Antarktyda
-
@Boa nie przystoi by taka zgrabna koza posługiwała się wulgarnym słownictwem... przestań już wypisywać że "jesteś pierdo..."
(w skrócie jprdl) -
@ZeratulDG Zgrywasz znawce pisząc , że kowalski może eksplorować Antarktydę w celach badawczych , to jest zgrywanie znawcy bo osobiście tego nie sprawdziłeś tylko z góry zakładasz ze tak jest, a mnie nie obchodzą twoje założenia tylko fakty.
Dyskusja dotyczy SAMODZIELNEJ eksploracji w celach badawczych.Zasadniczym pytaniem jest to czy się da, wyraźnie zaznaczyłem, że wycieczki kontrolowane to nie to o co mi chodzi, mimo to pojawiają się ludzie piszący o takich właśnie wycieczkach... no jprdl
Jedyny + tej dyskusji , że mogę się dowiedzieć czegoś od osób które mogą rzeczywiscie wiedzieć coś wiecej, a nie tak jak tu , możesz i c**j , bo tak
-
@Obserwator-Światła @Obserwator-Światła Jprdl = Ja pierdole
-
@Boa no to zadam Ci pytanie, czy wiesz jakie formalności musisz spełnić (lub jak ominąć formalności) aby samodzielnie dostać się na Antarktydę i po niej wędrować? Zbadałeś to, wiesz jakich pozwoleń potrzebujesz, sprzętu, ilu ludzi (lub sam, dasz radę), jakie są to koszta finansowe? Lub wiesz jakbyś mógł papieroloię oinąć? Jak szlaki morskie wyglądają?
Skoro mówisz, że nie możesz samodzielnie, to pewnie gdzieś na tej drodze znalazłeś zakaz... -
@JhnW Gościu naprawdę won , już tłumaczyłem, że nie wiem i chce się dowiedzieć, a ty dalej swoje jak jakieś bezmozgie yeti
-
@Boa Tu się wszystkiego dowiadujesz w najdrobniejszych szczegółach - nieważne jaką durnotę spłodzisz - zakładka kontakt: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych
A jak ci lot z Christchurch z Amerykanami nie pasuje to możesz się łapać na lot z ruskim zaopatrzeniem z Kapsztadu. IŁem.
A to, żebyś się na tej Antarktydzie nie zapodział, badaczu: https://www.coolantarctica.com/Community/antarctic_bases.php
-
@M-N Piszesz prześmiewczy komentarz , a sam niczego nie sprawdziłeś. Żałosny jesteś.
-
@Boa Przyganiał kocioł garnkowi
W przeciwieństwie do ciebie sprawdziłem jak rozpocząć prawidłowo załatwianie formalności w związku z indywidualnym wyjazdem na Antarktydę,by ograniczyć je w czasie do minimum. Nawet podałem ci wszystkie potrzebne linki - eksplorerze/ badaczu z bożej łaski. -
@M-N Brawo. W takim razie podziel się z nami wiedzą która nabyłeś. Sprawdzaczu. Linkami sobie rzucać to może każdy, ciekawe co sama z tego wyniosłaś
-
@Boa Ty się naucz w końcu, chociaż, czytać ze zrozumieniem. Dlaczego wszystko trzeba ci po kilka razy powtarzać a i tak tego nie rozumiesz?
Wiedza, którą nabyłem dotyczy jak rozpocząć prawidłowo załatwianie formalności w związku z indywidualnym wyjazdem na Antarktydę, by ograniczyć je w czasie do minimum.
Dodatkowo znalazłem pewne połączenie lotnicze z dwoma - dla mnie - najważniejszymi stacjami na Antarktydzie - McMurdo to hub zaopatrzeniowy wielu innych stacji, baza Scotta daje możliwość zobaczenia niebieskiego bieguna południowego pionowo nad głową: https://vimeo.com/185168203 - to od prawdziwego naukowca, który w bazie Scotta przepracował prawie 15 lat, a jego obserwacje dosłownie zwalają z nóg. Nie oglądaj bo się przeprogramujesz -
@M-N Co raz bardziej żałosne, ty w ogóle przeczytałeś zawartość linka który mi wysłałeś? Dowiedziałeś się tam jak samodzielnie wybrać się na Antarktydę w celach badawczych ? Jakie warunki spełnić itp. ?
-
@Boa
Długo masz jeszcze zamiar zaprzeczać faktom? Mało dostałeś dowodów na to że Antarktydę da się eksplorować? Jak szukasz szczegółowych instrukcji to masz kontakty oraz linki w tym wątku i przestań już majaczyć, bo to już naprawdę jest żałosne nawet jak na rasowego plaskoziemce, a co dopiero kogoś kto uważa się za poważnego człowieka.
Nawet jak nie dostałeś tego czego szukasz (szczegółowych instrukcji krok po kroku) to masz dokładne info gdzie tą wiedzę zdobyć i ekspedycje zorganizować. -
@Boa Żałosny to jest twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Tłumaczyć ci trzeci raz nie ma sensu - więcej niż wystarczająco udowodniłeś to w innych wątkach.
-
@M-N Chłopie dałeś linka w którym jest za przeproszeniem gowno , a nie informacje których oczekuję i teraz piszesz , że ja mam kłopoty z czytaniem że zrozumieniem...
-
@ZeratulDG Faktom ? Haha Jeszce nie było ani jednego dowodu , że banda Kowalskich może dostać pozwolenie na eksploracje Antarktydy w celach badawczych , a ty mówisz że czemu zaprzeczam xd najpierw daj te dowody , bo póki co znowu wiemy , że osobiście nic nie sprawdziliscie ,A dalej podtrzymujecie swoje przekonania.
-
@Boa Za przeproszeniem - cierpisz na takie zaparcie że ten twój rodzynek między uszami w gównie utonął. Do linka dodałem info: ZAKŁADKA KONTAKT. Możesz podać dowolny powód. który uważasz za "badawczy" - jeśli nie zostaniesz odebrany przez pomagającego ci urzędnika jako kompletny idiota, to wszelką pomoc w załatwieniu formalności uzyskasz - taka ich robota. Dotarło wreszcie?
-
@M-N Czy ty podałeś powód i dostałeś pozwolenie ? Bo twierdzisz , że można dostać ...
Bo jeśli nie to za przeproszeniem przestań wypisywać bzdury , że można ,bo jedyne co można póki co to zapytać . Co za mózgi... -
@Boa A Czy ty podałeś powód i nie dostałeś pozwolenia? Bo się zachowujesz jakbyś został nawet w MSZecie wyśmiany
-
@M-N Gosciu ja tego nie zrobiłem i dlatego nie zgrywam znawcy w przeciwieństwie do ciebie.
-
Myślę, że ten link jest bardzo a propos tego wątku.