Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290229
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

@jakubcjusz napisał w Antarktyda:

@Maciej napisał w Antarktyda:

Ludzie Kościoła stracili wiarę i przestraszyli się światowych baśni. Watykan stał się stolicą szatana.

I tylko jeden człowiek zna prawdę oraz dostał mandat boży aby głosić prawdę i widzieć w ludziach demony. Tylko on może ocalić ludzkość i kościół! Tylko on wie, kto pójdzie do piekła a kto do nieba. Ten człowiek to... zwykły debil z przerośniętym ego.

Trzeba bardziej interesować się SŁOWEM, niż „człowiekiem”.
      Zamiast zadawać sobie pytanie „kto to, kim jest?” trzeba zadawać takie: czy to co usłyszałem jest prawdą czy fałszem?
      Nie poznasz prawdy „po człowieku”, bo wielu kłamców i zwodzicieli chodzi po świecie.

Ale prawda JEST SŁOWEM.
      Trzeba dociekać RZECZY , nie „człowieka”.

J M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • J
        jakubcjusz @Maciej ostatnio edytowany przez

Zamiast zadawać sobie pytanie „kto to, kim jest?” trzeba zadawać takie: czy to co usłyszałem jest prawdą czy fałszem?

Czyli jeśli to co od Ciebie słyszę, to ciągły fałsz, to co to o Tobie mówi?

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M N
          M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Maciuś, wykazałem że kłamiesz mówiąc, że odległość pomiędzy południkami się zwiększa im dalej na południe. Co tam, całkiem ci EEG wypłaszczyło?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • maciej jesmanowicz
            maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

Od jakiegoś czasu obserwuję uczestników tego forum, które powinno, choćby z nazwy, służyć tym, którzy mają wątpliwości w sprawie kształtu, czy ruchu naszej planety. Ich grono śmiało można nazwać towarzystwem wzajemnej adoracji, co odcina wszystkich tych, którzy chcielii by się podzielić swoimi uwagami na forum. Tym bardziej, że ostatnio ich dysputy podlegają pod art. 196 KK. Proszę skończcie z tym i odnoście się do meritum. Oto kolejny głos, a o Antarktydzie od 2.02. https://www.youtube.com/watch?v=SUM01wvw83U&t=13279s

Tomasz Middle M N Highlander 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • Highlander
              Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

W podziemiach Watykanu składają ofiary z małych dzieci. Tam gdzie mieszka szatan.

Jeżeli wiesz o tym i nie złożyłeś zawiadomienia o przestępstwie, to jesteś współwinny.

• M

Czyli jeśli to co od Ciebie słyszę, to ciągły fałsz, to co to o Tobie mówi?

Co fałszywego powiedziałem?

J 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • Tomasz Middle
                  Tomasz Middle @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez Tomasz Middle

@maciej-jesmanowicz napisał w Antarktyda:

Od jakiegoś czasu obserwuję uczestników tego forum, które powinno, choćby z nazwy, służyć tym, którzy mają wątpliwości w sprawie kształtu, czy ruchu naszej planety. Ich grono śmiało można nazwać towarzystwem wzajemnej adoracji, co odcina wszystkich tych, którzy chcielii by się podzielić swoimi uwagami na forum.

Przecież dzielisz się uwagami na forum. Czy nie?
                  Poza tym dlaczego nazwa "forum płaska ziemia" sugeruje ci, że to jakieś miejsce dla tych co mają wątpliwości? Może tu wejść każdy. Nawet tacy którzy będą mieli wątpliwości co do twoich "wątpliwości" które są najczęściej chochołami. Odbierasz innym prawo do krytyki twoich twierdzeń? Spodziewałeś się miejsca gdzie będą cię klepać po plecach za każdą głupotę? Ale było jedno takie forum, jednoosobowe, ale autor postanowił że jest za biedny żeby je prowadzić, dla niego "prawda" okazała się mniej ważna od kieszeni.

• J

Co fałszywego powiedziałem?

"W samolotach GPS nie działa"
                    "W podziemiach Watykanu składają ofiary z małych dzieci."

Tak na szybko.

• M N
                      M N @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez M N

@maciej-jesmanowicz Przecież ty nie masz wątpliwości, że Ziemia jest płaska. Co więcej, zamieszczasz linki do fantazji do których wystarczy znajomość podstawowej fizyki, żeby wiedzieć że to kłamstwa lub czysta głupota. Np. toto "cudo":
                      https://www.youtube.com/watch?v=SUM01wvw83U&t=13279s
                      Gdyby tak było to nie dosyć, że w klatce Faradaya miałbyś nieważkość, to pod chmurami burzowymi podczas wyładowań atmosferycznych byłbyś dosłownie przyciągany przez chmury.
                      Pamiętasz metalowe wagi z mierzadłem wysokości w przychodniach? Wystarczyłoby żebyś taką uziemił oraz uziemił siebie i po wejściu na tą wagę wskazałaby ZERO.

A jeśli nie podoba ci się styl dyskusji z twoim debilnym imiennikiem na tym forum, to może zwróć osobowo mu uwagę na jego rasizm i oszczerstwa lub po prostu grzecznie się przeżegnaj i pożegnaj.

maciej jesmanowicz 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • M

"W samolotach GPS nie działa"

To Twoje kłamstwo. Manipulacja. Wyrwałeś moje słowa z kontekstu całej rozmowy.
                        Manipulacja jest najwstrętniejszym rodzajem kłamstwa. Gdyż manipulator nie stara się dociec co autor miał naprawdę na myśli, lecz celowo "kawałkuje wypowiedź", wyrywając ją z całości, zmieniając sens.
                        To szczyt perfidii, wyżyny załgania.
                        W manipulacji ujawnia się bowiem jak na dłoni zła wola manipulatora.

W podziemiach Watykanu składają ofiary z małych dzieci."

A byłeś?, sprawdzałeś , wiesz?

Bo jeśli nie wiesz co tam się dzieje to skąd "wiesz", że "kłamstwo"?

Możesz najwyżej to nazywać "szalonym oskarżeniem, bezpodstawnym zarzutem", który nie mieści Ci się w głowie, ale jakie masz prawo (logiczne) nazywać to "kłamstwem"?

Lecz czego można się spodziewać po perfidnej, kłamliwej kreaturze?

Przecież na pewno nie tego, że będzie dociekać do prawdy.

M N Tomasz Middle J 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • Highlander
                          Highlander @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

196 KK

Fanatyzm religijny to rodzaj zaburzenia psychicznego...

• M N
                            M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej Pisałeś, że GPS nie działa na północnym Atlantyku, kłamco.
                            Ja ci dałem link, który pokazuje, że GPS w samolocie działa nawet nad biegunem północnym. Wtedy zignorowałeś coś co obnażyło twoje kłamstwo.
                            A teraz?
                            https://www.youtube.com/watch?v=bmFBEYvLuiA&t=260

• maciej jesmanowicz
                              maciej jesmanowicz @M N ostatnio edytowany przez maciej jesmanowicz

@M-N Proszę, nie wchodź w moje buty. W odróżnieniu od Ciebie, mam wątpliwości, dlatego tu jestem i czytam to, co piszecie. Jest duże prawdopodobieństwo, że oficjalna narracja dotycząca naszej planety została sfałszowana i tyle. Wnoszę to w oparciu o własne doświadczenie.

Tak, zamieszczam linki, ale tylko wtedy, kiedy uważam, że jest sens potwierdzić, lub podważyć tezy autora. Dla Ciebie to głupoty, i brak znajomości fizyki. Zamiast 'mielić ozorem' po prostu przedstaw swój punkt widzenia na konkretne sprawy. Może czegoś się nauczymy, bo z tą edukacją w szkole różnie bywało.

Nie chodzi mi też o styl dyskusji z moim imiennikiem, ale o formę i brak szacunku do jego przekonań religijnych. Z pewnością też i innych czytelników tego forum (ze mną włącznie). A to już paragraf. Trzeba uważać na to, co się pisze. Internet pamięta.

RAV M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                              • Tomasz Middle
                                Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Manipulacja jest najwstrętniejszym rodzajem kłamstwa. Gdyż manipulator nie stara się dociec co autor miał naprawdę na myśli, lecz celowo "kawałkuje wypowiedź", wyrywając ją z całości, zmieniając sens.
                                To szczyt perfidii, wyżyny załgania.
                                W manipulacji ujawnia się bowiem jak na dłoni zła wola manipulatora.

Tak! Brawo! To dokładnie robiłeś np z moimi postami, na co zwracałem ci uwagę.

• RAV
                                  RAV @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

Nie chodzi mi też o styl dyskusji z moim imiennikiem, ale o formę i brak szacunku do jego przekonań religijnych. Z pewnością też i innych czytelników tego forum (ze mną włącznie). A to już paragraf. Trzeba uważać na to, co się pisze. Internet pamięta.

Nie strasz, nie strasz. Przekonania religijne możecie sobie mieć, jakie chcecie, ale w sytuacji, kiedy używacie ich zamiast argumentów w dyskusji o realnym świecie, to nienazwanie tego głupotą byłoby obrazą rozumu.

maciej jesmanowicz 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                                  • maciej jesmanowicz
                                    maciej jesmanowicz @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV Uderz w stół, a .... Jak do tej pory cytujesz innych, co to 'wiedzą lepiej', że oceany są cieplejsze lub zimniejsze. Nie masz własnego rozsądku? Muszę powtarzać? Jeśli słońce jest oddalone od nas o 150 milionów km, to średnica Ziemi w porównaniu, nijak uzasadnia różnicę temperatur nie tylko na biegunach, ale i wogóle. Wnieś coś ciekawego do dyskusji, proszę.

RAV Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • M N
                                      M N @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez M N

@maciej-jesmanowicz Dałem ci 3 przykłady co by się działo gdyby elektrostatyka odpowiadała za przyspieszenie grawitacyjne 9.81m/s2. Na ten temat żadnego komentarza nie wystukałeś? Dlaczego? Żeby przypadkiem czegoś się nie nauczyć?
                                      To do przekonań religijnych zaliczasz pogląd, że dzieci urodzone dzięki in vitro nie posiadają duszy a w podziemiach Watykanu są składane ofiary z dzieci? Proste pytanie: masz nasrane do łba tak samo jak twój imiennik?

• Highlander
                                        Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

Prawda jest jednak taka: dalekie południe otrzymuje bardzo mało ciepła w porównaniu z daleką północą. Bo ziemia jest płaska, a słońce na północy zatacza małe kręgi (w czasie lata na północy- stąd też długie trwanie zmierzchu/świtu).
                                        Natomiast na południu słońce zatacza wielkie kręgi (oczywiście wszystko na tę samą jednostkę czasu). Stąd takie efekty, stąd też wspominana przez innych szybkość zapadania zmierzchu (świecąca cześć sklepienia nieba, bo nie tylko słońce świeci, ale i część sklepienia nieba też świeci, w danym czasie, gdy jest dzień, jak "podświetlony sufit"- szybciej ucieka z danego miejsca na południu, niż na północy)

OK, niby Australia, to nie jest "dalekie południe", ale tereny na równoleżniku 30S powinny dostawać 2x mniej Słońca niż na 30N.
                                        Pewnie dlatego w Australii jest zimno...
                                        Mam nadzieję, że już to sprawdziłeś i masz dokładnie udokumentowane?
                                        Czy to badanie będzie kolejnym, a na razie masz na liście sprawdzanie rzeczywistych rozmiarów Australii?
                                        😄

Highlander M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • J

W podziemiach Watykanu składają ofiary z małych dzieci."

A byłeś?, sprawdzałeś , wiesz?

Ok, czyli jak napiszę, że w swojej piwnicy złożyłeś mnóstwo ofiar, to w porządku?

• RAV
                                            RAV @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

@RAV Uderz w stół, a .... Jak do tej pory cytujesz innych, co to 'wiedzą lepiej', że oceany są cieplejsze lub zimniejsze. Nie masz własnego rozsądku?

Mam rozsądek, dlatego zamiast wypowiadać się o sprawach, których nie zgłębiałem, podsunąłem Ci wypowiedź specjalisty. Tylko Ty próbujesz mądrzyć się na każdy temat, co jest śmieszne i żałosne.

maciej jesmanowicz 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                            • Pierwszy post
                                              Ostatni post