Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska

Ogólne dyskusje
    12
    178
    13684
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M N
      M N @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

@maciej-jesmanowicz Oj, biedaku ty masz pecha do mnie. Rav cię zapytał o mierzenie rozmiaru kątowego słońca 😂 .
      Akurat Kielce jako tako znam. Autobus na górce zjeżdża z lewej, z Podklasztornej w stronę Lidla, w dołku masz skrzyżowanie z Jagiellońską. Po lewej widać Livio ok. 250 m. przed skrzyżowaniem z Jagiellońską. Zdjęcie zostało zrobione na samym początku Piekoszowskiej, dosłownie parę metrów od podziemnego wyjścia z dworca PKP będącego od zeszłej jesieni w remoncie. Od tego punktu do ronda z Podklasztorną jest prawie 1400 m. Rozmiar kątowy słońca 0.5 stopnia oznacza, że szerokość prześwitu między drzewami na Piekoszowskiej na górce, tam gdzie wjeżdża autobus z Podklasztornej musi wynosić max. 12 m. Szerokość samej jezdni w tym miejscu to 8-9 m. Dodaj do tego chodniki i jeszcze gołe gałezię drzew.
      Ziomuś, wiesz jak działa zoom w aparacie?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M N

@maciej-jesmanowicz napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:

A gdzie są satelity? Wiem, powiesz, że nie jesteśmy na równiku. Otóż, masz pewnie dostęp do map Googla. Przespaceruj się więc po ulicach stolicy Urugwaju. Tam też patrzą na bok, a nie do góry

A ja zapytam: od kiedy stolica Urugwaju jest na równiku? Ekwador jest na równiku, Macapa w Brazylii, wyspa św. Tomasza. Google maps Street View - korzystaj do woli.

maciej jesmanowicz 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • maciej jesmanowicz
          maciej jesmanowicz @M N ostatnio edytowany przez

@M-N Na miły Bóg. To przejdź się ulicą stolicy Ekwadoru na mapach Googla. Co mam Ci powiedzieć? Cały czas chodzi mi o to, byś doświadczał sam to, co ja. Nie wierz mi na słowo. Mogę też być podstawionym trollem, pożytecznym idiotą czy też fanatykiem religii kuli ziemskiej, jak inni rozmówcy na forach 'płaskiej Ziemi'.

M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • M N
            M N @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez M N

@maciej-jesmanowicz No to jeśli zrozumiałeś cokolwiek z tego: https://www.youtube.com/watch?v=zqE06saF3m8 , w temacie w jakim kierunku musi być skierowana antena offsetowa, żeby przyjąć sygnał odbiorczy, to określ, z łaski swojej, w którym kierunku jest skierowana ta:
            Zrzut ekranu (900).png
            oraz ta:
            Zrzut ekranu (902).png
            i ta:
            Zrzut ekranu (904).png
            i jeszcze ta:
            Zrzut ekranu (906).png

• M N
              M N @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez M N

Nie wierz mi na słowo

Nie da się. Płodzisz oczywiste brednie.

Mogę też być podstawionym trollem, pożytecznym idiotą czy też fanatykiem religii kuli ziemskiej, jak inni rozmówcy na forach 'płaskiej Ziemi'.

Nic z powyższych, jesteś zwykłym, niedouczonym idiotą.

maciej jesmanowicz 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • maciej jesmanowicz

Mój prywatny talerz (na parterze):
                0ae4de9b-56f6-40f6-81d8-4e5826419251-image.png
                Tuner A:
                13.0E Hotbird 13B/13C
                19.2E Ku-band Astra 1K/1L/1M/1N
                23.5E Astra 3B
                28.2E Astra 2E/2F/2F

RAV 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • RAV
                  RAV @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

Mój prywatny talerz

Jak sądzisz - czy fakt, że odbiornik jest daleko od osi talerza, ma tu jakieś znaczenie? 😉

• maciej jesmanowicz
                    maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

https://www.youtube.com/watch?v=OkwQXane82Q

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • M N

@maciej-jesmanowicz No to może teraz raczysz odpowiedzieć: w jakim kierunku patrzą transpondery po odbiciu ich spojrzenia od czaszy anteny? Dlaczego nad twoją prywatną anteną nie ma 4ech balonów blisko pionu, żebyś mógł mieć lepszy sygnał? Co utrzymuje te balony w bezruchu, żebyś nie musiał bez przerwy przestawiać anteny? Idę o zakład, że w tej brednii, którą zalinkowałeś odpowiedzi na te pytania nie znalazłeś 😂 .

• Highlander
                        Highlander @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

@maciej-jesmanowicz

Płaskoziemcy zawsze przekonują, żeby nikomu nie wierzyć i sprawdzać samemu, no to sprawdziłem.
                        Z zalinkowanego filmu:
                        bf68b3a7-85b5-4f44-a860-a3b95373bdad-image.png
                        A tu info o misji:
                        https://projects.nilu.no/theseo2000/mir.html
                        "Two Infrared Montgolfières launched on 18 February
                        by Jean-Pierre Pommereau and Anne Garnier
                        We have succeeded to launch the two MIR (Montgolfière Infrarouge) on Friday 18 February 2000."

Możesz sobie poczytać, konkluzja jest taka, że w tym przypadku MIR nie oznacza stacji kosmicznej MIR.
                        Czy twórca tego filmu jest oszustem, czy przygłupem, nie wiem...

• maciej jesmanowicz

@M-N napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:

Mogę też być podstawionym trollem, pożytecznym idiotą czy też fanatykiem religii kuli ziemskiej, jak inni rozmówcy na forach 'płaskiej Ziemi'.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Zawsze gotowi i zwarci. I oczywiście, swój swego rozpozna, nieprawdaż?

maciej jesmanowicz M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                          • Highlander
                            Highlander @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

Dlaczego nad wodami półkuli południowej nie latają żadne samoloty?

Tak jak tutaj?
                            5ab1d020-5178-4d61-8bc1-6b86ecf799e6-image.png

Czy może tu?
                            80989555-d7d9-4e56-808d-8468cb0d5280-image.png

• maciej jesmanowicz
                              maciej jesmanowicz @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

To mój ostatni post na tym forum. Kieruję go do osoby (danielek12), która otworzyła ten temat. Proszę, nie przekonywuj nikogo do Płaskiej Ziemi. Jaka ona jest, to nikt nie wie, bo osobiście nie widział. Jest bardzo prawdopodobne, że oficjalna narracja jest błędna. Jedyne, co mogę doradzić, to wskazać koledze moje, przytoczone tutaj wątpliwości. Ma swoje zmysły i rozum, by się samemu przekonać, czy się potwierdzą.

Zatem: widnokrąg w samolocie, pojawiające sie jachty i statki znikające za horyzontem, w np. zwykłej lornetce, aplikacje na telefon Flightradar24 i MarineTraffic, słońce z chmurami w tle oraz rozmiary słońca przy wschodzie, południu i przy zachodzie.

Jest mnóstwo innych sugestii na mojej stronie https://plaska-ziemia.pl w języku polskim, a jeszcze dużo więcej w angielskim.

Ze swojej strony, będę drążył temat dalej. Mam znajomych na UMK. W ich obserwatorium w Piwnicach porównam gwiazdy i planety pokazywane przez 'Płaskoziemców' i NASA z tymi, co zobaczę.

Highlander M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                              • Highlander
                                Highlander @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez Highlander

To mój ostatni post na tym forum.

Jakbyś zmienił zdanie, zapraszamy ponownie.

Zatem: widnokrąg w samolocie, pojawiające sie jachty i statki znikające za horyzontem, w np. zwykłej lornetce, aplikacje na telefon Flightradar24 i MarineTraffic, słońce z chmurami w tle oraz rozmiary słońca przy wschodzie, południu i przy zachodzie.

Co do flightradar24, patrz mój post wyżej.
                                Słońce nie zmienia rozmiaru kątowego, to że widzisz je trochę większym (podobnie jak księżyc) nad horyzontem, to dlatego, że nasz mózg nas nas oszukuje.
                                A przecież na płaskiej ziemi, słońce nad horyzontem powinno być mniejsze, a nie większe...

Jest mnóstwo innych sugestii na mojej stronie https://plaska-ziemia.pl w języku polskim, a jeszcze dużo więcej w angielskim.

Większość, to dawno zdebunkowane bzdury, sorry...

Ze swojej strony, będę drążył temat dalej. Mam znajomych na UMK. W ich obserwatorium w Piwnicach porównam gwiazdy i planety pokazywane przez 'Płaskoziemców' i NASA z tymi, co zobaczę.

I to jest dobry kierunek, ale uważaj, parę osób już przestało być w ten sposób płaskoziemcami 😄

• M N

To mój ostatni post na tym forum.

Nie wierzę. Przecież tak dobrze ci tu idzie - na żadne moje pytanie nie byłeś w stanie uczciwie odpowiedzieć.

Mam znajomych na UMK. W ich obserwatorium w Piwnicach porównam gwiazdy i planety.

Jak już będziesz rozmawiać z tymi wyimaginowanymi przyjaciółmi to zapytaj ich dlaczego istnieje takie jedno miejsce na Ziemi, gdzie niebieski biegun południowy z Australis Polaris i gwiazdami krążącymi dookoła niej ZGODNIE z ruchem wskazówek zegara jest idealnie pionowo nad głową:
                                  https://vimeo.com/185168203

• M
                                    Maciej @maciej jesmanowicz ostatnio edytowany przez

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Zawsze gotowi i zwarci. I oczywiście, swój swego rozpozna, nieprawdaż?

To towarzystwo tutaj jest wyjątkowo wredne. Zero dobrej woli. To kółko wzajemnej adoracji, klub czcicieli drogocennej „kuli ziemskiej”

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • M N
                                      M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Jeśli już to klub czcicieli obserwowalnych, powtarzalnych i mierzalnych faktów a nie bajek z maciejki pędzonych.

RAV M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                      • RAV
                                        RAV @M N ostatnio edytowany przez

a nie bajek z maciejki pędzonych.

A propos maciejki:
                                        https://youtu.be/8EO5lpT3bvc?t=1858

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                        • M
                                          Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@Maciej Jeśli już to klub czcicieli obserwowalnych, powtarzalnych i mierzalnych faktów a nie bajek z maciejki pędzonych.

Fakty wskazują, że ziemia nie jest „kulą ziemską o promieniu ok 6371-6378 km” ani czymś do takiej kuli zbliżonym.
                                          Ale wy faktów nie lubicie. Fakty sobie „objaśniacie” tak by drogocenny globus krzywdy nie doznał.
                                          Żaden fakt nie przekona was o tym, że globus ziemski to urojenie. Zwyczajny objaw paranoi. Paranoika nie da się przekonać, że się myli. „Objaśni” sobie wszystko w ten sposób, aby jego system urojeń nie doznał krzywdy. Paranoja, czyli obłęd to najcięższe i najstraszniejsze schorzenie rozumu. W zasadzie nieuleczalne.

Tomasz Middle Highlander M N 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                          • Tomasz Middle
                                            Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:

Paranoika nie da się przekonać, że się myli.

Brawo ! Idealnie się określiłeś!
                                            Wystarczy poczytać twoje wygibusy w innym wątku.
                                            Zamiast obserwacji, wygibusy.
                                            Żałosny ty człowiek jesteś.

• Pierwszy post
                                              Ostatni post