszne" i że on diabeł bardzo cierpi.
                              Na to kapłan poradził mu: idź do Pana Jezusa i proś Go o przebaczenie. Na co szatan ryknął "Nie, nigdy, przenigdy!".

Rozumiesz?

Tak, rozumiem. Egzorcysta był pierdolnięty, dlatego "rozmawiał z diabłem". Albo był oszustem i sprzedawał naiwnym te bajki.

Jeśli czytasz Ewangelię i nie poznajesz, że JEST Prawdą- nie możesz być zbawiony.

Jakie są kryteria rozpoznawania, że Ewangelia jest Prawdą?

Bo nie jesteś z Boga, ale diabła masz za ojca.

A ty za matkę masz pisowską małopolską kurator oświaty 😄

Czyli to nie moja wina że nie doznałem łaski Bożej?
                              Szatan ma nade mną kontrolę, a Bóg ma to w dupie, albo jest za słaby żeby to zmienić?

A jak ty mi coś powiesz, to raczej nie uwierzę, bo już wielokrotnie tu kłamałeś

To ty jesteś parszywy kłamca. Właśnie skłamałeś (o mnie).

Oczywiście że kłamałeś, np pisząc tutaj że ja dostaję kasę za dzialanie na tym forum.
                              I wiele innych, jeszcze gorszych oszczerstw na mój temat.

• M
                                Maciej @M N ostatnio edytowany przez

Szczególnie faktu, że nie pokazałeś żadnego dowodu na swoje kłamstwa.

Jakiego "dowodu" ?
                                Czy negujesz to, że istnieją obrazy holograficzne?
                                Czy negujesz, że istnieją pokazy holograficzne?

Jeśli nie negujesz, to po co ci pokazywanie jakiegoś "dowodu z YouTube"?

Tylko widzieć nie znaczy "wiedzieć, że to co się widzi jest materialne".

Negujesz?

Obłąkańcy (czyli np. wy tutaj) wywiedli sobie z tylko oglądania świateł i obrazów na niebie całą "naukę" o kulkach materii fruwających w kosmosie, o "innych światach".

Obłęd Wielki, kosmiczny-liczbowy.

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                • M
                                  Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

Już teraz nie jesteś zdolny przyznać się do błędu. Z powodu miłości własnej.

Jak definiujesz tę "miłość własną"?

Stawianie "swojego" (i siebie) ponad Boga i Prawdę.

Tak, rozumiem. Egzorcysta był pierdolnięty, dlatego "rozmawiał z diabłem".

Ty też będziesz rozmawiał z diabłem i widział diabły, jeśli jeszcze nie widziałeś.

Każdy człowiek będzie widział i słyszał diabła
                                  Najpóźniej przy przechodzeniu do Wieczności, czyli z zasady w chwili śmierci.

Gdy zobaczysz (diabły) to wtedy wspomnisz to co teraz napisałeś o kapłanie, nędzny i nadęty pyszałku.

Jakie są kryteria rozpoznawania, że Ewangelia jest Prawdą?

Jakie są "kryteria rozpoznania", że "2+2=4"?!
                                  No, jakie?

Prawdę poznaje się PO PROSTU.
                                  Lub PO PROSTU się Jej nie poznaje.

Jeśli nie poznajesz, że Ewangelia JEST Prawdą, to nie jesteś z Boga, ale masz diabła za ojca. Nic ci nie pomoże.

Czyli to nie moja wina że nie doznałem łaski Bożej?

Twoja.

Bo a priori z powodu swojego "chcę", z powodu swojej woli chcesz tak wszystko widzieć i "wyjaśniać" by było bez Boga.

Rozumiesz?

Jak się kto nastawił (a priori), tak będzie miał.
                                  Z powodu swego nastawienia, swojej woli, swego "chcę" będziesz potępiony.

Nic tak nie oddaje istoty człowieka (i w ogóle bytu rozumnego) jak jego wola, czyli jego "chcę".

Swoją wolną wolą nastawiasz się na "nie" do tego co Boże i prawdziwe. Dlatego będziesz potępiony.

Ludzie dzielą się na ludzi dobrej i złej woli.

Pokój ludziom dobrej woli!
                                  A ludziom złej woli- piekło.
                                  I bardzo dobrze.

Szatan ma nade mną kontrolę,

Bo go wybrałeś.
                                  Gdy odrzucasz Boga, to wybierasz diabła.
                                  To proste.
                                  Innego wyboru nie ma.

a Bóg ma to w dupie,

Dlatego właśnie będziesz potępiony.
                                  Z powodu takiej mowy.

albo jest za słaby żeby to zmienić?

Tak, dokładnie tak.

Bóg nie może złamać woli człowieka.
                                  Bo Bóg samemu sobie nie przeczy.
                                  Dał człowiekowi wolną wolę po to by człowiek sam wybrał: czy chce z Bogiem, czy "tak jakby Boga nie było".

Wolna wola i rozum to esencja człowieka.
                                  Ale wola jest ważniejsza.
                                  To akt woli decyduje o przeznaczeniu człowieka.

Piszę Prawdę o tobie.

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                  • foto.mielec
                                    foto.mielec @Maciej ostatnio edytowany przez

Dlatego zabawki wasze zostaną wam zabrane. Przez Boga Natury. Usunięte będą z natury elektryczność i magnetyzm. I wiele jeszcze "sił natury" i zjawisk w naturze zniknie.
                                    "Pstryk" i już ich nie będzie!
                                    ...
                                    Bo Bóg nie walczy sam ze sobą i dzieł swoich nie niszczy.

To jak to jest Macieju - zniknie magnetyzm Ziemi czy nie zniknie, bo jednak to dzieło Boże?

M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • M N

Czy negujesz to, że istnieją obrazy holograficzne?
                                      Czy negujesz, że istnieją pokazy holograficzne?

Neguję, że posiadasz IQ wyższe niż 1, że jesteś zdolny do powiedzenia prawdy nawet w trakcie waterboardingu oraz, że potrafisz cokolwiek przeczytać/usłyszeć ze zrozumieniem i szczerze, uczciwie odpowiedzieć na najprostsze pytanie:
                                      https://www.youtube.com/watch?v=Or2iZ-mOvf8

I dlatego, żeby po raz kolejny wypunktować twoją głupotę i zakłamanie, powtórzę: nie pokazałeś hologramu, debilu, pokazałeś animację z 2017 r., nałożoną w post produkcji na nagranie realnej scenerii, żeby pokazać przewidywane efekty używania VR (czyli wirtualnej i/lub rozszerzonej rzeczywistości) - wtedy tylko w odpowiednich "okularach" - teraz te techniki masz do dyspozycji za free w komórkach... A nie czekaj, ty za free NAJPEWNIEJ nie masz, bo masz iPhona, który liczy za byle gówno jak zawodowy lichwiarz 😂 😂 .

• M
                                        Maciej @foto.mielec ostatnio edytowany przez

@foto-mielec napisał w Mózg płaski czy krągły:

To jak to jest Macieju - zniknie magnetyzm Ziemi czy nie zniknie, bo jednak to dzieło Boże?

Elektryczność i magnetyzm nie są dziełem Bożym, ale manifestacją demoniczną w naturze.

Imbecyl myśli: "wszystko w naturze jest tylko dobre".
                                        Imbecyl nie przemyślał kwestii. Jak to imbecyl.
                                        Wszystko? Naprawdę?
                                        A np. śmierć? Śmierć człowieka "też jest dobra"?
                                        A przecież jest w naturze ("prawo" śmierci).

Śmierć jest manifestacją demoniczną w naturze.
                                        Będzie usunięta (z natury) jako ostatnia, na Końcu.

Jest bardzo wiele manifestacji demonicznych w naturze!

Bo to miało być tak (z Bożego pragnienia):
                                        Aniołowie stworzeni przez Boga mieli zarządzać naturą (przemianami natury)- bo duch ma moc poruszać i przemieniać materię.

[Dla imbecyli: nie, to nie znaczy, że "aniołowie mieli tylko zarządzać naturą". Bo mają też inne zadania, bardzo wiele zadań. Np. anioł- to posłaniec, w tym posłaniec myśli i natchnień dla człowieka.]

Np. Lucyfer, Najpiękniejszy Anioł miał za zadanie nieść światło. Niosący Światło- takie jego imię. Miał nieść światło w znaczeniu "dosłownym" (fizycznym)- światło jako zjawisko fizyczne. Ale także miał nieść światło w znaczeniu "oświecać rozum", czyli jako posłaniec myśli (jak to anioł) miał oświetlać rozum ludzki przez prawdziwe, piękne i dobre natchnienia (myśli podawane człowiekowi wprost do rozumu).

Tak miało być. Ale stało się tak:
                                        Najpiękniejszy zbuntował się przeciw Bogu. Przez co natychmiast zaciemnił się, zeszpecił i zamienił się w najbrzydszego Smoka, węża starodawnego.
                                        Bóg jednak pozwolił mu nadal działać, także w naturze. Dla słusznych powodów.

Gdyby Lucyfer działał w naturze na "tak", czyli zgodnie z Planem Bożym, Bożym pragnieniem, czyli gdyby się nie zbuntował, to wywoływałby (swym działaniem) tylko dobre efekty (w naturze), inne niż teraz wywołuje (wciąż z dopustu Boga) działając w naturze

Ponieważ jednak nie ma już Najpiękniejszego, ale jest Smok, to teraz Lucyfer działa w naturze na "nie" względem Planu Bożego. Przez co wywołuje inne efekty (w naturze) niż te które powinien wywoływać zgodnie z Planem Bożym.

I to są właśnie manifestacje diabelskie w naturze: siły nieczyste (w naturze), które są wynikiem działania Lucyfera i jego armii zbuntowanych, upadłych aniołów.

Najstraszniejszą manifestacją demoniczną w naturze jest śmierć, "prawo" śmierci.

Np. te siły nieczyste, które czcili pierwsi magowie, magowie słowa, magowie magii staroegipskiej, które przywoływali zaklęciami. Np. te które sprawiały że laski zamieniały się w węże.

Np. te siły nieczyste, które wykorzystują drudzy magowie, to jest magowie materii, przywołując je z natury zestawieniami materii, których nauczyły ich diabły (podając natchnienia wprost do rozumu).
                                        Np. elektryczność i magnetyzm: jest manifestacją demoniczną- skutkiem tego że Lucyfer nie działa w naturze tak jak powinien działać według Planu Bożego.
                                        Np. siły "rozszczepienia atomów" (żadnych "atomów" oczywiście nie ma)- te za które odpowiada demon zniszczenia, patron "bomby atomowej".
                                        I wiele wiele innych sił nieczystych jest w naturze.

Wszystkie siły nieczyste będą usunięte z natury dopiero na Końcu. Jako ostatnia będzie usunięta śmierć.

To jednak co jest Boże, co jest z Boga usunięte nie będzie.
                                        Bo Bóg z samym sobą nie walczy i swojego nie niszczy.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • M N

(żadnych "atomów" oczywiście nie ma)

Hej, zakłamany debilu, przypominam (jedno z wielu już 😂 ) pytanie, przed którym uciekłeś z podkulonym ogonkiem jak diabeł przed święconą wodą:
                                          Co zrobiło te prawie "mikro kratery" w zakończeniu spoiny aluminiowej o szer. ok. 6 mm., wykonanej łukiem elektrycznym w metodzie TIG 😂 😂 ?:

TIG ALU.jpg

P.S. Wymyśliłeś już jakiekolwiek kłamstwa w temacie jak działa działo elektronowe w telewizorach kineskopowych 😂 😂 ?

• Highlander
                                            Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

Piszę Prawdę o tobie.

Kłamiesz.
                                            My wiemy że kłamiesz.
                                            Ty wiesz, że my wiemy, że kłamiesz.
                                            My wiemy, że ty wiesz, że my wiemy, że kłamiesz.
                                            A mimo to dalej kłamiesz.

• Pierwszy post
                                              Ostatni post