Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska
-
@Maciej napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Ciekawe czy to jest w ogóle możliwe? Bo według oficjalnej wersji rzeczywistości na biegunie północnym nic szczególnego nie ma. Natomiast według różnych podań i legend biegun północny jest szczególnym miejscem, nie takim jak uczy oficjalna wersja świata. Byłeś kiedyś na tym biegunie? A ilu znasz ludzi którzy byli? A w ogóle ktoś tak naprawdę tam był? A jak zamierzasz to sprawdzić, że „naprawdę był”?
Czy zwyczajnie przyjmujesz te opowieści i zapewnienia na wiarę?
A jeśli na wiarę, to dlaczego nazywasz „wiedzą” te współczesne nauki i opowieści „ o biegunie północnym”? Bo…?To jest piękne u takich szurów jak ty. Nie wierzą w nic bo nie znają nikogo kto był na przykład na biegunie, czy gdziekolwiek indziej.
Ale podania i legendy, oooo, tu jest coś na rzeczy! Tak Maciuś, jest na rzeczy, że szury takie jak ty wolą słuchać legend. Pisali te legendy ci sami ludzie dla których pioruny zsyłał Thor. -
Bo jeżeli w ten sposób, to dlaczego miałbyś "inaczej zareagować" na zamieszczoną w necie relację z takiego rejsu, która to relacja nie byłaby w zgodzie z oficjalną globusową rzeczywistością?
DLACZEGO? Bo...? Albowiem...?Niestety (dla ciebie) taka relacja nigdy nie zdarzy, bo, po pierwsze, żeglarze to nie idioci jak 99% płaskich, a po drugie, jakby się miała zdarzyć to już by się zdarzyła. Tylko że ziemia płaska nie jest, więc się nie zdarzy, koło się zamyka.
-
Bo to nie jest kwestia dowodów i faktów, to jest kwestia wyprania mózgu, paranoi. Paranoika z zasady (praktycznie zawsze) nie da się przekonać, że błądzi. ["Nawrócenie paranoika", czyli zmianę sposobu myślenia przez osobę cierpiącą na obłęd
Dlatego rozmowy z tobą tak wyglądają paranoiku.
-
prowadzenie obserwacji z samolotu (w podczerwieni, jak JTolan) i dokumentowanie tego.
No tak. A przypomnij mi, czy to nie tek patologiczny, wielokrotnie ośmieszony kłamca, który widzi górę w odległości 350 kilometrów a mówi że 1200? Ten sam?
Nie uważasz że jego "dokumenty" wyciągnięte z głowy czyli z niczego, a w zasadzie z dupy, są nic niewarte? -
@Highlander napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Są pomiędzy tymi lądami na dalekim południu tylko jakieś nieliczne linie. Wiadomo, najpewniej QANTAS , którego mocodawcą jest NASA .
A masz na to jakieś dowody, czy tak sobie bredzisz?
Kilka lat temu na YouTube facet pokazywał powiązania NASA i Qantas ("kto i jak kogo posiada i kontroluje"). Dziś już tego nie mogę znaleźć.
A może, MOŻE tak jest, bo:
-na południowej półkuli mieszka tylko 13% populacji świata
-kraje południa są relatywnie biedniejsze od krajów północy
-Australia jest jednym z tych bogatych na południu, ale to mały kraj (ludnościowo) no i mają więcej więzów gospodarczych z anglosferą czy ogólnie zachodem, a nie z RPA czy Ameryką Płd...
-stąd lot łączony bo więcej będzie klientów na lot Johannesburg-Dubaj-Sydney (przykładowo) - przynajmniej na jedną połówkę - niż bezpośredni Johannesburg-SydneyNie ma to sensu ekonomicznego. Bo zakładając, że na globusie lot Johanesburga-Sydney jest krótki (bo taki jest wg. globusa) rozwiązywano by to w ten sposób:
Latamy na trasach: Dubay-Sydney i Dubaj-Johanesburg, a od czasu do czasu (w zależności od proporcji pasażerów chcących lotu tylko pomiędzy Johanesburgiem a Sydney do pasażerów chcących tylko na północ), np co drugi, co trzeci co n-ty cykl ta sama linia lotnicza przelatywałaby na trasie Johanesburg-Sydney i potem znów to samo itd
To ma sens ekonomiczny bo:- Każdy przelot, na każdej trasie byłby po najkrótszej.
- Nie blokujemy sobie miejsc (ci mniej liczni, którzy chcą tylko na trasie Johanesburg- Sydney blokują miejsca tym co chcą tylko na trasie do Dubaju, czyli na północ).
Problem natomiast jest taki:
Nie ma globusa ziemskiego.Ten problem "rozwiązują" linie Qantas. {Zresztą od niedawna. Jest bowiem "złotym standardem" od początku lotnictwa, że aby lecieć na trasie dalekie południe-dalekie południe (międzykontynentalne) to trzeba lecieć...na północ i tam...przesiadka}
Paranoja mode on, połączenia są, ale nie wiadomo, czy naprawdę.
Raczej są. (Chyba?) Tylko nie wiadomo jaką trasą lecą i nie wiadomo z jaką prędkością.
https://rumble.com/vnv31x-qantas-flight-q14-psyop-exposed.html
Proponuję od 15 min. Ciekawa hipoteza.
Może wyjaśniać dlaczego linie Qantas na trasie Johanesburga-Perth latają przez Sydney, czyli bez sensu wg. globusa.@Highlander napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Nikt nie zrobił afery, sprawa rozpłynęła się w powietrzu.
A nie, sorry, masoni ich uciszyliTe loty są marginalne, dominują loty na północ.
-
@Tomasz-Middle napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Ciekawe czy to jest w ogóle możliwe? Bo według oficjalnej wersji rzeczywistości na biegunie północnym nic szczególnego nie ma. Natomiast według różnych podań i legend biegun północny jest szczególnym miejscem, nie takim jak uczy oficjalna wersja świata. Byłeś kiedyś na tym biegunie? A ilu znasz ludzi którzy byli? A w ogóle ktoś tak naprawdę tam był? A jak zamierzasz to sprawdzić, że „naprawdę był”?
Czy zwyczajnie przyjmujesz te opowieści i zapewnienia na wiarę?
A jeśli na wiarę, to dlaczego nazywasz „wiedzą” te współczesne nauki i opowieści „ o biegunie północnym”? Bo…?To jest piękne u takich szurów jak ty. Nie wierzą w nic bo nie znają nikogo kto był na przykład na biegunie, czy gdziekolwiek indziej.
A znasz kogoś kto "był na biegunie"?
To oczywiste, że inny status ma informacja oparta na zeznaniach WIELU (np. milionów ludzi) i to ZWYKŁYCH ludzi, a inny status ma informacja o tym, że "jeden był na biegunie" (i to podobno na początku XX wieku).
Ty nie widzisz żadnej różnicy?Bo jeśli nie widzisz to kto tu jest "szurem"?
Od początku istnienia rodzaju ludzkiego są na świecie (w każdej epoce) ludzie opowiadający różne rzeczy, cuda i niewidy.
Można im wierzyć, można nie wierzyć. Ale nazywanie ich opowieści "wiedzą" to raczej nie jest objaw zdrowego rozsądku.Ale podania i legendy, oooo, tu jest coś na rzeczy! Tak Maciuś, jest na rzeczy, że szury takie jak ty wolą słuchać legend.
A czym się różni współczesna opowieść o "biegunie północnym" od legend?
Różni się tym...
No wymień!Opowieść o tym gdzie co do zasady nikt ze zwykłych ludzi nie był i nie będzie, gdzie jak mówią "było tylko kilku lub nawet jeden"- jest (z definicji ) legendą.
Moje stanowisko jest absolutnie logiczne: wszystkie legendy (i te starożytne) i te współczesne ("o biegunie północnym") traktuję jednakowo (jako rzeczy niezweryfikowane do ewentualnego przyjmowania na wiarę). A jak mógłbym inaczej?
Pisali te legendy ci >sami ludzie dla których pioruny zsyłał Thor.
I nie mylili się. Jak już pisałem elektryczność i magnetyzm są skutkiem oddziaływania diabła na naturę. A wszyscy bogowie pogan są diabłami.
Najbardziej zdumiewającą rzeczą dla większości ludzi w tym przełomie światopoglądowym, który przyjdzie jest to, że ludzie przekonają się, że współczesna "nauka" okaże się MITOLOGIĄ, a dawne mitologie bliższe prawdy niż współczesna "wiedza".@Tomasz-Middle napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Bo jeżeli w ten sposób, to dlaczego miałbyś "inaczej zareagować" na zamieszczoną w necie relację z takiego rejsu, która to relacja nie byłaby w zgodzie z oficjalną globusową rzeczywistością?
DLACZEGO? Bo...? Albowiem...?Niestety (dla ciebie) taka relacja nigdy nie zdarzy, bo, po pierwsze, żeglarze to nie idioci jak 99% płaskich, a po drugie, jakby się miała zdarzyć to już by się zdarzyła. Tylko że ziemia płaska nie jest, więc się nie zdarzy, koło się zamyka.
Już się zdarzyła. Patrz np. podróż kpt Cooka po morzach południowych.
@Tomasz-Middle napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
Dlatego rozmowy z tobą tak wyglądają paranoiku.
To Ty jesteś paranoikiem. Ja w obliczu faktów (obserwacje powierzchni ziemi) zmieniłem myślenie (dawniej wierzyłem w "kulę ziemską")
Paranoik nie jest zdolny zmienić myślenia nawet gdy skonfrontowany z tym faktem, który wyklucza jego urojenia.@Tomasz-Middle napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
No tak. A przypomnij mi, czy to nie tek patologiczny, wielokrotnie ośmieszony kłamca,
Przecież to Ty jesteś kłamcą. Na ostatnim z omawianych przez nas jego filmów wymyślasz "odbicie chmur" lub "mgłę", by nie zobaczyć tego co widać.
-
Paranoik nie jest zdolny zmienić myślenia nawet gdy skonfrontowany z tym faktem, który wyklucza jego urojenia.
Udana autodiagnoza.
https://www.youtube.com/watch?v=KzYsb3Bys9Y
https://www.youtube.com/watch?v=sGRvwftV5Ps
https://www.youtube.com/watch?v=O3ImKddDPak
https://www.youtube.com/watch?v=JbJrO6kOaWQ -
Marek Kamiński, Staś Mela, Mateusz Waligóra.
-
To oczywiste, że inny status ma informacja oparta na zeznaniach WIELU l
O ile pamiętam, gdzieś czytałem, że na zeznaniach dwóch lub trzech świadków. Ciekawe gdzie to mogłem czytać...
-
Od początku istnienia rodzaju ludzkiego są na świecie (w każdej epoce) ludzie opowiadający różne rzeczy, cuda i niewidy.
Można im wierzyć, można nie wierzyć. Ale nazywanie ich opowieści "wiedzą" to raczej nie jest objaw zdrowego rozsądku.Więc zacznij szurze tę zasadę stosować do siebie.
-
Już się zdarzyła. Patrz np. podróż kpt Cooka po morzach południowych.
Jesteś debilem? A jak niby wyprawa Cooka coś wnosi do twoich bajań szurze?
I tak, czytałem, dlatego twierdzę że jesteś szurem. -
To Ty jesteś paranoikiem. Ja w obliczu faktów (obserwacje powierzchni ziemi) zmieniłem myślenie (dawniej wierzyłem w "kulę ziemską")
Paranoik nie jest zdolny zmienić myślenia nawet gdy skonfrontowany z tym faktem, który wyklucza jego urojenia.Tak, pokazał widok na 350 kilometrów, powiedział że to 1200. Paranoja w czystej postaci.
-
I nie mylili się. Jak już pisałem elektryczność i magnetyzm są skutkiem oddziaływania diabła na naturę. A wszyscy bogowie pogan są diabłami.
Najbardziej zdumiewającą rzeczą dla większości ludzi w tym przełomie światopoglądowym, który przyjdzie jest to, że ludzie przekonają się, że współczesna "nauka" okaże się MITOLOGIĄ, a dawne mitologie bliższe prawdy niż współczesna "wiedza".Ale już szurze sobie to wyjaśniliśmy.
To dzieło boże z natury dobre. Nie usunie swojego dobrego dzieła. -
A czym się różni współczesna opowieść o "biegunie północnym" od legend?
Różni się tym...
No wymień!Są weryfikowalne
Młoteczek twojego Boga Thora nie jest. -
Opowieść o tym gdzie co do zasady nikt ze zwykłych ludzi nie był i nie będzie, gdzie jak mówią "było tylko kilku lub nawet jeden"- jest (z definicji ) legendą.
To o biblijnym potopie piszesz?
-
@Highlander Albo o Arce Noego. Albo wygnaniu Adama i Ewy z raju...
-
Moje stanowisko jest absolutnie logiczne: wszystkie legendy (i te starożytne) i te współczesne ("o biegunie północnym") traktuję jednakowo (jako rzeczy niezweryfikowane do ewentualnego przyjmowania na wiarę). A jak mógłbym inaczej?
Tylko że w te starożytne wierzysz skoro podajesz je jako przykład (chociaż to nie weryfikowalne legendy i baśnie) .A współczesne "legendy" można zweryfikować. No ale ty wolisz starożytne bo jesteś szurem.
Czysta logika, skoro Maciej zawsze wybiera A zamiast B chcąc poznać C, to nie dość że nie pozna tego C, to jeszcze ujawnia że jest szurem. -
To oczywiste, że inny status ma informacja oparta na zeznaniach WIELU (np. milionów ludzi) i to ZWYKŁYCH ludzi, a inny status ma informacja o tym, że "jeden był na biegunie" (i to podobno na początku XX wieku).
Ty nie widzisz żadnej różnicy?Na dnie rowu mariańskiego były tylko 3 osoby - mniej niż na biegunach, czy nawet na księżycu.
Czy to znaczy, że rów mariański nie istnieje? -
@jakubcjusz napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
@Highlander Albo o Arce Noego. Albo wygnaniu Adama i Ewy z raju...
Potop i Arka Noego to ta sama historia:
https://www.youtube.com/watch?v=j_BzWUuZN5w -
@Highlander Ajć... Faktycznie, mój błąd
Chociaż, jakby się zastanowić, to potop widziało więcej ludzi, niż Arkę
(Choć mniej przeżyło, żeby o tym opowiedzieć :D)