Mózg płaski czy krągły
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Dlatego właśnie jesteś kłamliwym wieprzem.
Zapomniałeś o tym co widać?
Za wyspą widać wodę => dotarł do wody za wyspą.
Za tą wodą widać przedni (bliższy) brzeg Półwyspu Kalifornijskiego.Słuchaj, płaskoziemski głąbie.
Nie mogłem "zapomnieć" o czymś czego tam nie widać.
To ty bydlaku bez sumienia wmawiasz innym że "tam widać". Wmawiasz swoje urojenia.https://www.youtube.com/watch?v=Xji2YK5sEto
Oglądać w ruchu od ok 5:30 do ok. 6:40.

Czy przeczysz zwyrodnialcu, że tak widać?

Twierdzisz knurze moralny, że "nie widać tego co widać"?

Twierdzisz wieprzu, że "rzeczywisty widok jest taki jak na symulatorze Fizyka"?
No, kwicz knurze!
Jesteś zwyrodniałą moralną prostytutką.
"Pójście w zaparte" jest znakiem zeszmacenia duszy.Ten krótki fragment "reportażu" JTolana jednoznacznie udowadnia, że ziemia nie jest "kulą ziemską o promieniu ok. 6371-6378 km" (lub czymś zbliżonym do takiej kuli).
Wszystko jest zidentyfikowane, czyli rejon na który patrzymy.
I widać tak jak widać: niezgodnie z tym jak powinno być widać na "kuli ziemskiej".To cię boli szmato.
Niech boli! -
@Maciej O, Maciuś, fajnie że udało ci się na chwilę wyskoczyć na kulistą Ziemię z tego Księżyca... Co cię tam w ogóle wygnało? Jakieś kłopoty z cyrografem
? Przeczytałeś wreszcie drobny druczek
?
Pytanko takie: a w której strefie ciepła pozostawałeś
?:
Może zerknij trochę dalej w kosmos. Na komety. To, że to tacy sporadyczni goście na naszym niebie a mimo tego potrafimy dokładnie przewidzieć ich trajektorie w czasie i przestrzeni, a nawet czasy impaktów fragmentów o powierzchnię odległej planety tylko na podstawie modelu heliocentrycznego i grawitacji to pikuś... dla astronomów.
Dla ciebie to problem fundamentalny, jak fakt, że w twoim obłędzie to szatan musiał pomóc i posklejać bogu elektromagnetyzmem magiczne płaskie terrarium pod kopułą żeby działało
.
Powiem ci tak: dwa warkocze komet, gazowy i pyłowy oraz szczególnie kierunki w jakich są skierowane, to znak od Boga prawdziwego według jakich zasad działa ta twoja urojona "nieznana optyka nieba"
. -
@Maciej jeszcze tu szczurze jesteś??
Jeszcze się kłamco miotasz w klatce?
Skoroś taki mundury, to zdefiniuj proszę ten ląd:

-
https://www.youtube.com/watch?v=TMbc8QlwkBA
Kolejny przykład zagięcia światła ku górze. Przy gradientach temperatur, które w waszych wyobrażeniach (urojeniach) na temat refrakcji "powinny dawać zagięcie w dół".
Plama lasera przemieszcza się ku górze => już nie możecie defekować z głowy, że "zagięcie ku dołowi".
[Bo najwyraźniej trudno wam było przy innych podobnych eksperymentach zrozumieć, że znikanie obrazu przedmiotu nad płaskim dowodzi zagięcia w górę]Światło w powietrzu z zasady wygina się ku górze. Kolejny bardzo bolesny dla was fakt natury.
Niech boli!
Niech bardzo boli !Ciekawe kiedy przestaniecie wreszcie zaprzeczać faktom, walczyć z rzeczywistością?
-
@Maciej Ciekawy materiał. Na ten moment szczerze mówiąc nie jestem pewien, jak to wytłumaczyć. Wydaje mi się, że znaczenie może mieć, że laserek leży centralnie na podłodze, która ma temperaturę taką jak pokój przed otwarciem drzwi, po czym kiedy powietrze wlatuje z zewnątrz, to wytwarza tuż nad podłogą efekt podgrzania od dołu (zimne powietrze nad ciepłą powierzchnią).
Mam pomysł, jak mógłbym sam zrobić podobny test i może nawet spróbuję, zobaczymy, co wtedy wyjdzie.
-
@Fizyk-od-czapy Na szybko z pracy: warto poczytać odpowiedzi autorki w komentarzach na kilka wytkniętych jej niedociągnięć. W jednym komentarzu sama pisze, że ugięcie światła w górę występuje najczęściej gdy podłoże jest cieplejsze od powietrza a w samym powietrzu temperatura maleje w górę.
Moja "hipoteza":
laserek na samej podłodze (jeśli panele to pod nimi może wylewka, wygrzana po całym dniu), szybka wymiana powietrza nie wychłodziła podłogi. A co jeśli pod panelami jest jeszcze ogrzewanie podłogowe? -
Plama lasera przemieszcza się ku górze => już nie możecie defekować z głowy, że "zagięcie ku dołowi".
[Bo najwyraźniej trudno wam było przy innych podobnych eksperymentach zrozumieć, że znikanie obrazu przedmiotu nad płaskim dowodzi zagięcia w górę]No widzisz. A mi się zagięło w dół. Tylko że ja jestem czyste zło, może dlatego!🤭
https://youtu.be/Bymy0GG5WQM?si=yqgNxL9cInQx_q4I -
Ciekawe kiedy przestaniecie wreszcie zaprzeczać faktom, walczyć z rzeczywistością?
Jak zdefiniujesz ten ląd o który cię proszę.
-
@Maciej Ten 9cio dniowy reset wyraźnie ci zaszkodził... Zobaczyć coś, co ci powierzchownie pasuje do urojonego magicznego naleśnika pod pokrywką i nawet nie przeczytać komentarzy, w których sama autorka zadaje kłam twoim urojeniom...
Genialnie i naukowo
.
W razie gdybyś za bardzo się wyzerował tym razem, to z radością przypominam obserwacje refrakcji na dystansach większych niż 14 stóp, potwierdzające bolesny dla ciebie fakt natury, że - i wydrap to sobie na ścianie
- światło z zasady ugina się w kierunku GĘSTSZEGO ośrodka:
https://www.youtube.com/watch?v=Dktw9ncLuhg -
[Bo najwyraźniej trudno wam było przy innych podobnych eksperymentach zrozumieć, że znikanie obrazu przedmiotu nad płaskim dowodzi zagięcia w górę]No widzisz. A mi się zagięło w dół. Tylko że ja jestem czyste zło, może dlatego!🤭
Tak, jesteś samo zło. Sprzedałeś się diabłu i jesteś opętany.
I dlatego właśnie masz rozum zaćmiony.
Grzech zaćmiewa rozum.
Kto grzeszy => ma zaćmiony rozum.
Im grzech straszniejszy => tym większe zaćmienie.
[Ostateczne zaćmienie jest zaćmieniem lucyferycznym i polega na tym, że wszystko ma się w rozumie odwrócone: to co złe widzi się "dobrym", to co dobre "złym". Fałsz widzi się jako "prawdę", a prawdę jak "fałsz". Boga jako "diabła", a diabła jako "dobrego boga, zbawcę". Czyli tak jak ty masz (nasrane) we łbie.]Ponieważ masz zaćmiony rozum to nie rozumiesz tego co widzisz.
Nie ma żadnego dowodu na to, że "zagięło ci się w dół".
Jeśli potrafisz udowodnić, że "zagięło ci się w dół", to pokaż!
Czekam na dowód.Światło standardowo zagina się ku górze (http://www.rolf-keppler.de/lichtkrumm.htm) => już na początku (przed "mrożeniem") było zagięte ku górze => to co geometrycznie nie było schowane (owe "paski") było schowane optycznie =>mrożenie (tego typu jak w twoim doświadczeniu) spowodowało zmniejszenie gradientów temperaturowych => spowodowało wyprostowanie promienia światła (zmniejszyło zagięcie ku górze) => ujawniło się optycznie to, że "paski" nie były schowane geometrycznie.
Niższe temperatury (mrożenie tego typu jak twoje) to niższe gradienty => bardziej prostoliniowy tor promienia.
Dlatego w niskich temperaturach (zima, Antarktyda) częściej ujawnia się to, że ziemia jest płaska. Bo promień prostuje się, mniejsze zagięcie (w górę) promienia.
https://www.youtube.com/watch?v=QmZQF3yflyI
Światło dla płaskich kątów standardowo zagina się ku górze. Najpewniej dlatego, że zachodzi to czego wy w swoim "rozumowaniu" (w swych pożal się Boże "modelach refrakcji") nie uwzględniacie: odbicie od warstwy.
[Wy przyjmujecie tylko wchodzenie w warstwę]
Dla płaskich kątów światło zachowuje się tak jakby w powietrzu istniała warstwa, od której światło odbija się. Stąd zagięcie od warstwy, czyli ku górze.
Im bardziej płaski kąt tym mniej światła wchodzi w warstwę, tym więcej światła odbija się od warstwy.https://www.youtube.com/watch?v=Ngc11ODvmRg
Dla bardzo płaskiego kąta już praktycznie nie ma wchodzenia w warstwę.
-
Ciekawe kiedy przestaniecie wreszcie zaprzeczać faktom, walczyć z rzeczywistością?
Jak zdefiniujesz ten ląd o który cię proszę
Nie zmieniaj tematu moralny śmieciu.
Ale odpowiadaj!
Czy widzisz to co widać?
Czy nie widzisz?
Jak "objaśniasz" to co widać?https://www.youtube.com/watch?v=Xji2YK5sEto
od ok. 5:30 do ok. 6:40Na przykład:

https://i.imgur.com/gcFISGV.png
Jak "objaśniasz" to co widać?
I jak "wyjaśniasz" dlaczego widok nie jest zgodny z tym co powinno być widać na globusie ziemskim?
-
już na początku (przed "mrożeniem") było zagięte ku górze => to co geometrycznie nie było schowane (owe "paski") było schowane optycznie =>mrożenie (tego typu jak w twoim doświadczeniu) spowodowało zmniejszenie gradientów temperaturowych => spowodowało wyprostowanie promienia światła (zmniejszyło zagięcie ku górze) => ujawniło się optycznie to, że "paski" nie były schowane geometrycznie.

Wiesz dlaczego się śmieję? (głupie pytanie, nie możesz wiedzieć bo jesteś kretynem!!)
Otóż śmieję się, bo zakładasz że w tej piwnicy światlo zagięło się samo z siebie (bez mrożenia) o jakiś centymetr na sześciu metrach (takie "cuda" tylko na płaskiej ziemi!!!

), podczas gdy realnie to może o tysięczną część milimetra.
Jest z ciebie straszny kretyn, szkoda mojej pisaniny na ciebie, nie ma dla takich idiotów jak ty żadnej nadziei... -
Nie zmieniaj tematu moralny śmieciu.
Ale odpowiadaj!
Czy widzisz to co widać?
Czy nie widzisz?
Jak "objaśniasz" to co widać?Widzę biały pasek który ty definiujesz jako "ląd".
Ja ci pokazuję DOKŁADNIE TAKI SAM biały pasek.
Więc nie zmieniam tematu, to ty się wijesz byle nie odpowiedzieć. Jest to ląd czy nie? Ja wiem że nie. -
Wiesz dlaczego się śmieję? (
Bo jesteś idiotą. Pełnym pychy. Tacy zawsze się śmieją, jest im wesoło.
Kto się śmieje, ten nie myśli.
Otóż śmieję się, bo zakładasz że w tej piwnicy światlo zagięło się samo z siebie (bez mrożenia) o jakiś centymetr na sześciu metrach
Nie "centymetr na 6 metrach" tylko z filmiku wynika, że max kilka mm/6 metrów. [Tak zgaduję z wielkości tych "pasków" które się ukazały po polaniu].
Kilka mm/6 metrów, czy nawet "1 cm na 6 metrów"- jest jak najbardziej możliwe, zwłaszcza nad powierzchnią stałą (jak w tym doświadczeniu).
http://www.rolf-keppler.de/lichtkrumm.htm
Tu światło wygina się ku górze (oczywiście zakładając płaskość ziemi) 16 cm/1 km, nie lecąc tuż nad blatem, lecz wyżej nad podłożem.
Na dystansie 6 metrów proporcjonalnie daje to ok 1 mm, ale nad blatem zapewne efekt może być większy, np. kilka mm- jak na twoim filmiku.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
gdy realnie to może o tysięczną część milimetra.
Tyle to w twoim wysraniu mózgowym. Refrakcja mo być o wiele silniejsza. Bo: ona nie zachodzi wedle waszego "rozumienia", które uwzględnia jedynie wchodzenie w warstwę.
Na filmiku tego Niemca masz 16 cm na 1 km. Na wielu innych filmikach, np. z zabawkową łódką masz podobny efekt: proporcjonalnie do odległości właśnie kilka mm/kilka metrów.
Jest z ciebie straszny kretyn, szkoda mojej pisaniny na ciebie, nie ma dla takich idiotów jak ty żadnej nadziei...
To ty jesteś imbecylem. Im szybciej sobie to przyswoisz, tym lepiej dla ciebie.
Czekam na dowód, że "zagięło się w dół".
Opis tego co się naprawdę stało podałem. Naprawdę stało się tak: w zamrożonej warstwie są niewielkie gradienty temperatur (bo przy bardzo niskich temperaturach gradienty są małe- ośrodek bardziej jednolity)=> promień światła wyprostował się, tj. zmniejszyło się jego zagięcie w górę => uwidoczniło się to, że nie było przeszkód geometrycznych dla widoczności "paska" (a jedynie optyczne- wynikłe z zagięcia światła w górę, które to zagięcie jest typowe i standardowe dla płaskich kątów)
Jak więc widzisz masz wszystko we łbie odwrócone.
Tam gdzie jest zmniejszenie refrakcji (w zimnym/zamrożonym), ty mówisz "że jest większa". Tam gdzie jest zagięcie w górę (dalekie widoki), ty widzisz "zagięcie w dół omijające krzywiznę ziemi".
Tam gdzie proste (płaska ziemia) ty widzisz "krzywiznę globusa", czyli nie-proste.Wielkie odwrócenie we łbie. Wynik działania ducha odwrócenia, diabła.
Tak ma każdy, który grzeszy: zaćmienie i odwrócenie w rozumie.
Widzę biały pasek który ty definiujesz jako "ląd".
A ty szmato moralna jak "definiujesz" ten pasek?
Czym on jest, śmieciu?
Odpowiadaj, bo chcę widzieć jak idziesz w zaparte.Oczywiście, że to jest ląd. Patrz filmik: w ruchu.
Usiłujesz zmienić temat.
Ale istota kwestii jest w tym pytaniu:
Czym jest ten pasek?Nie w twoim odwracaniu uwagi, kierowaniu jej na inny obraz. To odwracanie: to tylko twoja żałosna próba zignorowania niewygodnych faktów.
-
Grzech zaćmiewa rozum.
Im grzech straszniejszy => tym większe zaćmienie.To ileś Ty nagrzeszył?

-
@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:
Grzech zaćmiewa rozum.
Im grzech straszniejszy => tym większe zaćmienie.To ileś Ty nagrzeszył?

Martw się o swoje zaćmienie w rozumie!
Twój los wieczny zależy od stanu twojej duszy, nie od moich grzechów.
-
Twój los wieczny zależy od stanu twojej duszy, nie od moich grzechów.
Może masz rację... Mimo wszystko nie chciałbym być z Tobą w piekle... Może jednak warto się postarać, żeby uniknąć takiego losu..
-
https://www.youtube.com/watch?v=Gc0vtW8OTFI
Refrakcja w górę, w powietrzu (co najmniej dla płaskich kątów) jest standardowym efektem natury.
-
https://www.youtube.com/watch?v=cIdX7-nQ_iQ
Refrakcja standardowo jest w górę i jest silna. Silniejsza niż "tysięczna część milimetra/ 6 metrów".
Patrz! -
@Tomasz-Middle Proponuję powtórkę w piwnicy z dodatkowo rozciągniętą i napiętą żyłką (od obok obiektywu do pasków).
Tylko po to, żeby zakłamanego Maciusia całkiem szlag trafił
.