Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290225
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @M N ostatnio edytowany przez Maciej

@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

@Maciej Mam pomysł: zapytaj swoje niebożątko o to. A jak już ci odpowie to nie zapomnij jeszcze dopytać: czy okłamywał cię przez całe życie czy dopiero teraz 😂 ? Po tym zadanie pytania: dlaczego? traci już jakikolwiek sens, prawda, Maciuś 😂 ?

Jesteście kłamcami, żyjecie wśród kłamców i kłamstwu służycie. Skończycie tak, jak kończy kłamca.

https://www.youtube.com/watch?v=P-KfqfCobSw&t=153s

Najlepsze jak Tricky Dicky rozmawia z astro-NOT-em.
      Rozmowa brata masona z bratem masonem.
      Zaprzeczamy ustami temu co robią nasze ręce.

Odebrali swoją nagrodę. A teraz wyją w Otchłani.

Podobnie i wy skończycie jeśli się nie nawrócicie.

M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M N
        M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej Uuu, poważny odlot zaliczyłeś Maciuś.
        Zawsze do tej pory od argumentów niszczących twoje urojenia na temat kształtu Ziemi, kosmosu i nieznanej optyki i mechaniki nieba w twoim wyimaginowanym terrarium działającej dokładnie tak jak znana optyka i mechanika nad kulą ziemską uciekałeś w urojenia na temat swojej spaczonej wizji wiary 😂
        Wykazałem ci jeden, podstawowy błąd w tym obłędzie, który nazwałeś swoją wiarą i od razu uciekasz w kosmos 😂 .
        Już chyba bardziej żałosny nie będziesz potrafił być - ale zakładać się nie będę 😂
        Maciuś, to twoje własne opowieści:

1. twoje wymyślone niebożątko próbowało zbudować płaskie terrarium - bo tylko tyle potrafiło
        2. nie udało mu się, musiał prosić szatana o pomoc
        3. szatan pokazał, że potrafi więcej od partacza - posklejał terrarium elektromagnetyzmem.
          Wniosek z tego taki - elektromagnetyzm okazał się poza możliwościami twojego niebożątka, a skoro nie potrafił sam go do terrarium zaimplementować, to i choćby się zesrał, to i nie będzie potrafił samemu go z tego terrarium usunąć. Prosta logika 😂 .
          Wniosek 2: skoro wkład mocy Lucyfera w terrarium jest większy i decydujący (to jego elektromagnetyzm trzyma tą fuszerę w kupie) to, de facto Maciuś, wedle twojego własnego obłędu istniejesz, żyjesz i piszesz te swoje brednie dzięki Lucyferowi oraz koczujesz w jego ogródku 😂 .
          Wniosek 3: teraz już wiesz kto jest twoim prawdziwym ojcem.
        1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M N

@Maciej A tu masz kołysankę, żeby ci się spokojnie od dziś spało 😂 :
          https://www.youtube.com/watch?v=ah7sWtnOJvQ

• Fizyk od czapy
            Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Dokładnie tak działa.
            Jeśli kto chce żyć wiecznie, to wierzy w Boga.

Jeśli dla Ciebie chcenie, żeby coś było prawdziwe, jest wystarczającym powodem by uwierzyć że jest prawdziwe, to nie mam więcej pytań.

Gdybyś naprawdę chciał, to byś wierzył, że dla Boga wszystko jest możliwe (wszystko z naturą, bo woli człowieka, jego wolnego wyboru- NIE pogwałci).
            Tak, oczywiście, że można lewitować.

Myślałem, że przykład był wystarczająco absurdalny, żeby zilustrować ideę, ale wychodzi na to, że fraza "wystarczająco absurdalny" może nie mieć sensu w rozmowach z Tobą.

To teraz moje pytanie: gdybys takie coś zobaczył, gdybyś był w tym tłumie, to jakbyś "zinterpretował"?

Nie wiem. Musiałbym się sprawie dokładniej przyjrzeć. Prawdopodobieństwo istnienia Boga wydaje mi się na tyle niskie, że musiałbym wykluczyć mistyfikację z naprawdę dużym prawdopodobieństwem, żeby uznać, że to jednak działanie Boga.

Co jest w tym "absurdalnego"?

Istota, która może absolutnie wszystko do stopnia, w którym stworzyła Wszechświat, i która nie ma nic lepszego do roboty, niż skazywanie na męki ludzi, którzy nie wierzą w jej istnienie i nagradzanie tych, którzy uwierzyli bez dowodów. Brzmi sensownie.

Co jest bardziej prawdopodobne - że kapłani znają prawdę o takiej nadnaturalnej istocie, choć nawet nie da się jej cech w obiektywny sposób badać, czy że ktoś kiedyś zauważył, że może kontrolować innych, udając że się komunikuje z taką istotą?

W ten sposób sam potwierdziłeś, że wy to jedna grupa.
            A pieniądze idące na sponsoring tej grupy idą z jednego centrum.
            Ja to i tak wiedziałem już wcześniej, że wy to jedna grupa. Ale Ty to (chcący lub niechcący) potwierdziłeś.

Aha. Czyli jak się z kimś spotykam, to jesteśmy z jednej grupy, sponsorowanej z jednego centrum.

Czyli idąc za tą logiką, Ty i Twoi znajomi jesteście grupą sponsorowaną z jednego centrum?

Wilczek też szydzi, że "jest sponsorowany przez NASA" lub że "spotkał się z żoną w Space Center".
            I dokładnie tak jest.
            Głupcy biorą to w ten sposób "on kpi, on sobie żartuje".
            Nie, on mówi prawdę.

Oj, widzę że będziesz wyciągał bardzo ciekawe wnioski, jak zrobię jakiś live po powrocie do domu 😄 (Na razie nie będę mówił więcej o co chodzi - stanie się oczywiste w pewnym momencie.)

Tak.
            Gdańsk i rejon to "polskie centrum masonerii".

I po raz kolejny widzę, że "wystarczająco absurdalne" to oksymoron w rozmowach z Tobą.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • Highlander
              Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Teraz chodzi Ci o to, z czym sam się zdradziłeś?
              Z czym się zdradziłem? Że spotkałem się z Wolfiem?

Tak.
              Ja to i tak wiedziałem już wcześniej, że wy to jedna grupa. Ale Ty to (chcący lub niechcący) potwierdziłeś.

@Maciej, a jak się spotykasz w niedzielę z ludźmi w kościele, to z jakiego centrum idą pieniądze na sponsoring? 😉

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
              • M
                Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

Prawdopodobieństwo istnienia Boga wydaje mi się na tyle niskie,

Istnienie Boga jest udowodnione rozumowo. Patrz dowody Św. Tomasza z Akwinu.

Jeśli dla Ciebie chcenie, żeby coś było prawdziwe, jest wystarczającym powodem by uwierzyć że jest prawdziwe, to nie mam więcej pytań.

Uwierzyć można tylko w to co się chce uwierzyć.
                Wiara najlepiej demaskuje wolę ("chcę") człowieka.
                Pokaż mi Twoją wiarę, a powiem Ci czego chcesz.
                Człowiek, który nie chce wiecznie istnieć w wiecznym szczęściu - to człowiek o wypaczonym rozumie.

Prawdopodobieństwo istnienia Boga wydaje mi się na tyle niskie, że musiałbym wykluczyć mistyfikację z naprawdę dużym prawdopodobieństwem, żeby uznać, że to jednak działanie Boga.

Nie umiesz rozpoznać mistyfikacji z "kosmosem", a chciałbyś rozpoznać, ze to nie mistyfikacja?

Istota, która może absolutnie wszystko do stopnia, w którym stworzyła Wszechświat, i która nie ma nic lepszego do roboty, niż skazywanie na męki ludzi, którzy nie wierzą w jej istnienie

Już wielokrotnie pisałem, że to nie Bóg skarze na męki tych, którzy Mu nie uwierzyli, ale oni sami się skarzą, sami się potępią. Najwyraźniej nie dociera.

i nagradzanie tych, którzy uwierzyli bez dowodów. Brzmi sensownie.

Oczywiście, że sensownie.
                Czy ci, którzy źle wybrali powinni być "nagrodzeni"?
                A ci którzy dobrze wybrali powinni być "ukarani"?

Wiara (z definicji) jest zawsze bez dowodów.
                Wiara jest początkiem każdego myślenia.

Aby coś wywnioskować, to najpierw coś innego trzeba przyjąć na wiarę, bez dowodu.

Nie ma "czystej wiedzy" (w znaczeniu "samej wiedzy, wiedzy bez wiary")

Definicja wiary (jako aktu rozumu) jest prosta i logiczna: przyjmowanie bez dowodu. [Zatem wiara to założenie (przyjmowane jako fundament myślenia)]

A co to jest "wiedza" ?

Jako akt rozumu, nie chodzi o treść wiedzy, bo ze względu na treść jest to zbiór zdań, słów. Podobnie jak wiara, ze względu na treść- też jest zbiorem zdań. Ale co to jest "wiedza" jako akt rozumu?

Wiara (wierzyć) jako akt rozumu to jest przyjmowanie bez dowodu. Wierzyć- przyjmować bez dowodu.

A co to znaczy "wiedzieć"?

Potrafisz to nawet choćby zdefiniować?

Wiara jest pierwszym poznaniem, podstawą poznania.
                Najistotniejsze prawdy poznajemy bez dowodu, czyli przez wiarę, poznajemy po prostu.

Dlatego jest to oczywiste, że to właśnie z powodu wiary człowiek powinien być nagradzany lub karany.

Kto wierzy fałszywie, głupio- skonsumuje owoc (skutek) swojej wiary, czyli konflikt z prawdą, z rzeczywistością.
                Fałszywe nieuchronnie zmierza do konfliktu z prawdą.

Kto wierzy prawdziwie, mądrze- skonsumuje owoc swojej wiary- przez całą wieczność NIGDY nie popadnie w konflikt z rzeczywistością, z prawdą.

Wiara to podstawa. Wiara jest najważniejsza.
                To co przyjmujemy po prostu (bez dowodu)- to nas definiuje, to określa kim (czym) jesteśmy

Co jest bardziej prawdopodobne - że kapłani znają prawdę o takiej nadnaturalnej istocie, choć nawet nie da się jej cech w obiektywny sposób badać, czy że ktoś kiedyś zauważył, że może kontrolować innych, udając że się komunikuje z taką istotą?

A dlaczego "kapłani"?

Każdy może poznać Boga. Ale jest warunek konieczny: "chcę", wola człowieka.
                Kto nie ma "chcę", kto nie chce- nie pozna.
                I to także jest sprawiedliwe!

Co to znaczy "obiektywnie badać Boga"?
                "Mierzyć, ważyć, eksperymentować...?"

Aha. Czyli jak się z kimś spotykam, to jesteśmy z jednej grupy, sponsorowanej z jednego centrum.

Tak.
                Robicie to samo, spotykacie się. Musicie mieć na to pieniądze i czas (patrz ile czasu musi natracić Wilczek, by zrobić swoje filmy). Pieniądze pochodzą z jednego źródła. I nie są to wasze składki.

Czyli idąc za tą logiką, Ty i Twoi znajomi jesteście grupą sponsorowaną z jednego centrum?

Ja nie mam żadnym znajomych płaskoziemców.
                Ja działam absolutnie sam, samodzielnie.

I nie chcę mieć żadnych "znajomych płaskoziemców". Bo ja wiem jak to działa: wilki przenikają wszędzie. Taki jest sposób działania diabła w tym czasie: infiltrować wszędzie, przenikać do wszystkiego, przejmować wszystko od środka. Nie pokładam więc nadziei w instytucjach i zgromadzeniach, czy partiach, takich czy srakich, ani w ludziach.

Jest Proroctwo, które słyszałem, a które doskonale wyjaśnia nasze czasy: wśród dziesięciu zgromadzonych będzie siedmiu Judaszy.

To właśnie dzieje się TERAZ i to dotyczy każdego zgromadzenia.

Raczej interesuje mnie sama idea, samo słowo, Prawda: co jest prawdziwe, a co fałszywe.
                Mogę słuchać wszystkich , kuloziemców i globalistów, Świętych i diabła, słuchać ich słów, argumentów. Ale wyboru dokonuję sam i wybieram od każdej strony to co prawdziwe (nawet diabeł może powiedzieć prawdę!), tak przynajmniej się staram.

Jedyną instytucją do której chcę należeć jest Kościół Katolicki. Ale nawet Kościół jest właśnie przejmowany od wewnątrz, w zasadzie już przejęty.

Czekam więc aż Bóg wkroczy do akcji i oczyści ten świat z chwastów (wilków w odzieniu owczym). To On tego dokona, a nie jakaś "instytucja" czy jacyś ludzie.

M N Highlander 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • M N
                  M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Siema Maciuś 🤘 😂 . Zapytałeś już swoje niebożątko, jakim cudem elektromagnetyzm okazał się ponad jego możliwości jak tworzył tą twoją płaską fuszerę i musiał prosić szatana o pomoc, żeby mu je nim posklejał?
                  Dostałeś już jakąkolwiek odpowiedź czy abonent jest chwilowo niedostępny 😂 ?

• M
                    Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Teraz chodzi Ci o to, z czym sam się zdradziłeś?
                    Z czym się zdradziłem? Że spotkałem się z Wolfiem?

Tak.

@Maciej, a jak się spotykasz w niedzielę z ludźmi w kościele, to z jakiego centrum idą pieniądze na sponsoring? 😉

Nie wiem. Nie wiem jak jest teraz, przypuszczam, że jest bardzo źle.

Ale wiem jak być powinno: Kościół powinien się finansować ze składek (dobrowolnych) swoich członków. Datki powinny być dobrowolne co do wielkości i co do tego czy w ogóle coś dać.

Tak było na początku Kościoła i tak powinno pozostać na zawsze.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • M N

Nie wiem. Nie wiem jak jest teraz, przypuszczam, że jest bardzo źle.

Od jak dawna nie uczestniczysz w mszy świętej? Od jak dawna nie chcesz naprawiać domu swojego pana od wewnątrz choćby samą swoją obecnością I siłą swojej wiary? Od jak dawna zachowujesz się wobec swojego kościoła jak, cyt.:"mały i pokurczony, moczący się i defekujący pod siebie" człowieczek małej wiary?
                      Czy może twoja absencja wynika z faktu, że w głębi serca wiesz, że swojej istnienie zawdzięczasz Lucyferowi i jego elektromagnetyzmowi?

• M
                        Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Od jak dawna nie uczestniczysz w mszy świętej?

To Twoje urojenie, że "nie uczestniczę w Mszy Św.".

• M N

@Maciej Maciuś, jak nazywa się "spotykanie z ludźmi w kościele", co?
                          Od kiedy na takich "spotkaniach" dawanie na tacę nie jest dobrowolne, co?
                          Kiedy w końcu zaczniesz zachowywać się i rozumować jak zdrowa na umyśle, dorosła osoba, co? Akurat na to pytanie wszyscy tutaj znają odpowiedź, tak samo jak Lucek i twoje niebożątko 😂

• Highlander

Robicie to samo, spotykacie się. Musicie mieć na to pieniądze i czas (patrz ile czasu musi natracić Wilczek, by zrobić swoje filmy). Pieniądze pochodzą z jednego źródła. I nie są to wasze składki.

Woolfie jest pilotem, w czasie jak odpoczywa czekając na kolejny lot, może mieć dużo czasu na robienie filmów.

• Highlander

Ja nie mam żadnym znajomych płaskoziemców.
                              Ja działam absolutnie sam, samodzielnie.
                              I nie chcę mieć żadnych "znajomych płaskoziemców". Bo ja wiem jak to działa: wilki przenikają wszędzie. Taki jest sposób działania diabła w tym czasie: infiltrować wszędzie, przenikać do wszystkiego, przejmować wszystko od środka. Nie pokładam więc nadziei w instytucjach i zgromadzeniach, czy partiach, takich czy srakich, ani w ludziach.

Wszystko co osiągnęła ludzkość, zawdzięcza współpracy.
                              Dlatego ty, i inni płascy z takim podejściem, osiągniecie to co do tej pory, czyli wielkie GÓWNO.

Jedyną instytucją do której chcę należeć jest Kościół Katolicki. Ale nawet Kościół jest właśnie przejmowany od wewnątrz, w zasadzie już przejęty.

Nie, to po prostu zdemoralizowana instytucja - bo ciężko żeby instytucja oparta na hierarchii, żądzy władzy i majątków nie zdemoralizowała się, a miała na to wystarczająco dużo czasu. Jeśli instytucja głosi pochwałę ubóstwa i skromności, a jej czyny, m.in. gromadzenie majątku, świadczą o czymś zupełnie przeciwnym, to nie dziwne, że trafiają tam w większości księża, których celem jest wygodne życie, a nie służenie Bogu.
                              Co tylko dowodzi tego, że ten Kościół nie jest Święty...

Czekam więc aż Bóg wkroczy do akcji i oczyści ten świat z chwastów (wilków w odzieniu owczym). To On tego dokona, a nie jakaś "instytucja" czy jacyś ludzie.

Tak jak wkraczał wcześniej 😄
                              Miał gdzieś co robili hitler, mao, pol-pot, stalin, a teraz putin...
                              No, ale nagle wkroczy do akcji, bo przecież nienawidzi pedałów, niewierzących i pracowników NASA.
                              Na pewno im pokaże jak wielkie jest boże wkurwienie 😄

• Highlander

A tak przy okazji: wiadomo, że Dwaj Świadkowie, którzy będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, czyli Henoch i Eliasz będą zabici, potem ich zwłoki będą leżeć na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto), bo szydercy nie będą ich pozwalali złożyć do grobu. A po trzech i pół dniach zmartwychwstaną na oczach sodomitów i tłumu szyderców, w czasie wielkiego trzęsienia ziemi, w którym zginie kilka tysięcy ludzi. Po czym usłyszą wezwanie by wstąpić do Nieba i uniosą się w górę i na oczach sodomitów i tłumu szyderców wstąpią do Nieba.

Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, że jak piszesz coś takiego do niewierzących, to tak samo jakbyś pisał o Harrym Potterze i uważał, że to realny świat?

To teraz moje pytanie: gdybys takie coś zobaczył, gdybyś był w tym tłumie, to jakbyś "zinterpretował"?

To bym wiedział, że jestem na planie filmu "Harry Potter i prorocy".

Pytam albowiem jest wiadomym i pewnym, że to się wydarzy i to już bardzo bardzo niedługo.

Tak, jest to wiadome i pewne 😄
                                Maciej innych uczy logiki, ale gdy pojawia się religia, mamy do czynienia z osobliwością jak w czarnej dziurze, gdzie żadna logika nie obowiązuje...

• M
                                  Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez Maciej

Woolfie jest pilotem, w czasie jak odpoczywa czekając na kolejny lot, może mieć dużo czasu na robienie filmów.

Jest sługusem NASA, przede wszystkim.

Wszystko co osiągnęła ludzkość, zawdzięcza współpracy.

Współpraca jest niemożliwa gdy wśród dziesięciu zgromadzonych jest siedmiu Judaszy.
                                  Dlatego w czasie Apokalipsy wszystko się rozleci.
                                  To już niebawem.

Dawniej ludzie byli lepsi.

Dlatego ty, i inni płascy z takim podejściem, osiągniecie to co do tej pory, czyli wielkie GÓWNO.

To nie my "osiągniemy". Tylko Bóg potwierdzi nasze.
                                  Na przykład po tym gdy trzecia część gwiazd spadnie na ziemię i gdy usunięta będzie z natury elektryczność i magnetyzm, to nikt nie będzie już wierzył w te śmieszne, ko(s)miczne historie.

Przyszłe pokolenia będą się łapać za głowy i pytać "jak oni mogli w to wszystko wierzyć?" (o takich jak Ty).
                                  A inni będą podawać prawdziwą odpowiedź: "stracili wiarę w Boga, więc uwierzyli w głupstwo. Kto nie wierzy w Boga, ten uwierzy w każde głupstwo."

Rozum ludzki nie znosi pustki i musi się karmić jakaś wiarą, bo wiara to podstawa dla działania rozumu. Nie można zacząć rozumować nie przyjmując czegoś po prostu, czyli na wiarę.
                                  Kto nie wierzy Bogu, ten uwierzy w głupstwa.

Nie, to po prostu zdemoralizowana instytucja - bo ciężko żeby instytucja oparta na hierarchii, żądzy władzy i majątków nie zdemoralizowała się, a miała na to wystarczająco dużo czasu.

Nie. To jest po prostu infiltracja Kościoła przez wilki w odzieniu owczym.
                                  Wilk ma "dobrą zabawę": oddaje się np. obrzydliwościom (np. sodomii) świadomie i metodycznie, a przy okazji kompromituje Kościół.
                                  Głupiec nabiera się.

[Jakże wielkim trzeba być głupcem by się na to nabrać?]

Aż do XIX wieku wrogowie Kościoła nie mogli znaleźć skutecznej metody walki z Kościołem. Popełniali błąd polegający na atakowaniu Kościoła z pozycji zewnętrznych, z zewnątrz. Aż w końcu bracia wolnomularze za natchnieniem Lucyfera opracowali plan ataku Kościoła od wewnątrz.

To jest "arcydzieło" diaboliczne, jeśli tak można powiedzieć.

[Bo przecież dzieła diabła nie są doskonałe- więc cudzysłów]

Ale i ono się nie powiedzie!

Owszem, Kościół Katolicki będzie zniszczony dzięki temu. Ale prędko zmartwychwstanie! A ludzie poznają Tajemnicę wilka w odzieniu owczym, której teraz jeszcze nie poznają, nie rozumieją.

Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami.

Co tylko dowodzi tego, że ten Kościół nie jest Święty...

Kościół jest Święty, bo jest założony przez Boga, Jezusa Chrystusa.
                                  Nawet wśród dwunastu Apostołów jeden był diabłem.
                                  Jaki więc może być stan Kościoła jeśli wśród dziesięciu zgromadzonych jest siedmiu Judaszy, siedmiu diabłów?

Po pysze to obłuda jest ulubionym grzechem diabła.

Ale wciąż wśród tych dziesięciu zgromadzonych jest jeszcze trzech Świętych. Oni będą wyprowadzeni spośród diabłów, Ręką Boga, dzięki Matce Bożej, a diabły będą zniszczone.
                                  W czasie Apokalipsy się to stanie.
                                  I Kościół oczyści się i odrodzi, zmartwychwstanie.

No, ale nagle wkroczy do akcji, bo przecież nienawidzi pedałów, niewierzących i pracowników NASA.

Niewiara w Boga jest cięższym przewinieniem niż morderstwo. To oczywiste.

A tak przy okazji: wiadomo, że Dwaj Świadkowie, którzy będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, czyli Henoch i Eliasz będą zabici, potem ich zwłoki będą leżeć na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto), bo szydercy nie będą ich pozwalali złożyć do grobu. A po trzech i pół dniach zmartwychwstaną na oczach sodomitów i tłumu szyderców, w czasie wielkiego trzęsienia ziemi, w którym zginie kilka tysięcy ludzi. Po czym usłyszą wezwanie by wstąpić do Nieba i uniosą się w górę i na oczach sodomitów i tłumu szyderców wstąpią do Nieba.

Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, że jak piszesz coś takiego do niewierzących, to tak samo jakbyś pisał o Harrym Potterze i uważał, że to realny świat?

Dlatego właśnie się potępisz na końcu: poznając własną głupotę, że Prawdę wziąłeś za "opowieść tej samej kategorii co Harrego Pottera"

To bym wiedział, że jestem na planie filmu "Harry Potter i prorocy".

Bo jesteś diabłem, nie jesteś z Boga.
                                  Pan Jezus jasno zaświadczył: jeśli kto Mojżesza i Proroków nie słucha, to nawet jakby kto powstał z martwych nie uwierzy.
                                  Co oznacza tyle:
                                  Wiara i niewiara to TEJEMNICA WOLI CZŁOWIEKA. Dla tego kto nie chce uwierzyć Bogu nie ma żadnego znaku, który mógłby go do Boga pociągnąć. Bo taki wszystko "objaśni sobie" przewrotnie.

Własną wolą definiujemy swoją wieczność.

Pytam albowiem jest wiadomym i pewnym, że to się wydarzy i to już bardzo bardzo niedługo.

Tak, jest to wiadome i pewne

Tak.
                                  To co Bóg powiedział jest pewne.
                                  Pan Jezus powiedział: niebo i ziemia przeminą, ale Słowa Moje nie przeminą.

Będzie tak jak powiedziałem.

Highlander M N Tomasz Middle 4 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                  • Highlander

Niewiara w Boga jest cięższym przewinieniem niż morderstwo. To oczywiste.

Jesteś jebnięty, to oczywiste.

• Highlander

Tak.
                                      To co Bóg powiedział jest pewne.
                                      Pan Jezus powiedział: niebo i ziemia przeminą, ale Słowa Moje nie przeminą.

Jest to tak samo prawdziwe, jak wielokrotnie podawane przez świadków Jehowy daty Apokalipsy 😄
                                      1874, 1914, 1918, 1925, 1945, 1972, 1975, 1984/1994, 2000, 2034

• M N

Współpraca jest niemożliwa gdy wśród dziesięciu zgromadzonych jest siedmiu Judaszy.

Maciuś, wśród tych dziesięciu wystarczy jeden schizofrenik paranoidalny 😂

Na przykład po tym gdy trzecia część gwiazd spadnie na ziemię i gdy usunięta będzie z natury elektryczność i magnetyzm, to nikt nie będzie już wierzył w te śmieszne, ko(s)miczne historie.

A niby kto usunie ten elektromagnetyzm jak twoje niebożątko nie potrafiło nawet go WYMYŚLIĆ i do tej swojej płaskiej fuszery zaimplementować 😂 ? Znowu będzie musiało Lucka o pomoc prosić?

Bo jesteś diabłem, nie jesteś z Boga.

Maciuś, wedle twojej własnej "wiary" istniejesz, oddychasz i piszesz te wszystkie brednie dzięki diabłu i jego elektromagnetyzmowi, bo twoje niebożątko samo nie potrafiło działającego płaskiego terrarium stworzyć 😂 .

Do tej pory ani razu nie było tak jak bredziłeś. To dosyć mocny wyznacznik, że teraz też bredzisz 😂

• M
                                          Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

Jest to tak samo prawdziwe, jak wielokrotnie podawane przez świadków Jehowy daty Apokalipsy

Będzie tak jak napisałem.

• M N

Jest to tak samo prawdziwe, jak wielokrotnie podawane przez świadków Jehowy daty Apokalipsy

Będzie tak jak napisałem.

Maciuś, nie będzie tak jak napisałeś. Żeby tak było świat musiałby być pełen idiotów jak ty. A nie jest. Najlepszym dowodem na to, że nie jest, jest to, że nigdy nie udało ci się znaleźć nikogo dorównującego ci głupotą i zakłamaniem, kto w twoje brednie by uwierzył. Prosta logika 😂

• Pierwszy post
                                              Ostatni post