Frajerska zagrywka
-
@Boa
Napisałeś, że to forum stanowi pułapkę na płaskoziemców. I w sumie gdzie tu jest pułapka? Czy jeżeli tu wejdzie ktoś kto jest przekonany że Ziemia jest płaska, to znajdzie tutaj fanów jazdy na nartach, albo też ludzi mówiących o szachach? No, w sumie nie
Czy ktoś tutaj udaje że ma inny pogląd na sprawę niż ma - też nie.
Czy jeżeli ktoś przed założeniem konta po prostu przewertuje parę wątków, to nie zobaczy że nie jest to miejsce gdzie wszyscy będą mu potakiwać? - raczej zobaczy.
Czy to że ktoś dostanie kontrargumenty na podane przez siebie tezy jest czymś tak nie do wyobrażenia, że urasta to w Twoich oczach do miana "frajerskiej zagrywki"? - nie mam prawa Ci tego bronić, ale dla mnie to stwierdzenie na wyrost.
Czy ktoś tutaj kogoś wbrew jego woli będzie mógł przymusić do zmiany zdania? - wydaje mi się że nie. Przecież to forum internetowe, a nie ośrodek zamknięty, gdzie odbierane ci są rzeczy osobiste przed wejściem na teren placówki i nie możesz odejść:) Jeżeli komuś się nie będzie podobało, to pójdzie gdzie indziej.
Zgodzę się że przydałby się pomyśleć nad moderowaniem forum tak, aby uniknąć na przyszłość jakiś przepychanek- jest to jednak moja opinia jako użytkownika forum a nie osoby decyzyjnej, bo sam nie mam uprawnień administracyjnych i nawet gdybym mógł, to bym się o nie nie ubiegał. W każdym razie na tym polu można by coś dopracować. -
@Boa Wybacz, ale najważniejsze jest to, że osoby szukające prawdy będą mogły ja teraz znaleźć.
Nawet Ty. -
@Boa napisał w Frajerska zagrywka:
@RAV Tak, a Kościół mogą prowadzić ateiści..
Jak widać mogą, skoro prowadzą. Chyba mi nie powiesz, że wszyscy księża katoliccy w Polsce (akurat z takimi mam do czynienia) są wierzący. Oni nie mają wierzyć, tylko mają sprawić, żeby ciemny lud wierzył i robił, czego chce Kościół.
Zdecydowanie forum plaska ziemia powinna być prowadzona przez plaskoziemców, a forum katolicy powinno być prowadzone przez wierzących katolików. W innym wypadku jest to oszustwo.
Zapoznaj się z definicją oszustwa. Pasuje bardziej do samego Kościoła, niż do forum o Kościele, prowadzonego przez ateistów.
-
@Boa ja wiem że ciężko ci zrozumieć...
ale osoby na tym forum mają więcej wiadomości o "płaskiej ziemi" niż wszyscy płaskoziemcy razem wzięci
i to o różnych jej odmianach np. wg Terry'ego Pratchetta, komórkowej, kraterowej, księżycowej itd -
@JhnW napisał w Frajerska zagrywka:
@Boa jeśli coś wygląda jak zwolennik płaskiej ziemi, zachowuje się jak zwolennik płaskiej ziemi, działa jak zwolennik płaskiej ziemi to w pełni uprawione jest stwierdzić, iż jest to zwolennik płaskiej ziemi
Tu odpowiem cytatem z Asterixa...
'... ktoś na terenie sprzedaje fałszywy magiczny napój: wygląda jak magiczny napój, pachnie jak magiczny napój, smakuje jak magiczny napój... Ale to nie jest magiczny napój, tgo zwykła fasolowa jest..." -
@RAV Tak, a Kościół mogą prowadzić ateiści..
Niektórzy nie rozumieją, że ludzie wchodzą na forum dotyczące płaskiej ziemi by dowiedzieć się o poglądach tych właśnie osób, a nie trafić na bandę wyśmiewającą ten temat.
No jak żyć... idziesz na Męskie Granie, a tam Nosowska i Brodka...
-
@Boa Czyli wciąż więcej aktywnych użytkowników niż u Reala.
-
@SatoruAki Jak ateiści by prowadzili forum katolicy To wszystko byłoby ok tak ? Bo tematem jest zachowany xdd
Jeśli katolicy na forum "katolicy" najpierw twierdziliby, że Bóg kocha wszystkich, a potem paliliby ateistów na stosie i nie pozwalaliby im na protesty, to dobrze byłoby przejąć takie forum pod taką samą nazwą w celu przedstawienia swoich racji.
Oczywiście toutes proportions gardées...Ale widziałem nie raz w komentarzach na youtube nawoływanie do przemocy wobec "systemu", naukowców (wg PZ to jedno i to samo...), zwolenników globu itp.
Robił to nawet Level w swoich filmach. Nie wiem jak Real na swoim jednoosobowym forum, ale znając jego zamiłowanie do faszyzmu, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby też takie akcje popierał.
EDIT: no przecież Real często proponował, że chętnie komuś sklepie ryj...Zresztą to już się działo w rzeczywistości, widziałem na youtube film, gdzie jakiś PZ (a może po prostu pojeb przez PZ nakręcony) atakował werbalnie pracownika NASA, bodajże w mcdonaldzie czy innym barze...
-
katolicyzm istnieje tak samo jak płaska ziemia
A pisałeś, że nie jesteś płaskoziemcą...
No chyba że "płaska ziemia istnieje" to tak samo jak "Świat dysku istnieje" czy "Śródziemie istnieje".
Wtedy OK, no ale bądź trochę bardziej precyzyjny na przyszłość... -
@Highlander Są plaskoziemcy ? Są tak samo jak katolicy i o to w tym chodzi, gorzej z udowodnieniem płaskiej ziemi czy istnienia Boga madralo