Antarktyda
-
Ja tylko dodam, że traktat antarktyczny jest publicznie dostępny. Każdy może sprawdzić, że nie ma tam mowy o żadnych strefach zamkniętych. Po prostu na pewne rodzaje eksploracji trzeba uzyskać akceptację.
Btw. w świetnym stanie ta encyklopedia, jak na jej wiek. Nie używana?
-
@Tomasz-Middle napisał w Antarktyda:
A z drugiej strony, jeśli wykonali tam jakieś pomiary, to JAK TO ZROBILI I CZYM??
Jeśli masz na myśli pomiar grubości pokrywy logowej, to można to zrobić barometrem wyskalowanym w metrach lub stopach. W lotnictwie taki przyrząd mierzy wysokość nad poziomem przyjętym jako 0.
-
@Boa to jest tak jak płaskoziemca przypadkiem coś przeczyta w encyklopedii i zaczyna fantazjować
Wyobraź sobie że można przeczytać iż w Górach Izerskich jest potężny Kufel o wysokości 589 metrów więc potwierdza się informacja z Biblii o olbrzymach... a w Himalajach odnaleziono Kutangę o długości 8163 metrów -
@RAV ja to wiem. Pytałem tylko kolegę czym zmierzyli kopułę 4 kilometry nad nimi.
-
@Tomasz-Middle Poczekaj, ty tam byłeś, że mówisz o czapie lodowej. ?
Czy każdy może sobie popłynąć i założyć bazę na antarktydzie? Nie , to są ich bazy.
Nie możesz sobie badać i przemierzać Antarktydy na własną rękę. Jedyne co możesz to się wybrać na wycieczkę która ma swój plan i obejmuje jakiś tam rejon. -
@Boa "Poczekaj, ty tam byłeś, że mówisz o czapie lodowej. ?"
Facet z filmiku też tam nie był i opowiada bajki o kopule. -
@Tomasz-Middle On to wyczytał z encyklopedii która wyszła na krótko przed traktatem antarktycznym. Ty natomiast swoją wersję wymyslileś.
-
@Boa fajnie. To teraz podaj mi z tej encyklopedii jak zmierzyli te ponad 4 kilometry to wyimaginowanej kopuły.
Tylko nic nie wymyślaj na poczekaniu!! -
@Tomasz-Middle A skąd mam to wiedzieć? To, że rok przed traktatem antarkrycznym w encyklopedii podali takie informacje razem że współrzędnymi daje jednak do myślenia.
-
@Boa jakie informacje podali? A może źle zrozumiałeś? Albo ktoś ci tę "kopułę" wmówił? O czym ty piszesz?
-
@Boa cyt: "Ty natomiast swoją wersję wymyslileś."
To przeczytaj to:
https://flatearthinsanity.blogspot.com/2017/05/1958-encyclopedia-americana-quote.htmlNałożona na nią wielka kopuła ze śniegu i lodu.
Przeczytałeś? -
@Tomasz-Middle Jednak bardziej mnie interesują informację z przed traktatu.
-
@Boa sprzed nie "z przed".
No to masz informację sprzed traktatu. Wielka kopuła śniegu i lodu. -
@Boa napisał w Antarktyda:
Czy każdy może sobie popłynąć i założyć bazę na antarktydzie? Nie , to są ich bazy.
Tak, każdy może sobie popłynąć i założyć bazę na Antarktydzie.
-
@Tomasz-Middle w dalszym ciągu, czepianie się słówek... wiadomo, że chodziło o "sprzed traktatu" Takie czepianie się słówek jest próba wyprowadzenia oponenta z równowagi.
-
@Boa to nie czepianie się słówek TYLKO DOKŁADNY CYTAT ADMIRAŁA BYRDA.
Ten cytat trafił do encyklopedii. I Byrd mówi o wielkiej kopule ŚNIEGU I LODU. Dotarło? -
-
@Tomasz-Middle Ciekawe skąd tam taka wielka kopuła, zresztą byrd mówił też o wielu innych zjawiskach.
-
@RAV o, jaka niespodzianka. Co nie, Boa?
-
@Boa no ciekawe, skąd na Antarktydzie lód!! :))))
Oj chłopie, co ty wypisujesz. Zerknij na lin od Rav.