Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Mózg płaski czy krągły

Wszystko o kształcie Ziemi
    16
    2025
    501250
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:

A od 21 kwietnia 2021 to samo tyczy się chińskiej stacji kosmicznej (CSS), zakłamany matole.

Tak, to samo tyczy się stacji chińskiej, imbecylu.
      To oszustwo.

hMpNvzs.jpg soBns0m.png

https://i.imgur.com/soBns0m.png

Ko(s)micy chińscy zapomnieli, że w tzw. "nieważkości" powierzchnia wody w szklance nie jest płaska

https://www.youtube.com/watch?v=0qEzdxLls5k

Jak wielkim trzeba być głupcem by w to wszystko wierzyć?
      Jakże wam będzie bardzo wstyd na końcu.
      Tym bardziej będzie wam wstyd, że nie będziecie mogli łgać jak parszywe psy, że "ale nie wiedzieliśmy, nikt nam uwagi nie zwracał, nikt nam nie pokazywał, nikt nie tłumaczył...".

W rzeczywistym świecie to zwykły, powtarzalny mierzalny fakt:
      https://isstracker.pl/
      https://astropolis.pl/topic/79691-przelot-iss-z-ogniskowej-2350-mm/
      https://www.youtube.com/results?search_query=iss+trough+telescope
      https://www.youtube.com/results?search_query=iss+ham+radio

Widzisz debilu: są to tylko świetlne pokazy (na wielką skalę, na niebie), z wykorzystaniem wiedzy (ukrytej, tajemnej), która oszuści zdobyli, zwłaszcza na temat sklepienia nieba.
      Rzecz (wielkie pokazy świetlne) zaczęła się od tzw. UFO, tuż po wojnie (II światowej). Od "pogoni pilotów wojskowych za UFO". Na pilotach wojskowych testowali.
      Czy działa? Czy jest na tyle przekonujący (obraz projektowany na niebie), że da się nabrać pilota? Jeśli się da nabrać pilota, tym bardziej wojskowego => da się nabrać każdego.
      Tym bardziej takiego głupka, jak ty, biedny człowieczku.

Możesz wierzyć światłom latającym po niebie.
      A możesz dokonać samodzielnych obserwacji powierzchni ziemi i poznać, że nie jest "kulą ziemską".
      Wybór należy do ciebie.

Potem będzie ci bardzo wstyd. Nie zdołasz powiedzieć "nikt mi nie zwrócił uwagi". Lecz głupota twoja jawną będzie dla każdego. I będzie ci głupio.

M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M N
        M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:

Ko(s)micy chińscy zapomnieli, że w tzw. "nieważkości" powierzchnia wody w szklance nie jest płaska
        https://www.youtube.com/watch?v=0qEzdxLls5k

Już miałeś to tłumaczone, zakłamana gnido. Za dużo resetów zaliczyłeś czy musisz kłamać każdym kosztem 😂 ?
        Napięcie powierzchniowe utrzymuje płaską powierzchnię wody w tym słoiku.
        https://www.youtube.com/watch?v=vjK9oPuoooY
        Dlaczego nie ośmielisz się zająknąć ani słowem o tym jak powierzchnia wody robi się wypukła po włożeniu do niej piłeczki zakłamany, podły, zwyrodniały kundlu 😂 ? Uzyskaj to w ziemskiej grawitacji, matole.
        Czyżby taki drobny fakt za bardzo cię uwierał w tą kloakę, którą nosisz na szyi 😂 ?

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M
          Maciej ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
          > G...prawda.
          > [Pokaż mi to "sprawdzenie" Fizyka]
          >
          > Jest gdzieś wyżej,nie udawaj że nie pamiętasz...

Nie ma.
          Ale jeśli "jest" to mi przypomnij.

> No tak, ja nigdy nie mówiłem że widzę na 1200 kilometrów a było 360,

Pomylił się (w tej obserwacji), nie kłamał.

> nigdy też nie pokazywałem jak wesz że słońce "oddala się" i "znika", nigdy też nie korzystałem z soczewki fresnela jak skiba I nie mówiłem że "chyba wiem jak działa słońce".

Skiba tak nie mówił. Ponadto: będziesz potępiony z powodu nienawiści. Nie tylko do Boga, ale nawet do człowieka (Skiba z małej litery)

> Sumienie by mi nie pozwoliło, a tym popierdoleńcom nic nie przeszkadza bo najwyraźniej go nie mają.

Sumienie nie przeszkadza ci jednak łgać, że " to chmury widać, a nie ląd i wodę".

9e596dc6-9f21-4b06-a5af-2e4af1043eac-STylegG.png STylegG.png

cae4f0f0-4f49-435e-aa98-23bfff728abe-CH9Fiof.jpg
          CH9Fiof.jpg

> Na razie tylko powiedziałem że moje WIELOKROTNE obserwacje ze strzeleckiego zgadzają się z globusem.

G...prawda, że się zgadzają.
          Po prostu nie umiesz patrzeć.
          Przez zaślepienie twoje (zaczadzenie globusem) widzisz to co chcesz widzieć.

213b9555-55bf-4821-b952-65120410ebf5-bMgcQZd.jpg

Na swoje nieszczęście sam zamieszczasz swoje własne obserwacje niezgodne z globusem.
          bMgcQZd

> Ze ścian (bloków) wyznaczyłem (w programie GeoGebra) pion (z dwóch punktów na ścianie bloku, tj na krawędzi tej ściany, zakładając że ściana jest pionowa)
          >
          > Założenie może być błędne.

Po pierwsze: mało prawdopodobne, bo ściany bloków nie mają istotnego odchylenia od pionu.
          Po drugie: są inne obiekty na twoim zdjęciu z których można wyznaczać pion. Wyjdzie to samo.

Tomasz Middle 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • M N
            M N @Maciej ostatnio edytowany przez

W rzeczywistym świecie to zwykły, powtarzalny mierzalny fakt:
            https://isstracker.pl/
            https://astropolis.pl/topic/79691-przelot-iss-z-ogniskowej-2350-mm/
            https://www.youtube.com/results?search_query=iss+trough+telescope
            https://www.youtube.com/results?search_query=iss+ham+radio

Widzisz debilu: są to tylko świetlne pokazy (na wielką skalę, na niebie), z wykorzystaniem wiedzy (ukrytej, tajemnej), która oszuści zdobyli, zwłaszcza na temat sklepienia nieba.

Maciuś, jedynym oszustem jesteś tutaj ty. Choćby dlatego - historia montażu ISS na orbicie z materiałów archiwalnych, który to montaż przez swoje teleskopy obserwowało na bieżąco setki tysięcy astronomów amatorów na całej planecie:
            https://www.youtube.com/watch?v=3Bqaa8n6bKY

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • M

Już miałeś to tłumaczone, zakłamana gnido. Za dużo resetów zaliczyłeś czy musisz kłamać każdym kosztem ?
              Napięcie powierzchniowe utrzymuje płaską powierzchnię wody w tym słoiku.

Napięcie powierzchniowe imbecylu sprawia, że w stanie "nieważkości" wolna (nieprzylegająca) powierzchnia wody układa się w powierzchnię sfery.

b597d310-e040-4b90-8599-3662274ae8f3-ZvCVH83.png
              ZvCVH83.png
              80f7e77a-b57f-4ec1-aaef-4d614b95e7ab-1TMWi7G-2.jpg
              1TMWi7G-2.jpg

Dlaczego nie ośmielisz się zająknąć ani słowem o tym jak powierzchnia wody robi się wypukła po włożeniu do niej piłeczki zakłamany, podły, zwyrodniały kundlu ?

Bo jeżeli część pokazu potwierdza tezę ('że latają w kosmosie'), czyli ten fragment, że "robi się wypukła", ale inna część zaprzecza tezie i pokazuje rzecz niemożliwą w "nieważkości" (płaska powierzchnia wody w szklance, przez większość pokazu), to znaczy imbecylu, że w pierwszej części pokazu zapomnieli o tym co powinni zrobić (powinni pokazać powierzchnię wody wypukłą).

Jesteś zdurniałym zwyrodnialcem i tyle.
              Zdurniałym- bo twoje słowa oznaczają ni mniej ni więcej tylko tyle "nieważne, że zaliczył wpadkę w jednym fragmencie, ważne że reszta się zgadza".
              Otóż nie, imbecylu wystarczy tylko jedna wpadka do zdemaskowania oszustwa.
              A zwyrodnialcem: bo dobrze to rozumiesz, ale powtarzasz w kółko to samo kłamstwo.

Już miałeś to tłumaczone, zakłamana gnido. Za dużo resetów zaliczyłeś czy musisz kłamać każdym kosztem ?

Przeceniacie swoje wypierdy mózgowe.
              Musisz zrozumieć: to, że na jakiś temat coś wypierdzieliście, to nie znaczy, że "zagięliście przeciwnika, objaśniliście, wytłumaczyliście".

Czyżby taki drobny fakt za bardzo cię uwierał w tą kloakę, którą nosisz na szyi ?

To, że "w czasie wkładania kuli jest tak jak być powinno" to dlatego: tu nie zapomnieli, nie przeoczyli.
              A to, że przez większą część pokazu woda w szklance stoi tak jak na ziemi (w warunkach ciążenia): to dlatego, że przeoczyli.

Kłamca zawsze prędzej lub później o czymś zapomni, coś przeoczy. Po tym poznaje się kłamstwo, oszustwo: po wpadkach oszusta., które są NIEUCHRONNE (choć jeśli oszust jest "dobry", skrupulatny, to najcześciej nieliczne)

Ale co to za problem dla oszustów?

Skoro mają do oszukania takich idiotów (jak ty) dla których wpadka się nie liczy, to nie ma się czym przejmować.

Będzie ci na Końcu bardzo bardzo wstyd i bardzo głupio.
              Nie będziesz mógł łgać, że "ale nie wiedziałem, nikt nie zwrócił mi uwagi na niezgodności..."

Jak ty to wytrzymasz? Ty, głupcze przekonany o własnej wspaniałości ?

M N Tomasz Middle 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • Tomasz Middle
                Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Nie ma.
                Ale jeśli "jest" to mi przypomnij.

No mi to wyszło tak: https://i.imgur.com/gDVnhbL.png

Wystarczyło to zrobić trochę staranniej...

Pomylił się (w tej obserwacji), nie kłamał.

I tak 77 razy. Jest wyjątkowym kłamcą, nie byle jakim.

Skiba tak nie mówił.

Dokładnie to mówił,nie pamiętasz filmu z papierowym słoneczkiem?

Sumienie nie przeszkadza ci jednak łgać, że " to chmury widać, a nie ląd i wodę".

Niebieskie strzałki na sto procent nie pokazują żadnego horyzontu, ani morskiego ani lądowego jak kłamco próbujesz tu wmówić.

Na razie tylko powiedziałem że moje WIELOKROTNE obserwacje ze strzeleckiego zgadzają się z globusem.
                G...prawda, że się zgadzają.
                Po prostu nie umiesz patrzeć.
                Przez zaślepienie twoje (zaczadzenie globusem) widzisz to co chcesz widzieć.

Nie kretynie. Azymut pomiędzy wieżami. Statek w odległości około 34 kilometrów NA HORYZONCIE,na zdjęciu dwie-trzy minuty wcześniej ZA horyzontem. To widać a wedle twoich kłamstw ZASADĄ jest widzieć dwa razy dalej. To jest gówno prawda. I widzisz to i cię dupa strasznie boli. Twój problem.

Na swoje nieszczęście sam zamieszczasz swoje własne obserwacje niezgodne z globusem.
                bMgcQZd

Srasz się z centymetrami czy metrami a twoja "zasada" nie dział o jakieś 35 kilometrów. (Mat 23:24)

Po pierwsze: mało prawdopodobne, bo ściany bloków nie mają istotnego odchylenia od pionu.
                Po drugie: są inne obiekty na twoim zdjęciu z których można wyznaczać pion. Wyjdzie to samo.

Mat 23:24. Brakuje ci KILOMETRÓW a srasz się z kątem 0,0000001 stopnia kretynie.

• M N

Napięcie powierzchniowe imbecylu sprawia, że w stanie "nieważkości" wolna (nieprzylegająca) powierzchnia wody układa się w powierzchnię sfery.

No i widzisz zakłamana gnido, sam obnażasz swoje kłamstwa - co najmniej 75 % powierzchni wody PRZYLEGA do ścianek słoika. A reszta powierzchni wody dzięki napięciu powierzchniowemu przyjmuje kształt, który zapewnia najmniejszą możliwą powierzchnię - w tym przypadku zbliżoną do płaskiej oraz zauważalnie WYPUKŁĄ po włożeniu do wody piłeczki, czego zauważenia konsekwentnie unikasz jak każdy zakłamany, płaski idiota 😂
                  https://www.youtube.com/watch?v=0qEzdxLls5k&t=8s

Kłamca zawsze prędzej lub później o czymś zapomni, coś przeoczy. Po tym poznaje się kłamstwo, oszustwo: po wpadkach oszusta., które są NIEUCHRONNE

Dzięki za potwierdzenie, że jesteś zwykłym, głupim kłamcą 😂 .

• Tomasz Middle

Ta w szklance nie jest wolna bo jest w szklance.

• Tomasz Middle

Kłamca zawsze prędzej lub później o czymś zapomni, coś przeoczy. Po tym poznaje się kłamstwo, oszustwo: po wpadkach oszusta., które są NIEUCHRONNE (choć jeśli oszust jest "dobry", skrupulatny, to najcześciej nieliczne)

Tak jak 1200 kilometrów do 360. Brawo ty!!

• M
                        Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez Maciej

Ta w szklance nie jest wolna bo jest w szklance.

Ta która nie przylega do ścianek jest wolna.
                        Dlatego powinna (w nieważkości) układać się w sferę.
                        A układa się tak jak woda w szklance na ziemi => oszuści zapomnieli o tym drobnym szczególe.

Ale jak mawiał Pan Wołodyjowski "nic to Baśka", bo dla imbecyla nie ma znaczenia pojedyncza wpadka oszusta.
                        Nadal będzie oszustowi wierzył.

Jakże wy wszyscy jesteście biedni, jak żałośni !
                        Jak bardzo będzie wam wstyd na Końcu. Jaki to będzie dla was wielki i przerażający wstyd.

• M N

No ty jednak debil nie z tej Ziemi jesteś 😂 😂
                          Naprawdę się urwałeś spod pokrywki magicznego naleśnika 😂 .
                          Niech cię szatan twój bóg ma swojej opiece, matole.

• Tomasz Middle
                            Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez Tomasz Middle

Może i się układa, sfery mają różne promienie jednak, nie musi to być taki jak sobie wyobrażasz a raczej, jaki byś chciał.

• M N

A układa się tak jak woda w szklance na ziemi

Zaprawdę powiadam ci: zakłamanym, podłym zwyrodniałym kundlem jesteś:

Zrzut ekranu (1051).png
                              Zrzut ekranu (1052).png

• M
                                Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

No mi to wyszło tak: https://i.imgur.com/gDVnhbL.png
                                Wystarczyło to zrobić trochę staranniej...

Co ty nie powiesz?
                                Tylko, że ten fragment jest nieistotny dla kwestii.

Poza tym, co już pisałem, ale uprzedzająco powtórzę:
                                Wciąż jest widoczność plaży "od lewej do prawej".

Generalnie matole chodzi o to: patrząc na świat widzisz to co chcesz widzieć, co potwierdza twoje. Tak jak wtedy z Fizykiem: zatrzymaliście się na tym co potwierdza wasze.
                                Gdybym ja tam wtedy, w ten dzień był, to zmusiłbym was do obserwacji bardziej na lewo i używając przybliżenia (NIkonP900) z całą pewnością zobaczylibyście to co z waszym się nie zgadza.
                                I wtedy mielibyście taki wynik obserwacji: część potwierdza wasze, część wyklucza. I nie moglibyście temu zaprzeczyć.
                                Skąd wiem, że "z całą pewnością"?
                                A stąd: bo mam doświadczenie w tego typu obserwacjach i po twoim zdjęciu, które zamieściłeś (które jest marnym zbliżeniem) wiem, że wtedy były takie warunki widoczności, że na pewno udowodniłbym ci twoją ślepotę na to co niezgodne z twoim urojeniem ("kulki ziemskiej")

kiba tak nie mówił.

Dokładnie to mówił,nie pamiętasz filmu z papierowym słoneczkiem?

Pamiętam. I tak nie mówił. Nie mówił, że "wie jak działa słońce". Mówił, że "atmosfera jest odpowiedzialna za zachód słońca".

[Co jest nieprawdą, błędem. Bo atmosfera odpowiada tylko za "kosmetykę" zachodu słońca (efekty refrakcyjne rzędu ułamków stopnia kątowego). Za zachód słońca odpowiada przede wszystkim niebo, sklepienie nieba (efekty refrakcyjne rzędu dziesiątków lub nawet więcej stopni)]

Natomiast demonstracja Skiby jest bardzo dobra, bo pozwala idiotom pokazać, że widok (obraz/efekt) taki sam jak przy zachodzie słońca da się uzyskiwać wykorzystując optykę, efekty optyczne nad płaskim.

Czyli dlatego "pokazać idiotom": bo to, że optyka pozwala osiągnąć DOWOLNY EFEKT WIZUALNY, nad dowolną powierzchnią (o dowolnym kształcie) to oczywistość, której rozumnemu człowiekowi nie trzeba pokazywać/wizualizować/udowadniać empirycznie. Natomiast idiocie: trzeba.

Niebieskie strzałki na sto procent nie pokazują żadnego horyzontu, ani morskiego ani lądowego jak kłamco próbujesz tu wmówić.

eab91f82-0ef7-4e3c-b27e-6fa2a3a139cb-STylegG.png
                                STylegG.png

Pokazują horyzont oceanu. Ale nawet tylko strzałki żółte i czerwone pokazują na to co na globusie ziemskim niemożliwe do oglądania.

1b269f93-7dd9-4ba9-925d-d4358f192f4f-gcFISGV.jpg

Inne ujęcie z horyzontem oceanu. Ale już tylko woda za Shark Island jest niemożliwa do zobaczenia na "globusie ziemskim"

gcFISGV

• M N

@Maciej Maciuś, te twoje czerwone strzałki nie pokazują horyzontu.
                                  W atmosferze jest kilka składników, które wyjątkowo efektywnie pochłaniają promieniowanie podczerwone. Może obiło ci się o ten zakłamany łeb - gazy cieplarniane (to te które zatrzymują i POCHŁANIAJĄ CIEPŁO), czyli dwutlenek węgla CO2, metan CH4 (których stężenie spada wraz z wysokością) i, uwaga matole: PARA WODNA lub, jeśli wolisz wilgotność powietrza, która na wys. ok. 10 km. wynosi już poniżej 2%., zawsze.
                                  Poniżej tych twoich czerwonych strzałek pary wodnej oraz CO2 w atmosferze jest na tyle, że promieniowanie podczerwone z większych odległości do kamery (z filtrem podczerwieni przecież) po prostu nie dociera. Dlatego ten obszar kamera widzi jako ciemny - jak twój umysł.

• M N

@Maciej I kolejne kłamstwo, które jak ostatni idiota wkleiłeś w dolny screen:
                                    punkty B i A pokazują cypel Selina w Sonorze, Meksyku, który ma długość 13 km.
                                    Shark Island, czyli Isla Tiburon jest oddalona od Seliny ponad 215 km., i żeby z czubka Seliny patrzeć w kierunku W. Rekinów trzeba patrzeć prawie dokładnie WZDŁUŻ cypla a linia wzroku przebiega NAD lądem.

Zrzut ekranu (1054).png

Ty naprawdę jesteś zakłamanym, podłym, zwyrodniałym kundlem, Maciuś.

Tomasz Middle M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • Tomasz Middle

Co ty nie powiesz?
                                      Tylko, że ten fragment jest nieistotny dla kwestii.

Podobnie jak całe twoje pierd...e nie na temat.

Poza tym, co już pisałem, ale uprzedzająco powtórzę:
                                      Wciąż jest widoczność plaży "od lewej do prawej".

Nie wiadomo czy to na pewno plaża. Ale nawet jeśli to jest tak jak pisałem. Srasz się z centymetrami a brakuje ci KILOMETRÓW do twoich bredni.

Generalnie matole chodzi o to: patrząc na świat widzisz to co chcesz widzieć, co potwierdza twoje.

Chcesz CZUBKU powiedzieć że aparat też pokazuje to co chcę? Leki weź, jak najszybciej!!

Gdybym ja tam wtedy, w ten dzień był, to zmusiłbym was do obserwacji bardziej na lewo i używając przybliżenia (NIkonP900) z całą pewnością zobaczylibyście to co z waszym się nie zgadza.

Ale CZUBKU NIE BYŁEŚ, więc anegdoty opowiadaj gdzie indziej.

A stąd: bo mam doświadczenie w tego typu obserwacjach i po twoim zdjęciu, które zamieściłeś (które jest marnym zbliżeniem) wiem, że wtedy były takie warunki widoczności, że na pewno udowodniłbym ci twoją ślepotę na to co niezgodne z twoim urojeniem ("kulki ziemskiej")

Ale nie byłeś. Więc kolejna ANEGDOTA.

Pamiętam. I tak nie mówił. Nie mówił, że "wie jak działa słońce". Mówił, że "atmosfera jest odpowiedzialna za zachód słońca".

Oglądałem z tłumaczeniem, przetłumaczyli "chyba wiem co się dzieje ze słońcem przy zachodzie" lub coś podobnego.

Natomiast demonstracja Skiby jest bardzo dobra, bo pozwala idiotom pokazać, że widok (obraz/efekt) taki sam jak przy zachodzie słońca da się uzyskiwać wykorzystując optykę, efekty optyczne nad płaskim.

Kolejna anegdota.

Pokazują horyzont oceanu. Ale nawet tylko strzałki żółte i czerwone pokazują na to co na globusie ziemskim niemożliwe do oglądania.

O ile pamiętam to było jak najbardziej możliwe,więc anegdota.

Inne ujęcie z horyzontem oceanu. Ale już tylko woda za Shark Island jest niemożliwa do zobaczenia na "globusie ziemskim"
                                      gcFISGV

Możesz powtarzać to KŁAMSTWO, nie stanie się prawdą.

• Tomasz Middle
                                        Tomasz Middle @M N ostatnio edytowany przez

Sto procent.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • M N
                                          M N @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle Z każdym kolejnym jego postem jestem coraz bardziej przekonany, że ta menda kłamie całkowicie świadomie.

• M

@Maciej I kolejne kłamstwo, które jak ostatni idiota wkleiłeś w dolny screen:
                                            punkty B i A pokazują cypel Selina w Sonorze, Meksyku, który ma długość 13 km.
                                            Shark Island, czyli Isla Tiburon jest oddalona od Seliny ponad 215 km., i żeby z czubka Seliny patrzeć w kierunku W. Rekinów trzeba patrzeć prawie dokładnie WZDŁUŻ cypla a linia wzroku przebiega NAD lądem.

Zrzut ekranu (1054).png

Po pierwsze zwyrodnialcu obejrzyj film Tolana. Trasa przelotu samolotem jest podana. Punkty gdzie mniej więcej mógł być JTolan ustalił Fizyk.

Po drugie kanalio już ci pisałem, kierunki w rzeczywistym świecie nie zgadzają się z kierunkami z globusa. Zapomniałeś mendo o widoku Hawajów znad Nevady?

Przy okazji jeszcze raz gorąco ci polecam ten dla ciebie "gorący kartofel", który omijasz jak "śmierdzące g..."

https://www.youtube.com/watch?v=6_D6uIgv144&t=371s

Widać na nim jasno: a) że widać za daleko jak na "globus" i że b) kierunki nie zgadzają się z globusem.

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                            • Pierwszy post
                                              Ostatni post