Antarktyda
-
@Kuba-W
Gdy się wybierze biegun północny to widać wyraźnie noc polarną. Dlaczego twierdzisz, że to obraz nierzeczywisty? Bo chmury widzisz? Te nad biegunem którego nie widać bo jest noc polarna? Może mógłbyś się trochę wysilić i uzasadniać swoje wątpliwości, bo teraz to tylko piszesz że to nie prawda i co mamy uwierzyć Ci tak na słowo?. -
@ZJ bo to wszystko jest jakieś nierzeczywiste, to wygląda jak jakaś grafika komputerowa. Szukam zdjęcia coś na kształt tego:
-
@Kuba-W No to nie znajdziesz. Ja szukam zdjęcia lodowego muru z kopułą w tle i też nie ma.
-
@ZJ bez obrazy, ale takich zdjęć powinno być tysiące. Chyba, że NASA nie interesuje własna planeta? Udało mi się znaleźć jedno zdjęcie, ponoć bieguna północnego, bodajże z misji ESSA-7:
Ale czy to jest prawda? Kto to może wiedzieć.
-
@Kuba-W
Zdjęć kopuły na lodowym murze, też powinno być tysiące. A nawet nikt nie zmierzył długości muru. Czyżby muru nie było, a co z kopułą? -
@Kuba-W A co do tego zdjęcia, to przecież widać, że to fake. Jakieś takie nie ostre, mogli by się bardziej postarać.
-
@ZJ chłopie, ja nie jestem płaskoziemcą. Pytam tylko o zdjęcia biegunów zrobionych z przestrzeni kosmicznej. A try mnie traktujesz jak płakoziemcę, czemu? Co to, już pytań nie można zadawać o własną planetę?
-
@ZJ jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, to daruj sobie te złośliwości. Ja pytam poważnie, a ty mi dajesz jakąś propagandę photoshopową. Dzięki.
Czy jest tu ktoś kto ma jakieś poważne spostrzeżenia, czy tylko kpiarze?
-
@Kuba-W Gdzie ty widzisz złośliwości z mojej strony? Poprostu to zdjęcie które umieściłeś, nie wydaje mi się wiarygodne. Nie wydaje mi się by to była jakaś dziura. Woda by sie tam wlewała a nie widać potężnego wiru. Nie widać też lodu. A na biegunie północnym jest lód. Już nie mogę mieć własnego zdania? Bo to Ciebie obraża?
To jest kącik płaskoziemcy, wiec liczę na to że ktoś umieści zdjęcia lodowego muru i kopuły. Szukałem ale mnie nie przekonały. -
@ZJ napisał w Antarktyda:
@Kuba-W
Zdjęć kopuły na lodowym murze, też powinno być tysiące. A nawet nikt nie zmierzył długości muru. Czyżby muru nie było, a co z kopułą?To są złośliwości. Ja nigdzie nie napisałem, że wierzę w płaską ziemię, a ty z góry założyłeś, że tak jest. Pytam o zwykłe zdjęcie z przestrzeni kosmicznej. Nie takie jak wkleiłem, ale innych zdaje się nie ma. Zdjęć biegunów księżyca czy innych planet jest w brud, a ziemi nic. Nie dziwi cię to? Bo mnie bardzo. To przecież absurd. A jak tak jest to coś się przed nami chce ukryć, bo jaki byłby inny powód?
-
@Kuba-W
Co Ty masz z tym ukrywaniem. Przecież takich zdjęć są tysiące, od MN dostałeś nawet link gdzie masz je transmitowane prawie na żywo. To nie jest niczyja wina, że one Ci się nie podobają.
Zalogowałeś się chociaż na stronę jaką Ci podałem? Jest tam naprawdę mnóstwo materiałów i szczegółowych map.
Jest jakiś powód dla którego to ignorujesz poza tym, że uwierzyłeś (chyba) w teorie pustej ziemi i podróż niejakiego Olafa Jansena, która się kompletnie kupy nie trzyma? -
@ZeratulDG sam napisałeś, że takiego zdjęcia jak ja chcę to nie ma i mi to wystarczy. Tobie już podziękuję. Jak ktoś inny będzie miał interesujące mnie zdjęcie to niech pisze.
-
@Kuba-W
Ja tylko szukam zdjęć kopuły. Masz jakieś kompleksy? -
@ZJ powidzenia.
-
@Kuba-W
Zdjęć Ziemi jest w brud. Dostałeś link do zdjęć biegunów, ale uznałeś że to jakieś malo wiarygodne. Ale to twój problem w co wierzysz. -
@ZJ waira nie ma z tym nic wspólnego. Powtórzę raz jeszcze szukam takich zdjęć:
Ale nie grafik komputerowych tylko zdjęć rzeczywistych jak to:
Jeśli ktoś ma takie, to proszę o kontakt. Dziękuję.
-
@Kuba-W
Ty wkleiłeś z komentarzem "kto to wie" zdjęcie sugerujące, że to wielka dziura na biegunie, sfotografowana przez satelitę Essa-7.
No cóż, to ty powinies wiedzieć co wklejasz. Satelita który zrobił to zdjęcie, nie lata nad biegunami. Ale wolisz wierzyć w dopisek pod starym zdjeciem, bo to takie ekscytujace. Właśnie coś odkryłeś. Tak odkryłeś, to że nawet nie chce Ci się zastanowić nad tym co widzisz. Ty jesteś zwykły leń, a nie poszukiwacz prawdy. -
@Kuba-W
Jak ty nie odróżniasz fake od zdjęcia. Dostales nawet animacje z kolejnych rzeczywistych zdjęci, to napisałeś, na biegunie północnym teraz powinna być noc, i wyraźnie widać że jest. Ale ty twierdzisz, że to mało rzeczywiste, bo jest jasno. To znowu twoj problem, bo nie chcesz się zastanowić nad tym co widzisz.
A teksty w stylu nie chce grafiki tylko zdjęcie, to typowe roszczeniowe gadanie płaskoziemców, wiec możesz sobie gadać, że nie jesteś płaskoziemcą. Akurat Ci uwierzę. -
@ZJ Widzę że stosujecie tu metodę zakrzyczeć innych. W porządku, pisz sobie ile chcesz. Mnie to nie rusza. Powtarzam apel, kto ma takie zdjęcia, proszę o kontakt. Dziękuję.
-
@Kuba-W
Ale to bez sensu. Skoro nawet nie chciało Ci sie wejść na stronę gdzie są zdjęcia biegunów. A te które są robione na żywo to Ci się nie podobają, bo ty chcesz jakieś inne. Przy czym, wszystko co Ci nie pasuje do twojego "tak to sobie wyobrażam" nazywasz grafiką komputerową. A jak dostajesz grafikę to ją rozpowszechniasz z komentarzem sugerującym, że to może być prawda. No bo kto to wie.