Witamy na Forum Płaska Ziemia

Witaj! Logowanie Rejestracja


Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fluor
#1
   

Dzięki jakiejś słabej nauce i niewykształconemu społeczeństwu, dostawy wody na całym świecie pod pozorem pomocy twoim zębom są zanieczyszczone niebezpiecznymi substancjami chemicznymi. Dr Robert Carton, naukowiec, który spędził 20 lat pracując dla US EPA powiedział w CBC, 24 Listopada 1992 roku, że "Fluoryzacja jest największym przypadkiem oszustwa naukowego tego stulecia, jeśli nie wszechczasów.”
 
 „Fluor jest znaną toksyną, która powodują raka, poważne złamania kości i opóźnienie rozwoju u dzieci. Czołowe instytucje naukowe, głównie uniwersytety i laureaci Nobla ujawnili to niebezpieczeństwo, a jednak fluor jest nadal wpychany do wody na całym świecie. Ilość solidnych dowodów naukowych, że fluor zabija jest przytłaczająca... Główne badania uniwersyteckie prowadzone przez dziesięciolecia porównywały zachorowania na raka kości w Irlandii Północnej, gdzie woda jest fluoryzowana i na południu, gdzie woda nie jest traktowana fluorem. Stopień rzadkiego raka kości był 45% wyższy na północy. To tylko jeden z dowodów na to, że fluor jest niebezpiecznym odpadem toksycznym, a Nowy Porządek Świata nadal realizuje swoje cele w wielu dziedzinach.” -Alex Jones, „911 Descend into Tyranny”
 
   

W 1950 roku USAF Major George Jordan zeznał przed House Un-American Activities Committee (Kongresem Komisji do Aktywności nie-Amerykańskiej), że podczas pełnienia funkcji oficera łącznika Amerykańsko-Sowieckiego, Sowieci otwarcie przyznawali się, że "używają fluoru dodawanego do wody w swoich obozach koncentracyjnych, aby więźniowie byli bardziej głupi, ulegli i podporządkowani." Pierwsze eksperymenty kiedykolwiek wykonywane przy użyciu fluoryzowanej wody pitnej przeprowadzono w komunistycznej Rosji.

   
 
„W 1992 roku badania przeprowadzone przez Departament Zdrowia w New Jersey (Cohn PD, krótkie sprawozdanie w sprawie stowarzyszenia fluoryzacji wody pitnej, a częstości występowania kostniakomięsaka wśród młodych mężczyzn. Departament Zdrowia w New Jersey, 8 listopad, 1992) stwierdziły silny związek między fluoryzacją a rakiem kości (osteosarcoma) u młodych mężczyzn. Poinformowali, że skala kostniakomięsaka była trzy do siedmiu razy wyższa na terenach fluoryzowanych niż na obszarach nieobjętych fluoryzacją. Fluoryzowana woda również została powiązana ze spadkiem liczby urodzeń, ponieważ zaburza poziom testosteronu u mężczyzn (Freni SC, Fluoride in Drinking Water & Decreased Birth Rates. Journal of Toxicology & Environmental Health No 42, pp109-121, 1994). Badania wykazują że IQ u Chińskich dzieci po spożywaniu fluoryzowanej wody pitnej znacznie się zmniejszyło. Dalsze efekty obejmują utratę pamięci, bóle głowy, zmniejszenie koncentracji, depresje i obłąkanie (Zhao LB, Liang GH, Zhang DN, Wu XR, Effects of a High Fluoride Water Supply on Children‘s Intellligence. Fluoride 29:4 pp 190-192, 1996. Li XS et al, Effect of Fluoride Exposure on Intelligence in Children. Dwudziesta Konferencja Międzynarodowego Stowarzyszenia Badań Fluoru, Pekin, Wrzesień, 1994).” -Alex Jones „911 Descend into Tyranny”

   
 
“Jeśli Fluoryzacja stwarza takie zagrożenie dla zdrowia publicznego i nie wpływa znacząco na redukowanie próchnicy, to dlaczego fluorek jest coraz częściej dodawany do wody? Jak to jest, że wiele obszarów w całym kraju wciąż dodaje fluor? Jest on produktem odpadu przemysłowego. W latach 20-tych i 30-tych obserwowaliśmy astronomiczny wzrost przemysłu aluminium i nawozów fosforanowych, jednak ich szybki wzrost doprowadził do nieoczekiwanych problemów związanych z zanieczyszczeniem. Zanieczyszczeniem fluorkiem. Powietrze skażone fluorkiem doprowadza do uszkodzeń fauny, zwierząt hodowlanych i plonów roślinnych. Początkowo te branże wykupywały okoliczne obszary zniszczone przez fluorek. Ale kiedy fluorek zaczął zbierać swoje żniwa na zdrowych ludziach, procesy sądowe i działania podejmowane przez władze zdrowotne zmusiły przedsiębiorstwa do zainstalowania urządzeń kontrolujących emisję zanieczyszczeń aby zablokować odpady fluorku. Niestety, to tylko przesunęło problem z wolno-unoszących się fluorków do wodno-rozcieńczalnych i stałych odpadów fluorku, które zostały pozostawione by zanieczyścić rzeki, strumienie oraz wody gruntowe. Jednym ze sposobów usuwania fluorków z zyskiem było sprzedawanie go jako trucizna na szczury lub owadobójcze środki. Jednak, ponieważ wokół nie było wystarczająco dużo szczurów i owadów do otrucia, to nadal pozostawał problem, co zrobić z tym nadmiarem fluoru. Ponadto, ponieważ fluor nie jest biodegradowalny, nadmierne korzystanie z niego jako insektycydu i rodentycydu spowoduje wkrótce ogromne zagrożenie dla ludziego zdrowia.”  -Alex Christopher, “Pandora‘s Box – The Ultimate Unseen Hand Behind the New World Order” (419)
 
   

W Niemieckim magazynie Stern w 1978 roku ukazał się reportaż z ilustrowanymi zdjęciami z Tureckiej wioski Kizilcaoern. “Dzieci, młode dziewczęta, a nawet jedyny w tej wiosce koń, wszyscy mają brązowe zęby – pisał Stern. – Trzydziestoletni mężczyźni z przygarbionymi plecami snują się z trudem po ulicy, pomagając sobie laskami. Kobiety w czwartym miesiącu ciąży rodzą martwe dzieci. Czterdziestolatki wyglądają jak starcy… Zarówno mężczyźni jak i kobiety cierpią tutaj na przedwczesne starzenie się. W okresie między trzydziestym i czterdziestym rokiem życia na ich twarzach pojawiają się zmarszczki, mięśnie stają się znacznie słabsze i zaczynają się trudności z chodzeniem.”

Fluoryzacja w Polsce jest stosowana od 1967 roku, kiedy do użytku oddano pierwszą stację fluorkowania wody, która miała poprawić profilaktykę przeciw-próchniczą zębów. Obecnie w Polsce fluoryzacja wody pitnej ma miejsce oficjalnie tylko we Wrocławiu, lecz w niektórych polskich rejonach woda z kranu naturalnie zawiera wyższe stężenie fluoru, co również wiąże się z nie małymi zagrożeniami dla zdrowia. Sytuacja dotycząca sztucznego fluoryzowania wodociągowej wody pitnej w Polsce niestety nie jest do końca jasna i ciężko jest uzyskać dokładne informacje na ten temat. Jakość wody pitnej można sprawdzić w oficjalnych witrynach polskich wodociągów, w zależności od rejonu, lecz nie wszystkie wodociągi podają szczegółowe informacje związane z zawartością fluoru i jego związków w wodzie.
 
Media masowego przekazu z "niewyjaśnionych przyczyn" milczą w tym temacie.
W ludzkim organizmie fluor hamuje aktywność wielu enzymów, w tym przykładowo enzymów procesu glikolizy. Fluorki kumulują się w kościach, co prowadzi do ich osłabienia i dużej podatności na złamania. Fluorki lubią kumulować się też w szyszynce, co prowadzi do stopniowej kalcyfikacji tego mało docenianego narządu. Osłabiona w ten sposób szyszynka nie jest w stanie produkować odpowiednich ilości melatoniny, co może być przyczyną wielu dolegliwości. Szyszynka to gruczoł, który często jest kojarzony z tak zwanym trzecim okiem. Wiele osób zajmujących się tematyką trzeciego oka kojarzy powszechne dziś zjawisko „kalcyfikacji szyszynki” z nadmiernym spożywaniem związków fluoru.

   
 
Niektóre badania naukowe potwierdzają negatywny wpływ fluorków na rozwój niedoczynności tarczycy. Spożywanie dużych ilości fluoru zwiększa wchłanianie aluminium przez ludzki układ nerwowy, a także prowadzi do bezpłodności. Wiele międzynarodowych badań naukowych potwierdza iż regularne spożywanie większych dawek fluorku przyczynia się do ogólnego osłabienia ludzkich zdolności kognitywnych. Decydującą wagą naukową cechuje się raport Międzynarodowego Uniwersytetu na Florydzie, w którym stwierdza się, że roztwór fluorku potasu o stężeniu 0,45 ppm wystarczy, by znacznie spowolnić reakcje sensoryczne i umysłowe (Toxicological profile...2003).
 
Fluor jest dodawany do zaopatrzenia wody w wielu krajach, ale występuje także w pastach do zębów i innych produktach stomatologicznych, pestycydach (rozpylanych na uprawy żywności), farmaceutykach i przetworzonej żywności. Jest jednym z głównych składników PROZAC i Sarin - paraliżującego gazu. Przez dziesięciolecia dzieciom w szkołach w USA dawano dzienne pakiety fluorkowe i kazano im płukać nim buzie przez 3 minuty na początku każdego dnia szkolnego. Tak więc pod pozorem pomagania zębom naszych dzieci, Sowiecko-przetestowane tłumienie intelektu jest wprowadzane każdego ranka przed pójściem na lekcje indoktrynacji. Następnie w godzinach popołudniowych jest czas na kofeinę i aspartam wraz z napojami gazowanymi. Coca-Cola tak się nazywa, ponieważ pierwotnie zawierała kokainę. Zawiera tyle cukru/aspartam-u, że muszą wycinać smak kwasem fosforowym, abyś się nie krztusił. Innymi słowy, celowo ładują tam cukier/sztuczne środki słodzące dla działania leku, a nie dla smaku. Następnie „to balansują” dodając niebezpieczny kwas, którego duże ilości powodują problemy ze zdrowiem, takie jak wrzody i osteoporoza.
 
Chemikalia w naszej wodzie i sodzie są tylko wierzchołkiem góry lodowej zbyt dużej dla tej książki. Wystarczy powiedzieć, że większość „jedzenia” ze sklepowych półek spożywczych jest zarówno pozbawiona wartości odżywczych jak i napompowana wieloma niebezpiecznymi lekami i chemikaliami.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości